Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 952
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 60
 Tired не знам какво подозираш, но...

Rolling Eyes Shocked съпругът ти е свещеник?! (затова няма как да работи на 2-3 места, както някой спомена, с цел повече доходи) но спортува, купува си повече дрехи от теб, и се гласи пред огледалото!? (тук ми изглежда да има още една кака в схемата  Mr. Green сори) и е в унисон с християнските ценности да не прибере съпругата си, да я ругае, мами (за парите), изнудва? и предбрачни договори по християнски  Rolling Eyes

Tired не знам някои как интерпретирате вярата, биоетиката, морал и съвест  ooooh! (не е това темата, но ще го зачекна) морално ли е да използваш сестра си за твоя угода  Tired

явно и ти си вярваща, щом сте се събрали. вариантите са само 2 - или го гледаш смирено в очите и продължавате напред - в добро, и в зло, или се разделяте ( Tired този вариант го гледам при една дружка, не само, че заради детето обиколи европа, сега се съдят, много грозни сцени станаха пред и заради това дете, не само психо, а и физически тормоз има  Confused. затова - чети истории ако трябва, има във форума за разведени с деца достатъчно)

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 15:35 от торбеста мечка

# 61
Скрит текст:
Tired не знам какво подозираш, но...

Rolling Eyes Shocked съпругът ти е свещеник?! (затова няма как да работи на 2-3 места, както някой спомена, с цел повече доходи) но спортува, купува си повече дрехи от теб, и се гласи пред огледалото!? (тук ми изглежда да има още една кака в схемата  Mr. Green сори) и е в унисон с християнските ценности да не прибере съпругата си, да я ругае, мами (за парите), изнудва? и предбрачни догори по християнски  Rolling Eyes

Tired не знам някои как интерпретирате вярата, биоетиката, морал и съвест  ooooh! (не е това темата, но ще го зачекна) морално ли е да използваш сестра си за твоя угода  Tired

явно и ти си вярваща, щом сте се събрали. вариантите са само 2 - или го гледаш смирено в очите и продължавате напред - в добро, и в зло, или се разделяте ( Tired този вариант го гледам при една дружка, не само, че заради детето обиколи европа, сега се съдят, много грозни сцени станаха пред и заради това дете, не само психо, а и физически тормоз има  Confused. затова - чети истории ако трябва, има във форума за разведени с деца достатъчно)

Какъв свещеник?  Shocked Никъде не пише това. Нещо си се объркала  newsm78

# 62
 Wink в тази тема не го пише, в последните публикации на авторката

# 63
Бягай! Какво ти дава този човек освен излишни нерви? Храниш го, буквално го отглеждаш и е толкова неблагодарен, ако родиш от него не само, че ще гледаш 2 пеленачета, но твоето дете ще страда, защото баща му е невероятен егоист.
Погледни тази тема.

# 64
  • София
. Иначе, не е престаряла. Да, не е в първа младост за раждане на деца, но може да има хубав и смислен живот и без деца. Всъщност, вкопчването в идеята за дете на всяка цена може да е пагубно.
За мен, не е така.
Вкопчването в мъж, за да не си сама, може да е пагубно.
Да искаш да имаш дете, е най- естественото и нормално желание за една жена.
И няма начин да се чувства сама, щом го има.
Бих я посъветвала да си продължи започнатото, дано се увенчае с успех, а после да мисли как да постъпи с мъжа си.
Няма време да започва ново търсене на читав човек.

# 65
Ужасна история. Какво толкова страшно може да има в кой да е донор на сперма в клиника, какъвто и човек да е, просто няма начин да е по-голям боклук от този. Смятам, че авторката трябва да го разкара моментално. А ако й трябва баща за да не расте детето само - по-скоро след като роди, пак ще може да си намери съпруг. Моят баща беше такъв пройдоха, така че смятам, че единствено правилно е да махне този "мъж" и паразитите покрай него.

# 66
Tired не знам някои как интерпретирате вярата, биоетиката, морал и съвест  ooooh! (не е това темата, но ще го зачекна) морално ли е да използваш сестра си за твоя угода  Tired

А това за сестрата какво е,нещо не го намирам в мнението ѝ, а за втори път се споменава?

Оф, сега го видях в старите ѝ мнения...

# 67
  • София
Понеже има много хубави и полезни коментари преди моя, ще допълня само с това:
Искаш дете - ОК! Но готова ли си да гледаш дете в такава нездравословна среда - скандали, подло и оскърбително отношение от бащата/съпруга, безкрайни нерви, постоянна несигурност?! Да не говорим, че това дете ще е травмирано още в утроба ти, заради всичко, което преживяваш.
Ако за теб да имаш дете е толкова важно или най-важното, по-добре избери донор и после намери човек, който наистина ще ви обича и ще го е грижа. Иначе обричаш себе си, бъдещото си дете и собственото ти семейство да страдате.
Успех и дано да се справиш!

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 10:38 от Earth80

# 68
...
Авторке, мислиш си, че като родиш той ще се промени.
Как не разбрахте, че мъжете не се променят. Ще става още по-зле.

А има и мъже, които се променят и то към добро! Simple Smile Имам личен пример вкъщи, ммного съм горда с него и винаги, когато имам възможност му показвам, че оценявам промяната. НО, самият мъж трябва да поиска, сам за себе си трябва да види, че допуска грешка и че има друг начин. Ето, това е по-трудното!

Много рядко. Това са някакви изключения от правилото.
В повечето случаи се инатят като магарета.
В този случай промяна няма да има.

# 69
мъж на 40 г. - абсурд да се промени
около 25, най-много 30 - би могло

# 70
Сега прочетох ,че съпругът и е свещеник
Ама явно не спазва божите закони-да не лъже ,да не мами и изнудва

Разбирайки каква е професията му обаче си задавам друг въпрос.Доколкото знам за да стане свещеник един мъж и да му бъде даден духовен сан според  православните закони той трябва да е женен.Това се отнася за поповете и дяконите
Та много ми е интересно какъв е бил този човек преди брака и дали това също не е повлияло  на решението му да се ожени за авторката

А дали може да бъде разведен поп и това ми е интересно

# 71

А това за сестрата какво е,нещо не го намирам в мнението ѝ, а за втори път се споменава?

Оф, сега го видях в старите ѝ мнения...

Каква е ролята на сестрата? Rolling Eyes
Много заплетена история? Thinking Thinking

# 72
Благодаря ви на всички за съветите и отговорите. Много ми е трудно. Може и да не ви се вярва, но когато тръгнахме със съпруга ми преди повече от три години, излизах с още двама кандидати. Само на срещи. Но се появиха чувства към съпруга ми, беше много нежен, внимателен. Говореше, че също като мен много е търсил и е бил много самотен. Искаше брак. Полека лека започнах да се влюбвам. За да съм честна спрях срещите с другите двама и се отдадох на връзката. На втория месец вече живееше у нас, още в началото разбрах, че у тях не е удобно. Стана много лесно. Майка му беше отишла при баща му за петък вечер, имали са уговорка, за да останем насаме. В събота си дойде и започна да се оплаква как не се е чувствала добре при баща му, как там одеалото и леглото не й били удобни. Вечерта бяхме в неговата стая и когато дойде време за сън, понеже в стаята му има само едно тясно легло, той ме остави да спя на него и отиде да спи при майка си в другата стая. Разбрах намека и без нищо да кажа, го поканих у нас, за да не изпадаме друг път в такава ситуация. След около месец ми предложи брак, а след 4 месеца се сгодихме и насрочихме сватба за след два месеца. Тогава поискаха брачния договор. Той е възможен по българското законодателство с новия Семеен кодекс от 2009 г. Подписах го, за да им покажа, че това няма да ни провали връзката и защото го обичах. От тогава обаче аз нямах желание за общ бюджет, просто се бяхме разбрали да харчим за дома по равно, горе долу, а остатъка от моята заплата да заделям като от тази сума един ден да си правим ремонт или да се ползва за децата.
Миналата година той поиска общ бюджет, съгласих се. Но стана проблем, че от общия бюджет той не искаше да се дава за инвитро прегледи, защото аз съм имала пари за процедурата. Това ме отблъсна и огорчи много, още повече, че любимият му спорт му струва около 30 лева всяка седмица, отделно е екипировката. Излиза, че от общите ни пари, които се формират и в които моят дял е по-голям, не може да се правят изследвания, да се купуват лекарства, да се плащат прегледи. Аз наистина обещах да платя голямата сума за процедурата, но за тези рутинните изследвания ми се стори много нагло, че не може да се плаща от общия бюджет.
Същевременно от лятото той работи и на втора работа, която е ниско платена, но вече доходите му са от два източника и разликата с моите не е голяма. Но продължаваше да твърди, че аз си имам пари за инвитро. Междувременно си купи екипировка за 320 лева.
И когато ми зададе тези въпроси за свекърите, които още в началото спомогнаха за отравяне на връзката ни, стана скандал и аз категорично отказах да му давам пари един ден за тези хора. Скарахме се, той се нацупи, не искаше да говорим и да разрешим въпроса. Опитах се да говоря с него, да се разберем, той ме изблъска. Тогава с нормален тон поисках да напусне дома ми. Настоях и той излезе. Но преди това ми се разкрещя, обиди ме и ме заплаши, че ще ме удари. Не го направи. Беше късно, не съм го гонила по стълбите, но му казах, да се осъзнае и че го обичам. След половин час се върна. Бях си легнала. На другия ден пътувах в командировка. Три дни не се обади. не дойде да ме посрещне, не ми звънна. Твърдеше, че е сърдит, защото съм го изгонила посред нощ и съм му лазила по нервите.
Тези дни много си говорихме. Обясних му и му показах как се чувствам. Извини се, гушкахме се, правихме секс. Решихме да излезем заедно да си напазарувам неща, от които имам нужда, а аз наистина имам, и аз трябва да си оправям два зъба, да си купя нови ботуши, яке, палто, панталон, чанта, крем за лице. Моите доходи не са толкова големи, аз съм държавен служител. Всъщност в момента разликата в заплатите ни е по-малко от 300 лева. Обясних му, че общите пари са за нуждите и на двамата, както и че от тях ще се правят прегледи, изследвания и т.н. А голямата сума за процедурата ще платя аз.
Относно майка му отговорих, че няма да го спирам да си я гледа и издържа един ден, да й плаща медицински грижи от неговите си пари, стига това да не лишава мен и децата твърде много. Но пари на ръка от мен да не иска за тези хора. Ще му помогна като си гледам децата и дома, а той да се грижи за нея, но в рамките на разумното.
До ден днешен родителите му не са поискали извинение за тези договори, ако тогава не са ме познавали, добре, но сега вече са минали две години и половина. Очертава се майка му да не ми помага за детето, въпреки, че е в съседния квартал. Според него не можела. А жената пуши здраво, пийва си биричка и ходи по екскурзии. Веднъж, но само веднъж я заварихме пияна у тях. Слава Богу не се е повтаряло. Не искала да ме вижда. Била съм я гледала от високо, какво като тя е чистачка, аз за какво се мисля като съм с образование. Виждам я само на празници, в обща сбирка с негови роднини. Мисля, че го е осакатила емоционално, човешки и психически. Свекър си не помня от кога не съм виждала. Многократно го каних у нас, отказа, защото искал да дойде с гаджето си, а съпругът ми не приема това. Не се меся там, казах на мъжа ми, че ако не иска да вижда баща си с неговата приятелка, заради която бащата ги оставил, аз го приемам в името на неговото спокойствие и комфорт. Затова свекър ми не поддържа връзка с нас, а съпругът ми го вижда от време на време. Вече споменах, че посъветвал мъжа ми, ако реши да си потърси жена, която може да ражда.
Проблемът при мен е, че не произвеждам яйцеклетки, яйчниците ми вече не работят. Ранна менопауза. Не съм го знаела, имах редовен цикъл. Всичко друго ми е наред. Имам прекрасна сестра, която е 10 години по-млада и има две деца. Съгласи се да ми стане донор. Нейните изследвания са добри, неговите също, а аз мога да износя дете, матката ми е много добра. Имаме високи шансове за дете. С много търсене намерих лекар, на когото да се доверим. Сестра ми също е спокойна, има доверие на лекаря. Вече подписахме документи. На тава подписване мъжът ми взе сестра ми от работата й, закара я до болницата, но след като приключихме, ни остави да се прибираме сами, защото бързаше за любимия си спорт, а нея я чакаха децата й и зет ми. Вечерта говорих с него, че това е възмутително.
Всичко това е предисторията на последния скандал, при който го изгоних.
Сега сме се разбрали всеки да заделя за родителите си по 200 лева на месец от заплата за родителите си, а останалото да е общ бюджет за семейството. От този бюджет да се поемат прегледи, лекарства и изследвания за процедурата, а самата процедура да я платя аз. Бюджетът да задоволява приоритетно нуждите и на двамата, като любимият му спорт и всякакви хобита са оставени за накрая, а инвитрото и здравето /зъби, лекарства/ са приоритет. Забраних му да ми говори за родителите си, а аз също няма да намесвам моите. Дори и да ми заговори за тях, ще отклонявам темата. Казах му, че го обичам и искам да си съхраним брака, ако е мъдър, ще го оцени. Твърди, че ме обича и се извини. За да ми е спокойно ще пиша всеки разход в тефтер, за да няма обвинения от негова страна. В общия бюджет внасям и премии, което показва, че нищо не крия.
Мисля да направим процедурата, пък после, както си го направим. Междувременно да спомена, че съпругът ми е православен свещеник. Свекърва ми също е набожна, редовна енориашка, но аз в прав текст му казах, че е религиозна лицемерка и да си завре брачния договор отзад.
Опитвам се да му помогна да има най-после нормално семейство, от него зависи да го оцени. Ако не стане, ще си взема детото и ще почна отново. Другото ми съмнение е, че е с мен, защото не може да има втори брак. Но твърди, че ме обича, че няма да прави повече така.

# 73
Съпругът е свещеник и дали поради вяра или други причини е възможно да не е много ЗА подобни намеси в Божата работа. Само предполагам, май православната църква не беше много охотна да приема такива технологии?

Пак ѝ четох мнението - пари, пари, а той е чудовище... Не знам, едностранчиво е. Rolling Eyes

Оставам на мнение, че си е купила съпруг, за да е като другите, пък той излезъл по-скъп финансово от очакваното... Много ѝ съчувствате, а няма за какво, зряла жена със своите избори. Бракът им е сделка, и двамата печелят.

Цитат
Свекърва ми също е набожна, редовна енориашка, но аз в прав текст му казах, че е религиозна лицемерка и да си завре брачния договор отзад.

smile3505

# 74
  • Бургас
Според мен в желанието си /и малко в отчаянието си/ да имаш дете си готова да си затвориш очите за много неща, които знаеш, че не са правилни. От прочетеното - за мен мъжа ти е голям манипулатор и тихомълком си плете мрежата /и то заедно с майка си/ и да, смятам, че мъжа ти не иска дете. Струва ми се прекалено голям егоцентрик и интересчия, за да си развали рахата с едно дете. Разбирам те за детенцето, но не и за мъжа. Аз не бих търпяла подобно неуважение.

Общи условия

Активация на акаунт