Счетоводител в нужда се познава 9

• 63 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Младост
Тази фактура си я осчетоводявате, но тя не влиза в дневник покупки. Издава се протокол по чл.117 ЗДДС, който осчетоводявате и в двата дневника.
Благодаря Simple Smile а имали значение дали на фактурата е начислено ДДС от съответната страна издател на фактурата за осчетоводяването ?
За осчетоводяването няма значение.

# 676
Здравейте,

за получаване на майчинство от СОЛ, какви документи трябва да подам за остатъка от 135 до 410 календарни дни?
Благодаря!

# 677
  • Балчик
Здравейте,

за получаване на майчинство от СОЛ, какви документи трябва да подам за остатъка от 135 до 410 календарни дни?
Благодаря!
Попълвате си приложение № 10 и маркирате Заявление - декларация Приложение № 2

# 678
Да попитсм при смърт на собственик , как се действс, четох за еоод се нсаледява, а при ет?

# 679
Ако няма отказ от наследство се наследява ЕТ.

# 680
При нотариус ли и в търговския регистър ли става наследяването

# 681
В 6 месечен срок в търг.регистър.

# 682
Благодаря, Ая

# 683
  • София
Здравейте. Баща ми му остава година и половина до пенсиониране. В момента излезе в неплатен отпуск по семейни причини. След като се върне от него има ли право да излезе отново в неплатен отпуск в рамките на тази година без да повлияе на трудовия стаж?  И имат ли пправо да го уволнят  без предизвестие,предвид че вече 6 години и повече работи в тази фирма? Благодаря предварително

# 684
  • София-Младост
Здравейте. Баща ми му остава година и половина до пенсиониране. В момента излезе в неплатен отпуск по семейни причини. След като се върне от него има ли право да излезе отново в неплатен отпуск в рамките на тази година без да повлияе на трудовия стаж?  И имат ли пправо да го уволнят  без предизвестие,предвид че вече 6 години и повече работи в тази фирма? Благодаря предварително
Може да ползва още неплатен, но само ако работодателя го разреши. И в една календарна година само 30 работни дни неплатен се зачитат за трудов и осигурителен стаж.
Могат да го уволнят, но трябва да имат основание, без предизвестие от днес за утре...по-трудно.

# 685
  • Варна/Лондон
Здравейте!
Дали някой може да ми отговори признава ли се стаж за пенсия, ако си работил 2 г. в чужбина?На майка и трябват 2-3г. за да се пенсионира в България, но тя работи тук. Тези 2 г. които работи тук, могат ли да се добавят към годините в Бг?

# 686
  • Балчик
Здравейте!
Дали някой може да ми отговори признава ли се стаж за пенсия, ако си работил 2 г. в чужбина?На майка и трябват 2-3г. за да се пенсионира в България, но тя работи тук. Тези 2 г. които работи тук, могат ли да се добавят към годините в Бг?
Тук - предполагам визирате Англия , видно от подписа Ви. Да, ще се признаят годините за осиг. стаж в БГ , но трябва да са внасяни точният пакет. осиг. вноски.

# 687
  • Варна/Лондон
Здравейте!
Тук - предполагам визирате Англия , видно от подписа Ви. Да, ще се признаят годините за осиг. стаж в БГ , но трябва да са внасяни точният пакет. осиг. вноски.
Благодаря ти, а къде мога да разбера какъв пакет е точният? Embarassed

# 688
Здравейте!
Благодаря ти, а къде мога да разбера какъв пакет е точният? Embarassed
Направи справка в НОИ, отдел "Европейски регламенти и международни договори". Става и по телефона, ще ти обяснят какви документи са ви необходими.

# 689
  • Варна
При доброволна регистрация по ДДС на новосъздадена фирма, освен заявление за регистрация, и към него приложена справка за 12 месеца назад , и декларация от управителя по чл. 176, друго изисква ли се?

Общи условия

Активация на акаунт