БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 672
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Аз от миналата година ги правя по традиционна рецепта - но с по -малко брашно и стават мекички като купените.
  Даже получено тесто и пекох на един блат в тавата на фурната - отгоре шоколадов ганаш и рязах на ромбчета . Изядоха се за отрицателно време.
 Сега мисля да пробвам  медени пастички с шоколад. 

# 196
# 197
Меденките на Ванчето  Peace, мамините са почти същите, мързи ме да ги пиша  Embarassed. И тези на Ванчето съм правила, не ме разбирай погрешно.
У дома не си падаме по  подправките  в меденките, чисти, само с канела са ни най-вкусни  Peace.

# 198
Благодаря на всички  bouquet.
Рожков не мога да си позволя, отпада като вариант.
Пепи, имаш ли описани нейде тези без какао? Въпреки, че бях решила да изтероризирам (нова дума май измислих  Laughing) лапетата да опитат нещо шоколадово.. . може и да направя отстъпка  Blush - отново.

три лева струва в биомагазините брашното от рожков....като едно пакетче ще ти стигне за няколко пъти....но всеки си прави сметката....

# 199
  • Плевен
Трябва да направя за Коледният базар в училище:
1. Интересен сладкиш.
2. Тестен продукт. (смятах да направя някаква питка и от горе да наредя от тесто таралежчета, но не съм сигурна дали ще стане)
Моля, за идеи и съвети, нещо което да е забавно за децата.

Мъфини,опечени във вафлени чашки за сладолед , с  глазура отгоре.

# 200
как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.

# 201
Белтъка се оставя малко да престои и след това се стяга много хубаво при разбиване.

# 202
Благодаря!

# 203
  • Sofia
как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.
...и прибави няколко зрънца сол при разбиването

# 204
ще прибавя, дано не ги пресоля само Grinning

# 205
  • Sofia
слага се много малко,няма да го пресолиш...после добавяш захарта

# 206
Здравейте!
След като обиколих безрезултатно всички виртуални магазини, надявам се някой от форума да ми помогне. Търся определен молд-овчица. Прилагам и снимка. Намирам такъв молд само в чужди сайтове и не ми е вариант, тъй като ми е нужен преди Коледа. Някой с идея, къде мога да намеря същия? Благодаря!

# 207
Скрит текст:
Здравейте!
След като обиколих безрезултатно всички виртуални магазини, надявам се някой от форума да ми помогне. Търся определен молд-овчица. Прилагам и снимка. Намирам такъв молд само в чужди сайтове и не ми е вариант, тъй като ми е нужен преди Коледа. Някой с идея, къде мога да намеря същия? Благодаря!

buba, ако вече не си го направила, попитай в тортената тема, предполагам там ще са наясно.

# 208
  • под тепетата
Реа, виж това дали ще ти хареса като идея за базара

http://passionscooking.blogspot.bg/2010/12/blog-post_5214.html

Не се сещам обаче втасваше ли тестото или не. Ако някой помни, беше много актуална темата преди години, моля да подскаже! Labrex  Praynig

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 08:53 от bilqna_69

# 209
  • Варна.....
Правих миналата година по рецепта от нета торта, на която си спомням само част от съставките за крема: правеше се яйчен крем ( мляко, брашно, яйца, захар) към това се добавяше сгушенка и може би сметана или маскарпоне.
И нямам никакъв спомен къде съм чела рецептата, нито пропорциите.
 На някой да му е попадала?

Общи условия

Активация на акаунт