Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 49 095
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Расизъм не е да мразиш друга раса, а да смяташ, че има разлика между расите (обикновено в полза на твоята). Да делиш бебета по признак цвят, защото ти харесват повече тези, чиито нюанс е близък до този на твоята кожа си е жив расизъм.
Аз и да не смятам, разлика между расите има и тя не е само по цвят и други външни белези.
Различните раси са предразположени към различни заболявания и имат различни генетични обременености, и телесната им миризма е различна.
А, това, да се определя като расизъм, че ми харесва цветът, най- близо до моя, е направо велико!

# 1 246
 newsm78 А какво да е? Всички бебета са еднакво сладки. Това с телесната миризма не го разбрах, имам и от латинска америка приятели и от азия  и всякакви, не съм забелязала да ми миришат различно, ама както и да е. То ако й беше в генетичната обремененост проблема на Натака, щеше ли да иска бебе от някой, който още малко и ще налети да я бие. Вкопчила се е в идеята да износи дете, а чие точно май не я интересува чак в такива детайли.

# 1 247
Темата започва да прилича на абсолютна пързалка.

# 1 248
Но, не е.

# 1 249
  • София
Темата започва да прилича на абсолютна пързалка.
Това отдавна го разбрах и споделих тук, както и други съфорумци, ама пък виж колко теми избистрихме покрай тази...

# 1 250
Не мога да забременея , а ако забременея има много висок процент да се роди много тежко болно дете. Преди да си преценя гледната точка си направих труда да отида по болници и да гледам отстрани родени с въпросното заболяване деца и грижите по тях.
Сега се боря не само да забременея, но и за здраво дете.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 01:17 от Анонимен

# 1 251
  • София
Не мога да забременея , а ако забременея има много висок процент да се роди много тежко болно дете. Преди да си преценя гледната точка си направих труда да отида по болници и да гледам отстрани.
Сега се боря не само да забременея, но и за здраво дете.
 Никога не съм мислила, че ще стигна до момента, в който съпругът ми ще ме попита -  а ако имаме бебе даунче ще си го гледаме нали? Това са слънчеви дечица.
До там сме я докарали.
Знаеш ли, имам братовчедка, която беше в твоето положение и се разкъсваше между желанието тя да износи и роди, но и да поеме тежестта на отговорността за цял живот, ако детето е с увреждания или да си осиновят детенце, на което да дадат шанс в живота, да дочакат внучета.........
Решиха се на осиновяване и вече имат първото внуче.
Животът на семействата, отглеждащи дете с проблеми е съсипия, кумовете на сестра ми го преживяха с едното близначе, а те идея нямаха че може да се появи проблем.
Тези деца и не живеят дълго.
Дано намерите най- правилното за вас, решение, но истината е, че щастливи родители с болно детенце няма, чувството за вина влошава още повече нещата. Hug

# 1 252

натака, ти би ли родила бебе със синдром на даун? би ли гледала собственото си дете, след като го родиш и ти кажат, че е болно от нещо неизлечимо?

А  кой може да каже, че би или не би могъл? Щото на думи е едно, на дело и в действителност, друго. Много грозно, много.

Tired как кой?! авторката може да каже, или поне да я провокирам да помисли за някои неща. утре кой ще обвинява ако попадне в тази ситуация? попа, сестра си, майка си - кой? (провокацията е по повод "бяло и здраво")
да, иначе нормалните хора не биха могли предварително да кажат. чела съм даже постове за изоставени дечица, но след някой месец решават да си ги вземат.

авторката много ми напомня за една жена бременна с близнаци, трябваше да прави труден избор  Cry едното детенце й казаха на феталната, че е с даун. тя се обвиняваше, че е станало така, защото е ползвала донорска сперма

# 1 253
Никой не знае как ще реагира. Тук в темата пишат и две майки на недоносени деца, освен мен. Преждевременно родено дете носи риск от една камара болести, включително и ДЦП. И какво ще правиш- седиш и се молиш да е здраво. Но и да не е, пак ще си го обичаш. И то ще го обичаш в пъти повече от здраво дете.

# 1 254
Изобщо не е неморален въпросът защо бяло и здраво! Съвсем резонен е.
Много е важно да има дете, но сакън да не е два тона по-мургаво!
А като роди свое кой и какви гаранции и дава?
Аз бях на 31г с нормално протичаща бременност, с всички високотехнологични (за момента) прегледи и тестове. Изведнъж в 28гс възникна тежък проблем. Много тежък. Една лекарка се разплака на видеозона. Предвиждаха от здраво бебе, но с малък процент шанс до тежки увреждания и неоцеляване. Шокът и бурята са смазващи. Обаче, стрина Гина дето се сетила на 40г иска да и спуснат във вързоп БЯЛО и здраво. Че даже заронила сълзи предварително дали ТЯ сама ще плати рушвета или попа пряко вярата си ще се бръкне. Възмутена е слабо казано.
Моя приятелка осинови дете с ТЕЛК. Чудесно и прекрасно е! Гледат си го като здраво. Имаха право на отказ, но си го взеха. Проблемът му е малък.

# 1 255
Никой не знае как ще реагира. Тук в темата пишат и две майки на недоносени деца, освен мен. Преждевременно родено дете носи риск от една камара болести, включително и ДЦП. И какво ще правиш- седиш и се молиш да е здраво. Но и да не е, пак ще си го обичаш. И то ще го обичаш в пъти повече от здраво дете.

М да, сбъднатия ми кошмар. До преди това все си казвах - на мен това няма да ми се случи. Майка ми е имала нормални бременности, сигурно и аз като нея. Наивна бях доста. Да ми е жива и здрава дъщерята, но на никой не пожелавам този кошмар. То не можеш да се зарадваш, че си родил, защото бебето ти е в кувьоз, системи и т.н. Молиш се всеки ден да качи грам, а то сваля и чакаш деня да го гушнеш и отнесеш у дома. Тогава някак истински разбираш значението на думите - каквото и да е детето, важното е да е живо и здраво и някак им отдаваш по-друго значение.

Извинявам се за отклонението.

# 1 256
  • Куциндрел
Не бих забременяла, ако знам, че има висок процент вероятност детето да се роди с увреждане. Мисля, че няма нужда да се създава такъв живот само заради моя егоизъм.
Но и не бих се отказала от детето си, ако то се беше родило с увреждане.

Но авторката е на 41, да стиска палци първо да забременее, после да износи до края детето. Peace

# 1 257
Утре е пункцията на сестра ми. Дано всичко да е наред.
Моля модераторите да премахнат темата, твърде много лични неща споделих тук, благодаря на всички, включително и на тези, които считат, че темата е пързалка.

# 1 258
  • Куциндрел
Успех с процедурата.  Peace

# 1 259
  • София
Утре е пункцията на сестра ми. Дано всичко да е наред.
Моля модераторите да премахнат темата, твърде много лични неща споделих тук, благодаря на всички, включително и на тези, които считат, че темата е пързалка.

В долния десен ъгъл на всеки пост има Удивителна и надпис "Информирай модератора". Кликваш там и искаш темата да се заключи. А дали ще се премахне не знам

Общи условия

Активация на акаунт