БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 804
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 244

Привет Цвете! Слушкай кака си Пепи и няма да сбъркаш, а за мръФки търси мене ... не че Пепи не е по-добра, ама в последно време се е отдала на сладки и разни църни оризища hahaha
[/quote]

О, споменът за снимка на Пепчето за някакъв десерт с кебапчета или кюфтета - не помня точно - още не е избледнял  Joy А иначе и аз съм си мръФкарка кат теб! И си те навестявам чат-пат. Ще се основем май лига на феновете! Laughing 

# 241
  • Бургас
  • Мнения: 2 008

[/quote]

armeria, Моля пусни линкове към двете рецепти за арменските сладки!
[/quote]
http://magi-bg.blogspot.bg/2014/01/blog-post_11.html
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/12/%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD … %D0%BA%D0%B8.html

# 242
  • Мнения: 9 460

Привет Цвете! Слушкай кака си Пепи и няма да сбъркаш, а за мръФки търси мене ... не че Пепи не е по-добра, ама в последно време се е отдала на сладки и разни църни оризища hahaha

ай ся капризи. Черен бил ориза  Mr. Green първия път като го направих по опаковката и бях готова да го дам на кокошките. Но му дадох втори шанс. На третия вече му хванах цаката и сега големите човеци се радват, като видят черния ориз.  newsm78 дали не заради рибата да има такава радост пък....

    Моля за помощ от някой, който е наясно с пуйките. Никога не съм готвила, а малката от 2 години ми мрънка за пуйка, та съм обещала за коледа. Проблема е, че не знам каква да купя (има френски, американски и някакви в зелена опаковка тази седмица в Кауфланд) и не знам коя е по - хубава. И как да я опека така че да е мекичка и да могат да я ядат децата?  Embarassed

щом ти е за пръв път, овкуси си я със сол и подправки, да поеме добре. Да постои примерно 3-4 часа така. Приготви си плънката отделно, защото понякога се разкашва в птицата , заради по дългото печене. И намажи пуйката с масло, завий с 3-4-5 пласта зелеви листа и слагай да се пече. Първо с фолио,  30 мин на 250* (да може да започне да къкри вътре),  после намаляш на 170-160* и оставяш така за 2 часа. Махаш фолиото и печеш с листата. След 20-на мин виждаш, че листа се запича - махаш го... после втория и така последния докато махнеш, птицата колкото да е възрастна, ще е готова. При мен пуйка домашна с 4 пласта зелеви листа се готви за 4 часа общо.

# 243
  • Мнения: 363
Здравейте, някой от вас правил ли е кекс с тоник , мислите ли че е добра идея

# 244
  • Мнения: X
Здравейте, някой от вас правил ли е кекс с тоник , мислите ли че е добра идея
Ами има кекс с оранжада - мисля ,че ще се получи.
 Правила съм и кекс с аспирин и хич не горчи . Следователно не мисля ,че ще нагарача.
  Пробвай.

# 245
  • Мнения: 363
Аз не за нагарчането, чудя се дали няма да ми стане нещо на тоника като се сготви, да не стане токсичен 😄😜🙈

# 246
  • Мнения: 259
Здравейте! Искам да направя хляб със зеленчуци. Купих си сушени, но не ми е ясно дали да ги постявя сухи или да ги накисна във вода. Ако някой е правил или има идея да сподели.

# 247
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Здравейте, някой от вас правил ли е кекс с тоник , мислите ли че е добра идея
каквото и да е безалкохолното все си е химия-оцветители,ароматизатори,захар или подсладители ooooh!  по-добре го направи с вода Peace

# 248
  • Мнения: 363
Da, znam che e himiq, no tova ne me protesnqva, a tova che ima hinin vatre

# 249
  • София
  • Мнения: 1 264
   Много ви благодаря за помощта! Ще видим каква ще я спретна, но непременно ще я завия с листа и ще е с кисело зеле и плънка. Simple Smile  Hug

# 250
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Винаги пека пуйката в плик около 2-3ч. и става крехка и сочна,нито я поливам,ни обръщам...за начинаещи препоръчвам този метод.

# 251
  • Мнения: X
Da, znam che e himiq, no tova ne me protesnqva, a tova che ima hinin vatre
Защо точно с тоник трябва да е кекса ?

# 252
  • Мнения: 363
Не че трябва, само това имах и с него го направих 😄 И после се замислих Simple Smile)

# 253
# 254
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
CVETETO3101, мен преди години така ме научиха да слагам по лъжица оцет, като запържа ориза. Няма грешка така. Дори не мисля какъв ориз купувам вече, само бланширан и тънък дълъг да не е.  Предпочитам по закръглените зрънца.
Thinking щом казваш...ще се пробва Peace

Общи условия

Активация на акаунт