ЕЛП 51 - празнична, предколедна, черешова

• 23 263
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Готи като ghoti? Значи fish. Ето ти и отговора  Peace

# 571
Добри! Честита бъди, нищо, че ти го пожелавам с неприлично закъснение.  Hug

Аз плавно отпочвам годината, поработвам по два часа на ден, свиквам да се возя в автобуса сека сутрин и сека вечер за Кица, която поради отновния следобеден сън преди 10 не се предава и аз страдам. Тя е щастлива и доволна, егати социалния отприсък! И те така, рапорт даден. Вие как сте?  Mr. Green

# 572
  • София
Защо се возиш в автобуса?

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
що няма пукнат елп питаш? щото не сме се спукали ни от работа, ни от почиване  Laughing

моите са на ски. един ден карат, два дена не.  Crazy но са доволни. малкият от плуването, големият от таблата с треньорката по плуване.
лошо няма.

Пуц, Кица е на градинка ка'еш? и е доволна? Simple Smile това да се чува  Hug

Ати, то че риба е най-добре след толкова празници е вярно, но каква?
у дома има пастърви, но малкия ще им се ослушва, та се замислям да поръчам суши.
 Crazy като ги посрещна с кило суши ще ме заобичат  Laughing

# 574
  • гр. София
Ваненце, честит Имен ден! Жива, здрава и вдъхновена бъди!  bouquet

# 575
  • София
Добро утро!

Благодаря, Розе. В момента нямам  какво да ви почерпя, понеже Ивановден тази година ще е на 9ти януари.

Задобрявам в иночетенето. Преди малко прочетох "Дъвка на връщане"... Можете ли да познаете какво значи? Щот седа и си се хиля тука самичка!

А, и днес все още нямам мигрена! Юпи!

# 576
  • София
Оооо, ако мен някой ме посрещне с кило суши, ще го обичам вечно и няма да може да се отърве от мен  Crazy В състояние съм да му видя сметката на цялото, е, след това ще бъда в състояние да умра от преяждане, обаче, пусто, ГГЗ гъз глава затрива  ooooh!

Ваненце! Честито да ти е името - и твоето, и на благоверния ти, и на фамилията ви! Здраве и късмет да ви се намира винаги!  Hug

Дъвката е дъска сигурно, ама връщането ме озори  newsm78

# 577
така като гледам, синчето май си има още една майка  Laughing

давам 100% от себе си в работата, а съм все преуморена. що така?

Скрит текст:
Цитат
Давай 100% от себе си в работата:
12 % в Понеделник,
23% във Вторник,
40 % в Сряда,
20% в Четвъртък,
5% в Петък.

Whistling

# 578
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Спирам да чакам дядо ви Коледа, може да идва вече...

# 579
 Blush а не е ли дошъл?
пак нещо съм изпуснала  Blush но аз кога ли съм бил ав час...

момичета и момче, преди време някой сподели за задушени пържоли с гъби и сметана, от оная в кутийките. сметана купих, пържолите и гъбите знам къде ме чакат, но рецепта нямам Blush

ще ли попълните липсите? Blush

# 580
  • гр. София
Свечи, твоят Дядо Коледа не е идвал във форума от миналата година. Ще дойде, сигурна съм Simple Smile

# 581
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри,

Скрит текст:
Запържваш пържолките леко от двете страни, да ги запечаташ, прехвърляш в йенска, в същата мазнина гъбките (нарязани на филийки) също ги кавардисваш (позапържваш, бъркайки), слагаш ги и тях при пържолките, мазнинката, малко водичка, ама малко - около 100 мл, изсипваш сметанката, чер пипер, сол, поразбъркваш и пъхаш във фурната за около половин час, да поизври водичката. И това е. През това време можеш да си свариш няколко обелени цели картофа с малко сол и олио или масло във водата, които после поднасяш към пържолките с гъбите - по около картоф на човек, примерно.

# 582
благодаря Светалчо, колебаех се между пържолите и килограм суши Blush

сушито спечели Blush

# 583
  • София
Добри, аз правя такова, ама хайде убии ме в момента не мога да се сетя.
Със сигурност пържолите се начукват и им се слага черен пипер и сол. След това се обръщат в мазнина.
След това се турят в йенска тенджура или гювеч и се заливат със сметаната (надявам си да си взела млечна, а не растителна). Слагат се гъбите и се туря сметаната. Тая убавиня - във фурната и там вече според фурната. Може да се турят манатарки на прах или да се смесят различни видове гъби. Яде се със салата.

# 584
  • София
Добри, при цялата ми любов към сушито, молим ва! Не може то да спечели за сметка на пържолките!

Общи условия

Активация на акаунт