"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 027
  • 154
  •   1
Отговори
Какво ще кажете за това изказване на премиера?

Аз лично съм възмутена. По какъв критерий ще се решава дадена болест от какво се е получила. В моят град умират млади хора от инфаркти, без да са живеели такъв начин на живот. Стреса, безпаричието и лошата храна за съжаления водят до това. Като под лоша нямам предвид сланина, а евтина. Тези, които пият и ядат сланина, рядко стигат до болниците и си червенеят, поне тук.

И ако някой пие и пуши, той не си ли внася осигуровките?!

# 1
О, само да можеше човек наистина да си плаща за здравеопазване...

Обаче сега се получава така, че дори да не искаш, трябва да минеш през системата, не може просто лекарят да седне и да мисли заедно с теб, то са едни пътеки, едни хоспитализации, в които нищо не се прави...

# 2
Причините са комплексни. И хора без стрес и на хубава храна си отиват.
Нали се плаща акциз за алкохола и цигарите. Да не го изпиват управниците, а да влиза в здравеопазването.

# 3
Поредната изцепка - не може така на едро да се обобщава. А за стреса, безпаричието и лошата храна си абсолютно права! С тях да се борят, а не да съветват хората с празни приказки.

# 4
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм "за", той да си плаща  Whistling

Борисов: Ядях филия с мас ...

# 5
На Бойко ако някой не му напише какво да каже, все такива тъпизми му ги ражда главата.

# 6
София е градът с най-мръсен въздух в Европа, това също ни трови, Бойко да включи само и дишането на мръсен въздух в категорията 'ще си плащаш' и ще му стисна ръката

# 7
  • Куциндрел
Ох, то голямо здравеопазване има, щото...
Преди седмица се сблъсках с казуса - как да извикаме ХЕИ в градината, защото в групата плъзна скарлатина?!? Тогава установих, че боли го министъра, шеф му и началника му за здравето на хората.
Къде е здравната профилактика, особено при децата.
Заради малоумни наредби, орязани правомощия на персонала в градината, десет деца се разболяха в рамките на една седмица от скарлатина в нашата група. А същата болест е в градината от преди един месец.
За изказването на ББ не ми се коментира. Толкова си може човека. Mr. Green Халал да ни е.

# 8
  • На ръба..
Утре ще каже, въздуха в градовете е мръсен и който иска да го диша ще си плаща, поемаме лечението на хората, които живеят на село  Laughing
Напоследък доста простотии им родиха главите, ама това за ракията, сланината и цигарите...е върха..

# 9
София е градът с най-мръсен въздух в Европа, това също ни трови, Бойко да включи само и дишането на мръсен въздух в категорията 'ще си плащаш' и ще му стисна ръката

Не е вярно.
Пepник, Плoвдив, Плeвeн и Дoбpич ca нaй-зaмъpceнитe гpaдoвe в Евpoпa. София е назад.
Източник

Миналата година Париж беше най-мръсния. Белгия също има сериозен проблем. Не е нещо на национално ниво.

# 10
Да ама сланината е полезна - сваля холестерола.
Който не вярва да надникне в темата за ВМ - НВ хранене. Хората  оздравяха и станаха фиданки, наблягайки на сланинката.

# 11
    Принципно съм за, който пуши и пие ракия да си плаща, но то си е и така, нали? Цените им са високи и трябва  да станат и още по-високи

Към здравеопазването това не виждам да има отношение, доколкото човек си плаща, или не , здравните осигуровки, което е нормалния критерии дали трябва да получава здравни услуги по каса, или да си плаща..

# 12
  • София
Мен пък ми е любопитно как ББ смята да селектира тези, дето нямат правилни хранителни навици и трябва да си плащат, от останалите?
Освен по една пощенска кутия да сложат за анонимни доноси и някой нов Павлик Морозов да стане герой, като доносничи, че "тате маа пръжки с лук".  Simple Smile
Аман от глупости!

# 13
  • Куциндрел
Накрая да махнат от списъка за лечение болести като инфаркт, инсулт, диабет.
Тъкмо ще се освободят едни средства, за лекуване на братята. Crazy

# 14
Интересно дали ЗК ще спре да покрива АГ прегледи за жени с рисково сексуално поведение...така де, и това си е като преяждането със сланина.

Общи условия

Активация на акаунт