Днес пробвах нещо ново,което може да се хареса и от някой друг
сос от червени чушки-печени
http://yoli-www.blogspot.com/2012/08/blog-post_20.html?m=1
Аз си имам печени във фризера,а вместо люти сложих лют кайенски пипер.
Иииии още две рецепти,които си правя покрай постите
хайвер от боб
https://mycandykitchen.blogspot.com/2011/12/blog-post_9236.html?m=1
разядка от сухи чушки, мед и чесън
https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/12/blog-post_6353.html?m=1
Не мога да намеря линка за оригиналната с тиква,но като цяло е с повече чесън,голяма лъжица мед и малко варена тиква.Пак си е въпрос на вкус,ако има тиква слагам,ако не-без,но чесъна е поне една глава
Само със сухи чушки нещо като разядка-един пакет посварявам и остъргвам меката част(махам люспите),смесвам със ситно нарязан праз/червен лук,чесън на вкус(пресован),оцет и зехтин,сол.
Към същата смес може да се сложат и варени намачкани картофки.
Иииии това е много вкусно,отдавна не съм го правила
постен фалшив хайвер от грис
http://hralupka.blogspot.com/2014/06/blog-post.html?m=1
За боба-срам не срам,по-често купуваме сварен в буркан/консерва,или мъжо взема от пазарите насипен,по-дребничък да е.