Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 49 045
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 90
Да, съпругът ми се притесняваше от инвитро с донорска яйцеклетка по религиозни съображения. разбира се и аз исках детенце от мен. Затова ходих по доста лекари тук и в Турция, но се оказа, че яйчниците ми не работят. После търсих клиника и лекар, на когото да се доверим, намерих ги. Защо не искам осиновяване съм описала в "Инвитро, биоетика, морал и съвест". Процедурата ще я платя аз, за да не теглим кредит, а процедурите с донорски яйцеклетки не се поемат от фонда. Ставаше дума за малките , рутинни прегледи, които се разбрахме да се плащат вече общо. В тях са и изследванията на сестра ми.
Не твърдя, че е чудовище, обичам го. Когато се оженихме замина да прави втора магистратура в чужбина с цел да понаучи език. Аз го насърчих, бяхме разделени близо година, той беше в неплатен отпуск. После си дойде, наложи се да не довърши, защото при мен се появиха проблемите. Сега работи на две места, но общо се получава приемлив доход. Досега не го бях виждала в толкова лоша светлина, просто беше ужасно. И все пак го обичам, той може да е мил, нежен, с чаровна усмивка, грижлив, когато иска. Мислех, че е морален, възпитан, кротък, такъв го знаят и родителите ми, сестра ми и зет ми, приятелите ми. Не могат да повярват какъв е. Поне сестра ми е силно озадачена.

Явно си се заблудила от свещеническия сан  Crazy
И си на принципа "Щом ма бий, начи ме обича"
Тъжно. Не си за жалене, на теб ти харесват тези негови постъпки. Както казах, някои хора са пристрастени към нещастието.
Дано ти се отворят очите, ама не вярвам.

# 91
  • някъде в орбита...
Опитвам се да му помогна да има най-после нормално семейство, от него зависи да го оцени.
Опитваш какво?!? Shocked Ти буквално се изживяваш като негова майка!!! ooooh!

Относно останалата част от поста - ти колко самостоятелна си била наистина в живота, и колко сериозни връзки си имала!? Защото това между вас не е любов, поведението ти с този мъж точно е доста наивно, да не кажа по-лошо, и му казваш "На" още преди да е казал "Га". Връзваш се на думи, без да гледаш действия! Няма значение на каква възраст си, това не е зряло и трезво поведение. Rolling Eyes

# 92
Защо не искам осиновяване съм описала в "Инвитро, биоетика, морал и съвест".

newsm78 Защото осиновеното нямало да носи гените на любимия мъж...  ooooh!

Не, не...

# 93
  • Насред хаоса
Не могат да повярват какъв е.
Те не могат, а ти не искаш.  Simple Smile Зряла жена си и знаеш, че щом сърцето и разумът се "карат", трябва да послушаш разума. На фона на поведението му, което описваш, това, че когато искал, можел да бъде грижовен, обичлив и прочие, не значи нищо.

# 94
Здравей, Nataka.
Прочетох историята ти и не мога да разбера как един юрист не може да реши подобен случай ...
Изобщо защо споделяш историята си? Търсиш съвет, който ще послушаш? Или търсиш някой "виновник" за след години, когато останеш пак сама?
Би ли искала детето ти да носи гените на съпруга ти или на свекървата ти? Защото ТИ даваш шанс в света да продължат да съществуват подобни паразити!
Осъзнаваш ли реално какво ти коства една бременност, а камо ли ако е от неподходящ мъж?
Не знам какъв съвет да напиша.
Не разбирам и защо хората (в това число и ти) са се впуснали да живеят в тези рамки, които обществото им налага. Защо задължително трябва да имаш деца, да бъдеш женен?
Бъди щастлива и направи животът си достатъчно добър. Не живей животът, който ТРЯБВА, а този, който ИСКАШ.
Ако не си щастлива с този мъж, с тази свекърва, ще бъдеш ли по-щастлива с тях двамата и в допълнение с едно дете като тях?
Какви ползи ще ти донесе това? Освен непрестанен стрес. А той от своя страна какво ще ти донесе?
Не е ли по-важно да бъдеш спокоен родител, който ще бъде по-дълго време здрав и ще се грижи за детенцето си???
Защо не осиновиш някое дете, след като природата не ти позволява да имаш вече собствено дете?
Така ще направиш двама човека щастливи - теб и едно изоставено човече. И няма да носиш на раменете си бремето на чуждите планове и сметки!
Аз лично бях в подобна връзка и я прекратих. Не мога и не искам да решавам чуждите проблеми. Всеки трябва да носи товара върху плещите си. Да е мислил, когато се е нагърбвал с него!
Не съжалявам и не помагам, както не търся нито съжаление, нито помощ. Човек трябва да изживее собствените си грешки.
И последен съвет - мисли за себе си, защото освен теб, никой друг няма да го направи!!!!!!!!!!!!!
Очевидно семейството на мъжа ти мисли само за собственото си недорасло и неспособно момченце (мъжът ти). Те виждат, че си отчаяна и се възползват от това ти състояние и от парите ти.
Според мен не трябва да имаш дете от този мъж.

# 95
  • Deutschland
Умна жена, глупав избор

П.П: Ако моят ме зареже сама, за да отиде да спи при мама, веднага минава в графа бивши.

# 96
Защо не искам осиновяване съм описала в "Инвитро, биоетика, морал и съвест".

newsm78 Защото осиновеното нямало да носи гените на любимия мъж...  ooooh!

Не, не...
Това ли е причината.И тя ли го е решила или любимия.Божеее.

# 97
  • Варна
Мила Натака замисли се сериозно ли желаеш да имаш дете с този "мъж" разбирам притеснението ти от възрастова гледна точка, но трябва да имаш предвид, че ин-витро процедурата е достатъчно тежка психически за нас жените, а една последваща бременност още повече аз лично знам, че не бих издържала без съпругът ми с който се подкрепяме безрезервно това изпитание изпитва достатъчно отношенията между двама души.
А що се отнася до детето ти си достатъчно самостоятелна и разумна за да се справиш и сама без излишните драми, които ти създава този човек.
Желая ти успех!

# 98
Каквото и да напиша, ще се повторя с другите - и за подвеждането по свещеническия сан, и за маминото детенце, и затова, че като дойде детето е по-трудно, че трябва да помислиш за себе си.
Това, че той не иска дете се доказва от факта, че не иска да плаща за инвитрото и то защо?! Не, не е заради доходите. А защото трябва да положи усилие, да се лиши от елементарни удоволствия.
Поискал общ бюджет - нали е ясно защо?!И въобще чак такова делене не е нормално изобщо.

А тези, които са много чаровни, когато си поискат,са за пазене, а не за съжителстване.

В началото като писа за доходите, реших, че кой знае как си осигурена,  а то държавен служител - колко е това -  1000-1500?! Добре е поне, че имаш жилище. А инвитрото с донорска си е скъпо начинание откъдето и да го погледнеш.

Въобще седни и обмисли хубаво какво правиш! Детето не е панацея.

# 99
  • София
Не може да ми стане симпатична авторката и да й посъчувствам, никак. Кусурите на маминото синче едно на ръка, тя също си е доста завършен егоист. Не разбрах поради каква причина смята, че не бива да се грижи за свекърите си, когато остареят, но тази история за мен е ужасно отблъскваща. За който и да е наш възрастен роднина на преклонна възраст, смятам, че ако сме човеци, следва да се погрижим. И ако мъжът ми ми каже, че родителите ми нямат морално право да очакват помощ от него, много ще се замисля дали този човек е за мен.
После - инвитрото. Човекът има морални съображения, които тя очевидно е помела като торнадо, решавайки да прави каквото тя си иска, че и сестра си е забъркала.
Още веднъж - НЕ оправдавам мъжа изобщо, но са си гърненце с похлупак двамата.
Добавям: За какви пари да е с нея като се оказа, че доходите им са почти равни??

# 100
Аз разбрах, че е от обидата заради предбрачния договор.

# 101
  • някъде в орбита...
Бърди, отглеждането на роднини (чужди или твои), и подлагането на инвитро, са изключително лични решения. Няма правилно и грешно. Има решение, с което се чувстваш добре, и решение с което не можеш да живееш. Никой не може да дава наклон на хората когато става въпрос за такива неща Peace

# 102
  • София
Разбира се, Ина. Това, което казвам, е, че за тези решения е минала през него и го е прегазила, налагайки своето мнение.

# 103
Как точно е бил свещеник, без да има брак? Или след това е станал свещеник>

# 104
Как точно е бил свещеник, без да има брак? Или след това е станал свещеник>
Не може да е свщеник без брак.Явно е търсил булка за да стане такъв.
И вече започвам да си мисля , четейки постовете на авторката , че с майка му са си направли много добър план как да се уредят с булка за да може синчето да стане свещеник.
Дано не съм права.

Общи условия

Активация на акаунт