БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 683
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
на бисквитената торта с маскарпоне правя такъв крем - млечно-яйчен-маслен + маскарпоне http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html

# 211
............Не се сещам обаче втасваше ли тестото или не. Ако някой помни, беше много актуална темата преди години, моля да подскаже! Labrex  Praynig

Да подскажа, но аз от години не втасвам два пъти тесто, просто не намирам разлика при крайния резултат. Меся си тестото, оформям каквото правя, слагам в тавата за печене, във фурната на предпоследно ниво в моята печка за 20-30 мин на 40-50 град  да втаса, вадя втасалото печиво, усилвам фурната на градусите за печене, мажа в това време с яйце или поръсвам със семена, като стане температура 180 град слагам да се пече и така. Леко против правилата го правя. Peace Simple Smile

# 212
  • София
Момичета, как готвите ориз на фурна, при мен винаги става залепнал, никога зрънцата не са хубаво отделени едно от друго  Rolling Eyes 
Доскоро ползвах  "Баланс", но и от него нещо се разочаровах, ако може да ми кажете и каква марка ориз ползвате ....
Аз го мия поне 5-6 пъти да му падне нишестето, после го запържвам и слагам топла вода в съотношение 1:3 /дори малко по-малко/, пека на 180 градуса и пак стои един такъв "разкашкан"   Rolling Eyes

# 213
  • Sofia
Колко време го печеш?
Щом заври, на десетата мин. изключвам фурната и се доготвя на остатъчната топлина,никога не ми е разкашкан.....Аз също ползвам Баланс и става добре,ползвам и ризон .

# 214
  • При децата ми
Момичета, знам, че сте от корпуса за бързо реагиране и затова: Готвя сарми с кисело зеле, но не знам какъв сос да направя? Моля за изпитани рецепти? Praynig Praynig

# 215
  • София
Колко време го печеш?
Щом заври, на десетата мин. изключвам фурната и се доготвя на остатъчната топлина,никога не ми е разкашкан.....Аз също ползвам Баланс и става добре,ползвам и ризон .
Ами не съм засичала, защото аз го опитвам от време - на време, моят изобщо не завира  Rolling Eyes Бях купувала един ризон, той нямаше сваряване  ooooh! А в какво съотношение ориз:вода го правиш?

# 216
  • Sofia
Много са ти ниски градусите на фурната,загрей я предварително на максимално,после намали до 200-220 и като заври може да е на 180 за около 10мин.,изключваш и оставаш във фурната ястието за около час,то ще се доготви и ще "дръпне" останалата течност

вода-ориз/4:1ч.ч.

# 217
Момичета, знам, че сте от корпуса за бързо реагиране и затова: Готвя сарми с кисело зеле, но не знам какъв сос да направя? Моля за изпитани рецепти? Praynig Praynig

Правя сос от течността в която се варят сармите. Разбивам в тенджерка жълтък/ци с брашно (зависи от количеството течност, обикновено 1-2 с.л. брашно и два жълтъка, и един съм слагала, стана), наливам от соса (изливането му е малко играчка, но затискам сармите с чиния и накланям тенджерата, така го изсипвам в някаква купа, не съвсем всичкия) в жълтъчната смес и разбивам с тел,  слагам на огъня да клокне няколко минутки (4-5) и връщам обратно в тенджерата със сармите. Разклащам я, може пак за малко на огъня, може и без това. След това запържвам олио с червен пипер и при сервиране се поливат отгоре сърмите по желание. Овкусявам соса с черен пипер, понякога и мааалко пасиран чесън слагам, у нас го харесват така. Става гладко сосче. Peace

# 218
  • Пловдив
Тъкмо ме подсетихте за ориза...и аз нещо не мога да случа на читав ориз newsm78 Какъв да купя...?Според ММ все фуражен купувам Laughing
Ще пробвам по начина на Доли следващият път Peace

# 219
  • София
Много са ти ниски градусите на фурната,загрей я предварително на максимално,после намали до 200-220 и като заври може да е на 180 за около 10мин.,изключваш и оставаш във фурната ястието за около час,то ще се доготви и ще "дръпне" останалата течност

вода-ориз/4:1ч.ч.

Благодаря, ще пробвам на по-високи градуси  bouquet

# 220
# 221
Взех от Лидъл китайски микс. Нарязах пилешки гърди на ивици и залях със соев сос и мед.
Как да продължа newsm78.

# 222
  • Варна.....
на бисквитената торта с маскарпоне правя такъв крем - млечно-яйчен-маслен + маскарпоне http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html
Не е това, но ще импровизирам.

# 223
  • Пловдив
Взех от Лидъл китайски микс. Нарязах пилешки гърди на ивици и залях със соев сос и мед.
Как да продължа newsm78.
ами запържваш пилето и после зеленчуците.И както обичаш-или по-хрупкави или по-меки.

# 224
 Търся идея за торта или сладкиш с маскарпоне . Имам две кутийки по 250г и скоро ще се развалят ,ако не измисля нещо.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт