Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 934
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 75
Не мога да я разбера тази обич. Whistling
Нито твоята, нито неговата.
Как така ще си плащаш сама процедурата?
Той за какво е?
Само за донор?

Ако бракът ви е сделка - ОК. Peace
Но наистина не разбирам що за обич може да изпитвате един към друг, при всички изнесени факти? ooooh!

# 76
Точно пък като става въпрос за дете човек не трябва да си затваря очите, а да ги отваря широко... дори прекалено като в Clockwork Orange. Този човек изглежда, че ще ползва детето като билетче към шастието. Какъв мъж си, че дори един лев да не дадеш за инвитро процедура, за да си имате дете с жената, която обичаш?

# 77
Много ѝ съчувствате, а няма за какво, зряла жена със своите избори. Бракът им е сделка, и двамата печелят.

Точно. Не и съчувствам грам. Сама си го е избрала.
Сперма не давал, щял да я бие, отишъл да спи при майка си  #Crazy Joy

Какви свещеници бродят по земите ни  Crazy

И аз DeVa се чудя тоз мъж за какво е? За украса, за обществото уж че има там нещо вкъщи  Grinning
Твърде много приказва авторката, действие нулево.
Тя само си изплаква мъката тук, но ще си го запази. След година ще цъфне пак с още по-големи проблеми.
Та сама си е виновна, не е за жалене. Никой не и е виновен.

# 78
  • Пловдив
Ох...то и моят е зле, отношението му е 0, уж е възпитан и с образование, мога отделна тема за него да създам. Но твоя го бие по всички параметри, какъв е този индивид, той човек изобщо нарича ли се? Ми на 40 години е станал, това ми мяса на непораснало момче. Няма да го възпиташ, няма да го промениш, споменаването за удари и бой е много притеснително, изобщо всичко във връзката ти с този човек е много притеснително! Мисли за бъдещото си дете, направи го от донор, избери донора сама - образование, външни белези и всичко нали може!?, роди си едно хубаво и необременено от такива хора детенце, толкова по-лесно ще ти е сама!!! Много по-трудно е да гледаш 2-ма! И за пътувания и желание за нещо с това дете, ако той му е баща все трябва да подписва, сама знаеш, а ако е само твое - ще направиш каквото решиш, интелигентна жена си, как си се оставила!? Мен да ме питаш, на 24 бях, но ти на 40, какво е това нещо просто!!! Hug

# 79
Какъв мъж си, че дори един лев да не дадеш за инвитро процедура, за да си имате дете с жената, която обичаш?

Тя си го пише в първия пост - "С времето се оказа , че имам репродуктивен проблем и мога да забременея само с инвитро процедура и то по доста по-сложен начин. Съпругът ми се съгласи доста трудно, защото имал морални съображения. Понеже неговите доходи са по-ниски, се разбрахме аз да платя процедурата."

Има морални (вероятно религиозни) съображения и са имали уговорка тя да плати.

# 80
А няма морални съображения да я върти на малкия си пръст? Rolling Eyes Ниски доходи, ок, но дори с лев да не помогнеш...

# 81
  • Бургас
Може и да не ви се вярва, но когато тръгнахме със съпруга ми преди повече от три години, излизах с още двама кандидати. Само на срещи. Но се появиха чувства към съпруга ми, беше много нежен, внимателен. Говореше, че също като мен много е търсил и е бил много самотен. Искаше брак. Полека лека започнах да се влюбвам. За да съм честна спрях срещите с другите двама и се отдадох на връзката. На втория месец вече живееше у нас, още в началото разбрах, че у тях не е удобно. Стана много лесно. Майка му беше отишла при баща му за петък вечер, имали са уговорка, за да останем насаме. В събота си дойде и започна да се оплаква как не се е чувствала добре при баща му, как там одеалото и леглото не й били удобни. Вечерта бяхме в неговата стая и когато дойде време за сън, понеже в стаята му има само едно тясно легло, той ме остави да спя на него и отиде да спи при майка си в другата стая. Разбрах намека и без нищо да кажа, го поканих у нас, за да не изпадаме друг път в такава ситуация. След около месец ми предложи брак, а след 4 месеца се сгодихме и насрочихме сватба за след два месеца. Тогава поискаха брачния договор. Той е възможен по българското законодателство с новия Семеен кодекс от 2009 г. Подписах го, за да им покажа, че това няма да ни провали връзката и защото го обичах. От тогава обаче аз нямах желание за общ бюджет, просто се бяхме разбрали да харчим за дома по равно, горе долу, а остатъка от моята заплата да заделям като от тази сума един ден да си правим ремонт или да се ползва за децата.
Миналата година той поиска общ бюджет, съгласих се. Но стана проблем, че от общия бюджет той не искаше да се дава за инвитро прегледи, защото аз съм имала пари за процедурата. Това ме отблъсна и огорчи много, още повече, че любимият му спорт му струва около 30 лева всяка седмица, отделно е екипировката. Излиза, че от общите ни пари, които се формират и в които моят дял е по-голям, не може да се правят изследвания, да се купуват лекарства, да се плащат прегледи. Аз наистина обещах да платя голямата сума за процедурата, но за тези рутинните изследвания ми се стори много нагло, че не може да се плаща от общия бюджет.
Същевременно от лятото той работи и на втора работа, която е ниско платена, но вече доходите му са от два източника и разликата с моите не е голяма. Но продължаваше да твърди, че аз си имам пари за инвитро. Междувременно си купи екипировка за 320 лева.
Човекът си е измислил цяла план програма. Да оплете финансово стабилна жена, при която да се нанесе и от която да получава издръжка и безплатен секс. Жената поема всички разходи, за да има пари за неговия г*з и за маминия. А мама и татко са участвали в театъра, за да се изманипулира снахата да приюти по-бързо синчето и мисия "Паразити" да влезе в действие. Юрист си, а банда неудачници те правят на идиот. Браво, бе  ooooh!

П.П. Бил свещеник. Баба Гуси как би се гордял с него. Истинско олицетворение на българската православна църква  Tired

# 82
Всъщност, вкопчването в идеята за дете на всяка цена може да е пагубно.

Ти имаш деца нали? Защо тогава отказваш правото на друг?
А! Защо реши, че отказвам това право на друг?

# 83
Да му таковам моралните убеждения  ooooh!
Явно е възприел буквално една от 10-те божи заповеди  - "Уважавай и почитай родителите си", а той тълкува - "Живей при мама и тати докато не намериш богата жена да те дундурка" Mr. Green
Той не иска дете, не иска инвитро, не дава сперма.
Авторке, как този човек ще е баща и каква е неговата роля в твоя живот?
Ако забременее инвитро от анонимен донор, този мъж ще има ли права?
Той сега се скръндзи за пари. Като се роди детето гаранция, че няма да го гледа и да дава.

Заяц, ама явно тя сама му позволява да я върти на малкия си пръст.

# 84
Ако забременее инвитро от анонимен донор, този мъж ще има ли права?
Мисля, че автоматично се признава за негово. А ако се разведе имаше един законов срок, в който също той се води бащата.

# 85
Защо се хабите да го плюете? Добър, лош - тя го обича, харесва и си го иска. newsm78 Идва да помрънка малко. Simple Smile

# 86
Да, съпругът ми се притесняваше от инвитро с донорска яйцеклетка по религиозни съображения. разбира се и аз исках детенце от мен. Затова ходих по доста лекари тук и в Турция, но се оказа, че яйчниците ми не работят. После търсих клиника и лекар, на когото да се доверим, намерих ги. Защо не искам осиновяване съм описала в "Инвитро, биоетика, морал и съвест". Процедурата ще я платя аз, за да не теглим кредит, а процедурите с донорски яйцеклетки не се поемат от фонда. Ставаше дума за малките , рутинни прегледи, които се разбрахме да се плащат вече общо. В тях са и изследванията на сестра ми.
Не твърдя, че е чудовище, обичам го. Когато се оженихме замина да прави втора магистратура в чужбина с цел да понаучи език. Аз го насърчих, бяхме разделени близо година, той беше в неплатен отпуск. После си дойде, наложи се да не довърши, защото при мен се появиха проблемите. Сега работи на две места, но общо се получава приемлив доход. Досега не го бях виждала в толкова лоша светлина, просто беше ужасно. И все пак го обичам, той може да е мил, нежен, с чаровна усмивка, грижлив, когато иска. Мислех, че е морален, възпитан, кротък, такъв го знаят и родителите ми, сестра ми и зет ми, приятелите ми. Не могат да повярват какъв е. Поне сестра ми е силно озадачена.

# 87
  • Варна
Авторке, след този пост само едно ще ти кажа - нагазила си яко в блатото ама и нищо не правиш за да се измъкнеш. Продължаваш да правиш с него договорки и споразумения - съставили сте си цял договор за бъдещия живот по пера. Твърдиш, че го обичаш, а не си даваш сметка - май нарочно - че между хора, които се обичат сделки не съществуват. Каузата ти е загубена отсега, а ти искаш да въвлечеш в батака и едно невинно дете. Без да съм груба, но и аз не те съжалявам. Можеш да си решиш проблемите сравнително лесно, но не искаш. И дано не съм лош пророк, но като имаш дете, което безумно обичаш, нямаш идея колко болка те чака, виждайки какво му причинява собствения му баща. Защото той наистина дете не иска и това няма да закъснее да се прояви като отношение към сина/дъщерята. Ама тогава вече и да искаш, трудно ще се отървеш. Доста такива теми изчетохме.

# 88
  • Бургас
Защо се хабите да го плюете? Добър, лош - тя го обича, харесва и си го иска. newsm78 Идва да помрънка малко. Simple Smile
Да, като всяка, която пуска подобни теми в СО. Ако една жена иска да разкара смотания си мъж - тя го прави. Не пуска теми, защото не са й нужни.
Пускат ги, за да се надъхат, но изчитат десетки страници с "надъхвания" и пак не им стига смелостта да направят логичния избор. И аз все се чудя на себе си какво се занимавам с такива "изгубени каузи"  Crossing Arms

# 89
Колкото и да се възмущаваме тук нито той ще се промени, нито тя, нито нищо.
То изначално не е нормална работата - при мама до към 40 години, оставил я да спи на неговото легло и отишъл да спи майка си....И това се случва на зряла и независима жена, а не на някоя млада и заблудена патка. Такъв си го е избрала, такъв ще си го гледа. Ако темата е просто да се оплаче, тогава всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт