Ръст на един мъж – важен?

• 139 007
  • 1 742
  •   1
Отговори
# 1 185
И защо да не напиша? Ти си се шокирай, колкото си щеш. И аз се шокирах онзи ден, докато ги гледах как се настъпват, имах чувството, че ще се убият глупачките, такава непохватност, такива грозни фигури, точно като динозаври, бягащи от вулкан. Срамота направо, не може едно момиче да изглежда и да се движи така.

# 1 186
Шокира ме изказването, не че не мисля по същия начин Simple Smile

Непохватни са децата ,защото вместо да карат колела, да бягат и да скачат по цял ден са пред компа, ТВ и таблета и нямат двигателната култура.

# 1 187
Не е заради това, виждам ги, че тичат след топката в комплект с грамадните си гъзове, други ходят на бойни изкуства и пак са дебели, момичетата също имат физическа активност - кое ходи на народни танци, кое на плуване. Хем спортуват, хем изглеждат доста зле, чудно е, но е факт. Гледам снимки и от планински лагери - ами повече от половината деца са дебелки, ама носят раниците и се справят.

# 1 188
  • София
Висока съм 1,71 . Според мен ниските мъже развиват болезнена амбициозност и напористост, за да компенсират. Примери - колкото щеш: Сталин, Наполеон, Чърчил, Берлускони, В. Сидеров, В. Симеонов, и т.н.
За съжаление се наблюдава смаляване в ръста на българските мъже като цяло.
А колко е хубаво, като те вдигне мъж на ръце, да не ти се влачат краката. Нищо, че има и друга приказка: "Нависоко нищо не вирее" - сигурно са я измислили ниските мъже. Wink
Няма смаляване:
Какви са данните за България?

Средният ръст на българките през 1914 г. е 152.2 см, а през 2014 г. - 164.8, което представлява увеличение от 12,6 сантиметра. Мъжете ни са пораснали по-малко от жените - с 11.7 см, от 166.5 до 178.2 см.

От 83-то място преди 100 години сме се придвижили до 30-то място по ръст при жените и от 40-то място в света при мъжете през 1914 година, сега сме на 26-то. По темпове на повишаване на ръста сме на 42-ро място при мъжете и 23-то при жените.

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Balgariia-porasna-s-12-sm- … godini_53145.html

Днешните момчета растат като праз, когато преподавах в университета на първокурсниците се чувствах като Палечка. При това съм едни стандартни 164 см, не миниатюр.
Таис, тъй като видимо жените растат по-бързо, затова повечето мъже ми дребнеят и съм направила такова заключение.  Mr. Green
Сериозно казано - сега средният женски ръст да е 164 и нещо си, а в началото на м.в. да е бил 152? Ами това си е направо джудже! Родена съм в средата на 20 в., 1,71 съм от ІХ клас и не съм забелязала да съм се движела сред мнозинство от жени под 1,60. А като се сетя как в народни песни и класици пишат за "стройна се топола вие". Имам резерви към статистиката - като цяло.

# 1 189
Непохватни са децата ,защото вместо да карат колела, да бягат и да скачат по цял ден са пред компа, ТВ и таблета и нямат двигателната култура.
Къде това? При нас по цял ден са навън, едва си ги прибираме по тъмно.
Сериозно, да, затворени носи 41, сандали 40.

# 1 190
Янечек, значи е до храна и количеството й. Определено ние когато растяхме бяхме по цял ден навън играейки активно, а сега децата са масово забити в екрана. И ние включително.

Не знам, но тук ми направи масово впечатление ,след Англия, колко са слаби масово и възрастни и деца. Все едно си в Б-я Simple Smile и не знам къде ги гледаш тези пълни деца, но аз нямам такива впечатления. И пак казвам, че няма дебели деца, а родители, които не са си свършили работата добре относно хранене, режим на сън и активност, спорт и личен пример.  Peace

НСЧ, съчувствам ви!
Гледам снимки на познати и приятели из Фейса и децата рядко са активни-на колело, на поляна бягащи, на ролери, на ски, на кънки и т.н. , а са все позиционирани с таблет, телефон или с безизразно изражение гледащи отегчено. Тъжна картина.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 19:58 от Анонимен

# 1 191
Ходих преди време на изложба на тоалети на знатни особи от началото на 20-ти век - направи ми впечатление, че и роклите, и костюмите бяха много дребни, наистина хората са били по-ниски.

# 1 192
  • София
Подкрепям Контесата: липсва движение, а движението е живот. Сега повечето висят пред компютъра, нали ги виждам приятелите и съучениците на племенничките ми. Умни деца, но на външен вид повечето са високи трътки. Фаст фууд-а ли си казва думата, не знам, но са едри и тромави, а има и доста затлъстели  Tired

Навремето в основното у-ще, физическото ни беше издигнато в култ. Преподаваше ни един луд американец, който ни юркаше до припадък. Понякога сънувах кошмари с него, но е факт, че в класа ми, където бяхме 15-20 деца от различни държави, нямаше нито едно дебело. Не, излъгах: едно чернокожо момче беше леко пълно. Останалите бяхме стегнати и слаби. И се движехме постоянно.

iv6,  Peace

# 1 193
Много са индивидуални нещата, и за физическото някога и сега, и за игрите навън.

# 1 194
При нас децата масово са навън, лятото ритат топка до тъмно, но това не им пречи да изглеждат, както изглеждат - не особено добре.

# 1 195
  • София
Много са индивидуални нещата, и за физическото някога и сега, и за игрите навън.

И храната - химия и скрити мазнини.

# 1 196
При нас децата масово са навън, лятото ритат топка до тъмно, но това не им пречи да изглеждат, както изглеждат - не особено добре.
Тогава имаше един магазин, от който можеш да си купиш нещо, и разполагахме с някакви стотинки, сега изборът и възможностите/изкушенията са пъти повече.

# 1 197
Ок, какво е твоето обяснение за тази тенденция?

Таис, и аз това наблюдавам и ми направи впечатление.

Твърдя, че е ген, но и другото не е без значение. Също както е и ръста.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 19:57 от Анонимен

# 1 198
  • София

Има си тенденции, и за жалост те са в посока затлъстяване на европейците, американците и някои латиноси. Което води до ранни сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет и прочие, всеки е наясно. Ние също сме част от тази тенденция и липсата на достатъчно движение е една от причините.

В Европа едно на всеки три 11-годишни деца е или с наднормено тегло, или затлъстяло. Това е ужасно много.

Фаст фууд-а сега е на ръка разстояние, супер достъпен.

# 1 199
Обяснението го даде НСЧ - яде се непрекъснато и безредно и не можеш с движение и спорт да стопиш излишните калории, които поглъщаш час по час.

Общи условия

Активация на акаунт