Искам да кажа ... (64)

• 40 778
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Вчера дойде колежката, която наскоро роди. Доведе и момченцето си - на два месеца. Колко лели и чичовци го носиха, то спокойно, не се разплака. Много е хубаво да прегръщаш бебе. Презарежда ти енергията. Припомних си и моето бебе. Хубаво.  Heart Eyes
Действай, какво само си припомняш Simple Smile

# 481
  • В Космоса
 Ще празнуваме Бургаския празник с шаранче ние.

# 482
Добър ден и от мен Simple Smile
Добре поспах. След снощното будуване. Не знаех, че е имало и други като мен. Тази година нещо ми се обърка режима. Вечер мога да стоя до късно. Сутрин мога да стана (ама трудно) ако се налага. В интерес на истината, не ставам по-късно от 7. Признавам си, че тази седмица си позволих да се излежавам повече. Но не ми харесва, че много бързо ми минава деня.
Шаран имам изчистен. Уловиха ми го, че и ми го изчистиха. Утре ще се вихря над неговото тяло Wink По принцип ми се получава много добре  Embarassed
Ама нямам люспи сега! Поне ще знам през следващата година защо няма да ми достигат парите Wink

# 483
  • Пловдив
Хората се оплакват как децата им са прекалено претенциозни за дрехи. Аз имам напълно обратния проблем. Старшия син ще ходи следобед на кино с приятели. Питам го какво ще облече? Какво му имало на анцуга?! Добре, добре, да съм спирала да мърморя, щял да да си облече дънки. Панталон - много съм искала. Коя блуза? Която майка му каже, да е удобна там.  Rolling Eyes

Видях си правописната грешка.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 14:08 от Янтра

# 484
Вчера дойде колежката, която наскоро роди. Доведе и момченцето си - на два месеца. Колко лели и чичовци го носиха, то спокойно, не се разплака. Много е хубаво да прегръщаш бебе. Презарежда ти енергията. Припомних си и моето бебе. Хубаво.  Heart Eyes
Действай, какво само си припомняш Simple Smile

О, мина ми времето на мен. Сега и аз ще чакам внуци (само да не са скоро), и ще се радвам на чуждите бебета.

# 485
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Янтра, и моят старши беше същият. Никакво отношение към дрехите. Чувал да му дадеш, ще го облече, без въобще да гледа какво облича. Малкият беше малко по-голяма кипра, ама никога не са били особено важни дрехите и за него. И сега са горе-долу същите, само дето на големия му се налага да е елегантен заради работата му, но ела да го видиш в почивниците - анцузи никога не носи (даже май не притежава newsm78), но всякакви други размъкнати дрехи - да. Баща им много се дразни - той у нас е върхът на суетата и докаросването. Joy

# 486
Убивам за пържен шаран. Взела съм риба и се чудя как да я приготвя newsm78

# 487
  • Mediterraneo
Шаран не понасяме вкъщи. То кости, то чудо! Мерси. Ще пържа скумрия, защото това ми се е прияло много. Хапваме риба 1-2 пъти месечно. Не познавам рибите твърде, а с тези имена тук съвсем обърках коя каква е  Laughing

Украсихме елхата, въпреки че смятах да е другата седмица. Ама накупих днес лампички и украса, децата не издържаха и я украсиха. За първи път правим двуцветна елха( синьо и сребърно избрахме). В Бг оставих купища играчки, от онези истинските, че и руски имах  Heart Eyes Дано не ги изядат плъховете в необитаемата къща  Cry Та сега от нулата почваме и това- да събираме коледни играчки за украса.

Взели децата по едно рекламно списание на магазин за играчки и... пишат писмата си до Дядо Коледа! Преписват дословно наименованията на игрите и играчките, да не станело объркване някакво! Ами ще стане! Най- евтината избрана играчка е 40 евро. Не ще се обърка Дядо ви Коледа, ми направо ще му се догади!

# 488
Шаран не понасяме вкъщи. То кости, то чудо! Мерси. Ще пържа скумрия, защото това ми се е прияло много. Хапваме риба 1-2 пъти месечно. Не познавам рибите твърде, а с тези имена тук съвсем обърках коя каква е  Laughing

Украсихме елхата, въпреки че смятах да е другата седмица. Ама накупих днес лампички и украса, децата не издържаха и я украсиха. За първи път правим двуцветна елха( синьо и сребърно избрахме). В Бг оставих купища играчки, от онези истинските, че и руски имах  Heart Eyes Дано не ги изядат плъховете в необитаемата къща  Cry Та сега от нулата почваме и това- да събираме коледни играчки за украса.

Взели децата по едно рекламно списание на магазин за играчки и... пишат писмата си до Дядо Коледа! Преписват дословно наименованията на игрите и играчките, да не станело объркване някакво! Ами ще стане! Най- евтината избрана играчка е 40 евро. Не ще се обърка Дядо ви Коледа, ми направо ще му се догади!

Не може ли да си донесете играчките с кола? Не за тази Коледа, но по-нататък. Аз бих, ако имах тази възможност. Не всички, защото някои са в лош вид, но имам няколко много стари, купувани за майка ми и леля ми, когато те са били деца и бих си донесла няколко заради спомена. Аз съм си такава, сантиментална.  Laughing

Искам да се похваля, че тази година за пръв път ще имам истинска българска Коледна трапеза на Бъдни Вечер. Аз всъщност вечерята си я приготвям всяка година; от две години имам и български съдини (благодарение на една много мила съфорумка), но тази година имам и прекрасна покривка. Имам си и книжка с рецепти, благодарение на друга мила съфорумка. Чакам Коледа с нетърпение.

# 489
Не съм украсявала още, нямам и никакво желание.
Тази година ще пробваме нещо ново. Понеже няма къде да вадя голямата елха (пък и не я искам) ми хрумна да купим две малки елхички, на всяка за нейната стая.
Те пък приеха идеята твърде присърце и сега ще я реализираме.

Искам да кажа, че си поръчах рокля. Ето такава.

Скрит текст:

Пристигна, страхотна е, моя номер е, но ми идва твърде къса.
Не е честно, пак децата намазаха  Crossing Arms

# 490
  • Mediterraneo
Не може ли да си донесете играчките с кола? Не за тази Коледа, но по-нататък. Аз бих, ако имах тази възможност. Не всички, защото някои са в лош вид, но имам няколко много стари, купувани за майка ми и леля ми, когато те са били деца и бих си донесла няколко заради спомена. Аз съм си такава, сантиментална.  Laughing

Разбира се, ние много багаж домъкнахме така( пращат ни бабите по един чомек, който прави два пъти месечно курсове с бус). Лошото е, че много неща оставихме в наводнената къща, която е в едно село до града и сега е необитаема. Нямат коли бабите да ходят до там, та ще чакаме момент, когато да се приберем ние и да изкараме от там, каквото е оцеляло( не се и съмнявам, че освен мухълът, който вече сигурно е до тавана, са плъзнали и еднометрови плъхове, които са способни да изядат и тухлите!).

# 491
  • Euskal Herria
И аз полека-лека почнах в началото да се "обзавеждам" с играчки и украси за Коледа. Носех и от България по нещичко при всяка отпуска - за Коледа, за Великден... Спазвам традицията всяка година да добавям нещо ново. Тази година пак си взех някои нещица и ще почвам да украсявам.
От вчера отворих и работилницата за картички, цялата къща е осеяна с материалите ми. Даже и кучето внимава с тях, само ги подушва и ги заобикаля  Joy Joy Joy

# 492
Аз пък да се оплача, че ми се разсъхна никулденската трапеза..Синът ми вдигнал температура, някаква вирусна инфекция е лепнал с болки по цялото тяло. И за да не я разпространяваме, ще си правим Никулден друг път. Ама най-важното е бързо да оздравее, ние винаги можем да си се съберем и да си ядем, каквото искаме.

Играчките за елхата са ми голяма слабост на мен. Имам десетина от моето детство и много от детството на децата ми. Обичам само стъклени играчки, от онези, духаните, свръхнежни и чупливи. Имам серии даже от тях - например всички герои от Приключенията на Лукчо, от Барбароните, много фини и нежни чайници и самовар. Най-различни по форма и големина камбанки и гъбки. Даже една лула Joy

# 493
И моите играчки са стъклени, стотици са, но не са нищо особено. Конфекция. Красиви са, но не са уникални. Както бях казвала, купувам ги по намаленията, когато струват стотинки. Имам и няколко по-хубави, но и те не са нещо особено. И без това елхата ми е претрупана. Ако беше с уникални играчки щях да я украсявам по-икономично, за да изпъкнат.

# 494
Единственото нещо, което обичам да е претрупано, е коледната елха. И все пак, не съвсем, де.
Стилните елхи в един цвят и един вид играчки не са за мен. Чувствам ги някак като за офис и витрина, не домашни. Не че не ги харесвам, просто друго усещане ми дават. Пробвах веднъж - беше на мода лилавото тогава - само сребърни и лилави топки сложих и сребърни и лилави гирлянди. Ами уж я харесах, елегантна беше, обаче го нямаше усещането за топлота и я развалих и си я накичих със старите играчки - пъстричка, веселка, със снежковци, палячовци, фенерчета, звънчета, еленчета и пр. дрънкулчици.
Проблемът при мен е, че вече не мога да си позволя голяма елха - много скъпи ги направиха. Аз обичам елха от пода до тавана - да си кичиш, да си кичиш и да не се притесняваш, че някоя играчка ше остане неуважена. Joy А сега трябва да предпочета едни пред други и това ме натоварва, сякаш извършвам предателство спрямо онези верни дружки, останали самотни в кутиите.
А, да, забравих да кажа - винаги истинска елха.
Проучила съм въпроса - нарича се санитарна сеч и не уврежда гората, напротив, от полза е.
Чиста съвест.

Общи условия

Активация на акаунт