БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 741
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Взех от Лидъл китайски микс. Нарязах пилешки гърди на ивици и залях със соев сос и мед.
Как да продължа newsm78.
ами запържваш пилето и после зеленчуците.И както обичаш-или по-хрупкави или по-меки.
Благодаря  bouquet Дано не се изложа.

# 226
  • Пловдив
Взех от Лидъл китайски микс. Нарязах пилешки гърди на ивици и залях със соев сос и мед.
Как да продължа newsm78.
ами запържваш пилето и после зеленчуците.И както обичаш-или по-хрупкави или по-меки.
Благодаря  bouquet Дано не се изложа.
Успех! Peace

# 227
  • София
Търся идея за торта или сладкиш с маскарпоне . Имам две кутийки по 250г и скоро ще се развалят ,ако не измисля нещо.
  bouquet

От тук може да си харесаш нещо.

# 228
  • София
Търся идея за торта или сладкиш с маскарпоне . Имам две кутийки по 250г и скоро ще се развалят ,ако не измисля нещо.
  bouquet
Аз често правя бисквитена торта с маскарпоне, много я харесвам
Скрит текст:
Бисквитена торта с маскарпоне
Продукти:
2 пакета кафяви бисквити закуска
500 гр. маскарпоне
500 мл. течна сладка сметана
1/2 ампула ванилия
прясно мляко за потапяне на бисквитите
и какао за поръсване
Приготвяне:
Разбивам сметаната, разбивам маскарпонето и ги смесвам, добавям и ванилията. В подходяща тавичка започвам да редя бисквитите, потопени за кратко в мляко, върху тях от крема, пак бисквити, крем и така докато свършат продуктите, като завършвам с крем и накрая поръсвам с какао.
Това всъщност е някаква моя мнооого опростена версия на торта Василия. Ако ти се занимава, може и нея да си спретнеш- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329366.0

# 229
  • Бургас
Вчера направих арменски сладки-за първи път. Четох няколко рецепти и понеже Pep-4o беше написала 3 1/2 чаши брашно, но е сложила типово, а в друга при същите съставки и количества, момичето беше написало 3 чаши брашно , аз сложих също 3 ,обикновено брашно. Станаха много вкусни. Благодарна съм и за двете рецепти. Но като се печаха топчетата ми приличаха на пържещи се. Не знам брашното ли ми беше малко или винаги пареното тесто така се държи при печене. Ще ги правя отново, защото много се харесаха. Благодаря за отговора, който ще получа.

# 230
koikoii,Vanja77  bouquet
  Точно си купих бисквити и ще е нещо като бисквитена торта , но без шоколад / скоро правих шоколадова/  .

# 231
  • На брега на реката
Армериа, цвърчат си при печене, но не изглеждат като пържени. Днес ги правих по рецептата на Пепчо и ми поеха малко повече от 3ч. обикновено брашно. Дори и при оформяне в ръката не мазнят толкова. Вероятно брашното трябва да ти е повечко. И на нас са ни любими, лесни и вкусни Simple Smile

# 232
Тъкмо ме подсетихте за ориза...и аз нещо не мога да случа на читав ориз newsm78 Какъв да купя...?Според ММ все фуражен купувам Laughing
Ще пробвам по начина на Доли следващият път Peace

Много съм доволна от 2 марки ориз и с тях ми се получава на 6. Първата марка е Ризон на Оберон.
Втората марка е Бисерен ориз на Изи. Досега не ми се е случвало да ми се слепи ориза. Първо си запържвам в повечко олио (ориза обича повечко мазнина, ама да не е прекалено!) лука. После прибавям измития в 3 води и отцеден ориз. С много често разбъркване на средна степен на котлона - да стане стъклен. После прибавям каквото там реша (гъби консерва отцедени, кайма и т.н.). Свалям от котлона  и подправям. Изсипвам в йена тавичка и заливам с топла течност (вода + Вегета + течността от гъбите). Общо 3,5-4 части течност към 1 част ориз. Слагам в студена фурна. Пека на предпоследна ниска позиция на 180 градуса. При мен отнема около 1,5 часа. Понякога по средата на печенето разбърквам с дървена лопатка. Вадя от фурната върху дървена дъска. Веднага покривам с 2 пласта чиста вестникарска (не друга!) хартия и върху нея капака от йена тавичката. Така престоява поне 1 час (оставяла съм го и 1 нощ). Излишната влага се отлага върху хартията и капака и ориза става мек и зрънцата разделени.
А още един трик може да ползвате от опита на Златето - http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BD%D0%B0
Успех! Wink

# 233
Вчера направих арменски сладки-за първи път. Четох няколко рецепти и понеже Pep-4o беше написала 3 1/2 чаши брашно, но е сложила типово, а в друга при същите съставки и количества, момичето беше написало 3 чаши брашно , аз сложих също 3 ,обикновено брашно. Станаха много вкусни. Благодарна съм и за двете рецепти. Но като се печаха топчетата ми приличаха на пържещи се. Не знам брашното ли ми беше малко или винаги пареното тесто така се държи при печене. Ще ги правя отново, защото много се харесаха. Благодаря за отговора, който ще получа.

armeria, Моля пусни линкове към двете рецепти за арменските сладки!

# 234
CVETETO3101, мен преди години така ме научиха да слагам по лъжица оцет, като запържа ориза. Няма грешка така. Дори не мисля какъв ориз купувам вече, само бланширан и тънък дълъг да не е.  Предпочитам по закръглените зрънца.

# 235
CVETETO3101, мен преди години така ме научиха да слагам по лъжица оцет, като запържа ориза. Няма грешка така. Дори не мисля какъв ориз купувам вече, само бланширан и тънък дълъг да не е.  Предпочитам по закръглените зрънца.

Пепи, както винаги си много точна. Купувам ориз, без да се замислям какъв е (в добавка на тези дет не харесваш, не купувам червен ориз и един особен черен - кокошките го изядоха). Досега не съм имал проблеми с него. Макар че наскоро купех на прИмоция 5 кг Басмати - е с него изобщо няма провал...

# 236
  • София
    Моля за помощ от някой, който е наясно с пуйките. Никога не съм готвила, а малката от 2 години ми мрънка за пуйка, та съм обещала за коледа. Проблема е, че не знам каква да купя (има френски, американски и някакви в зелена опаковка тази седмица в Кауфланд) и не знам коя е по - хубава. И как да я опека така че да е мекичка и да могат да я ядат децата?  Embarassed

# 237

пеп-4o + Бате! Привет! Пепче, задължително ще пробвам, така, както си го написала, защото твоите съвети не са ме подвеждали никога. Благодаря ти! Hug Бате, а тези две марки ориз предпочитам, защото са много чисти и няма счупени зърна. Почти се "доближават" до чичко Бенс Joy

# 238
    Моля за помощ от някой, който е наясно с пуйките. Никога не съм готвила, а малката от 2 години ми мрънка за пуйка, та съм обещала за коледа. Проблема е, че не знам каква да купя (има френски, американски и някакви в зелена опаковка тази седмица в Кауфланд) и не знам коя е по - хубава. И как да я опека така че да е мекичка и да могат да я ядат децата?  Embarassed

Всички тези в Кауфланд са специални породи - лесни за приготвяне. Друго си е домашно животно, дето е станало 15 кила. За да ти се получи, най - добре е предварително малко да се завари и сетне да се пече - пълнена с кисело зеле и кайма (или свинско)
Моля ти не ме слушай, аз и в сладките слагам мръФка hahaha

# 239

пеп-4o + Бате! Привет! Пепче, задължително ще пробвам, така, както си го написала, защото твоите съвети не са ме подвеждали никога.

Привет Цвете! Слушкай кака си Пепи и няма да сбъркаш, а за мръФки търси мене ... не че Пепи не е по-добра, ама в последно време се е отдала на сладки и разни църни оризища hahaha

Общи условия

Активация на акаунт