Би Профенит и Милгамма Н, опасни ли са преди зачеването?

• 3 767
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, въпроса ми е може би доста конкретен и все пак се надявам някой да може да ми помогне.
Планувам бременност скоро, но преди месеци получих невралгия, която лекувах със Би Профенит и Милгамма Н. Пих хапчетата за кратко обаче позната докторка ми каза, че сега не е добре да забременявам след тях и трябва да изчакам поне 6 месеца. Струва ми се дълго време, ще ходя на преглед и ще обсъдя с гинеколог, но ако някой е пил тези хапчета преди да забременее или по време на бременност нека моля да сподели какво знае и дали наистина 6 месеца не трябва да забременявам заради тях?

# 1
Ива, не знам как стоят нещата относно забременяването, но не искам и да чуя повече за Милгама! И мен ме лекуваха заради невралгия с тях, толкова напълнях, ей така без нищо, и до днешен( вече три години), не мога да си върна старите кг. Не знам каква е връзката с евентуално забременяване, но според мен доста объркват организма, може би затова така са ти казали.

# 2
  • Варна
Не мисля, чак 6 месеца, звучи ми прекалено. Да пропуснеш месеца разбирам, но 6 месеца... Хората след антибиотици не се пазят по толкова. Аз пък в месеца, в който забременях точно около овулацията пих Миг 400 и Милгамма. Така се случи. Всичко е наред, после четох че миг 400 пречи на фертилитета, ама на мен явно не ми попречи.
Valerina,
трети месец съм на Милгамма и Бевит Форте, не съм напълняла и с грам, нито имам някакви неразположения. Дали е било само от милгамата? Чак пък да объркат организма, това са витамини, не хормони.

# 3
Изключително много благодаря за отговорите!!!! Аз писах на едни фармацевти, че много се притесних - казаха че лекарствата за които питам до 5 дни се изчистват на пълно от организма и няма за какво да се притеснявам сега. Но потвърдиха , че не трябва да се пият по време на бременност и кърмене. Би профенит също намаля плодовитостта на жената. И все пак всичко е на късмет Simple Smile аз ще изчакам 2 месеца от последния прием на лекарството и дано Господ ни зарадва с прекрасна новина. Много благодаря за включването, наистина се успокоих Simple Smile

# 4
  • Варна
Ива,
този тип медикаменти намаляват фертилитета, но само докато се приемат, още на следващия цикъл би трябвало всичко да е ОК Simple Smile А иначе упорити са невралгиите, аз на 1 септември се скопосах и още не съм се оправила напълно ooooh! Станах спонсор на аптеките, пия хапове на килограм, едва последните дни усещам наистина подобрение, дори на моменти забравям напълно за проблема, но доскоро беше мъка...

Общи условия

Активация на акаунт