БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 672
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: X
Аз от миналата година ги правя по традиционна рецепта - но с по -малко брашно и стават мекички като купените.
  Даже получено тесто и пекох на един блат в тавата на фурната - отгоре шоколадов ганаш и рязах на ромбчета . Изядоха се за отрицателно време.
 Сега мисля да пробвам  медени пастички с шоколад. 

# 196
# 197
  • Мнения: 2 815
Меденките на Ванчето  Peace, мамините са почти същите, мързи ме да ги пиша  Embarassed. И тези на Ванчето съм правила, не ме разбирай погрешно.
У дома не си падаме по  подправките  в меденките, чисти, само с канела са ни най-вкусни  Peace.

# 198
  • Мнения: 114
Благодаря на всички  bouquet.
Рожков не мога да си позволя, отпада като вариант.
Пепи, имаш ли описани нейде тези без какао? Въпреки, че бях решила да изтероризирам (нова дума май измислих  Laughing) лапетата да опитат нещо шоколадово.. . може и да направя отстъпка  Blush - отново.

три лева струва в биомагазините брашното от рожков....като едно пакетче ще ти стигне за няколко пъти....но всеки си прави сметката....

# 199
  • Плевен
  • Мнения: 614
Трябва да направя за Коледният базар в училище:
1. Интересен сладкиш.
2. Тестен продукт. (смятах да направя някаква питка и от горе да наредя от тесто таралежчета, но не съм сигурна дали ще стане)
Моля, за идеи и съвети, нещо което да е забавно за децата.

Мъфини,опечени във вафлени чашки за сладолед , с  глазура отгоре.

# 200
  • Мнения: 88
как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.

# 201
  • Мнения: X
Белтъка се оставя малко да престои и след това се стяга много хубаво при разбиване.

# 202
  • Мнения: 88
Благодаря!

# 203
  • Sofia
  • Мнения: 29 083
как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.
...и прибави няколко зрънца сол при разбиването

# 204
  • Мнения: 88
ще прибавя, дано не ги пресоля само Grinning

# 205
  • Sofia
  • Мнения: 29 083
слага се много малко,няма да го пресолиш...после добавяш захарта

# 206
  • Мнения: X
Здравейте!
След като обиколих безрезултатно всички виртуални магазини, надявам се някой от форума да ми помогне. Търся определен молд-овчица. Прилагам и снимка. Намирам такъв молд само в чужди сайтове и не ми е вариант, тъй като ми е нужен преди Коледа. Някой с идея, къде мога да намеря същия? Благодаря!

# 207
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Здравейте!
След като обиколих безрезултатно всички виртуални магазини, надявам се някой от форума да ми помогне. Търся определен молд-овчица. Прилагам и снимка. Намирам такъв молд само в чужди сайтове и не ми е вариант, тъй като ми е нужен преди Коледа. Някой с идея, къде мога да намеря същия? Благодаря!


buba, ако вече не си го направила, попитай в тортената тема, предполагам там ще са наясно.

# 208
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Реа, виж това дали ще ти хареса като идея за базара

http://passionscooking.blogspot.bg/2010/12/blog-post_5214.html

 Не се сещам обаче втасваше ли тестото или не. Ако някой помни, беше много актуална темата преди години, моля да подскаже! Labrex  Praynig

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 08:53 от bilqna_69

# 209
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Правих миналата година по рецепта от нета торта, на която си спомням само част от съставките за крема: правеше се яйчен крем ( мляко, брашно, яйца, захар) към това се добавяше сгушенка и може би сметана или маскарпоне.
И нямам никакъв спомен къде съм чела рецептата, нито пропорциите.
 На някой да му е попадала?

Общи условия

Активация на акаунт