Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 936
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Мими, жива да си! Взех си кафе, но съвсем го бях забравила, добре че те прочетох и ми "светна"  Crazy
Ма ко, аз за съжаление не мога да ти помогна с идеи.
Светли, много добре звучи - почивай активно, щом ти се е паднало  Wink Браво на тм.
За тиганите - имам един с каменно покритие, като че ли от него съм доволна най - много. Готви се с малко мазнина, не загаря, лесно се поддържа, и е подходящ за съдомиялна  Peace Нещо такова:

Момичета, много сте прави - работата не е болка за умиране, и наистина човек има нужда от глътка въздух. Но просто откакто имам деца за пръв път съм на работа и затова ми е криво. Пък и наистина ми липсват, много ми липсват. Но ще свикна, няма къде да ходя. Другият вариант е да спечеля някоя колосална сума от тотото, и да не ми се налага да работя до края на живота си. Ех, мечти......

# 166
Добро утро! Втора вечер със запушен нос... Ох...и мрън... Sad

Вио - за колко време се връщаш на работа? Защото аз разбрах, че чак май месец щеше да се започваш. Нещо съм изтървала. Ама в началото ще ти е трудно, после ще ти хареса.  Hug

Калинка - като гледам снимката и си представям колко е било хубаво на концерта. Браво на децата! Щом не ти е омръзнало, свършили са си работата отлично. Peace

Ма ко - направо ме хвърли в музика с "това отгоре", хаха.
Скрит текст:
Например пеперуда? Продават пънчове за тях, ама не са супер евтини. В магазини за крафтърство продават готови изрязани. Нещо такова:
Скрит текст:
Ето и няколко ел.магазина, където продават такива неща. Имат много изрязани фигурки, но ти искаш нещо 3-д:

Или просто напиши в гугъл елементи от хартия и ще ти излязат много преложения за изрязани неща. Аз си ги режа с машинка и шанци, ама това си е скъпо и не е за единичен случай.

Също нещо такова:
Скрит текст:
Или
Скрит текст:

Ако пък ще правиш мъфини, ето ти нещо такова:
Скрит текст:

За това напиши в гугъл FREE Printable Cupcake Toppers for boy и ще ти излязат най-различни. Сваляш си каквото ти харесва, разпечатваш на по-дебела хартия или тънък картон, лепиш на шишче едно отпред и едно отзад и готово. Лесно е и бързо. Също много от тях вървят и със съответния дизайн за чашка за мъфина. И тях може да разпечаташ и да сложиш вътре мъфините.

Влизам да си паря носа в банята с вряла вода.  Wink

# 167
  • при късмета
Смърфи, златна си, мляс  Heart Eyes Панделките са супер. Сега остава и да видя от по-дебел картон дали няма да е зор да ги направя. Ако не намеря шаблона ще те тормозя да ми метнеш линка дето си ги намерила. За картонената торта ми трябва. Мъфините ще са за друго  Hug

Светли, само така

Вио, до колко си на работа? Дано си до по-рано поне

# 168
Ма ко - няма проблем да станат и от картон. Ето ти линка към блога:
http://howaboutorange.blogspot.com.co/2013/04/how-to-make-paper-bow.html

А това е към панделките:
http://jessicajonesdesign.com/downloads/gift_bow_template.pdf

Само нагласи размера, разпечатваш на обикновена хартия и изрязваш. После с молив прехвърляш на картона колкото пъти ти е необходимо и режеш. Воала!  Peace

# 169
Смърфи, уж съм до Нова година само, даже по - скоро до Коледа. После имам да изчиствам близо 90 дни отпуск, която ми се е събрала за годините, които съм била по майчинство  Peace Та правилно си разбрала - сега се върнах за малко, такъв бил законът, а към май месец вече се връщам за постоянно...няма мърдане  bowuu

# 170
  • в сърцата на децата <3
Смърфи, пробвай инхалации с няколко капки масло от чаено дърво! Прави чудеса туй нещо, стига да го има при вас. Аз на ММ си поръчах за Коледа инхалатор за лице точно с такава цел, че всяка година зимата тук е безбожно суха и полудявам от синузит.

Вио, гледала съм ги тези, но ми изглежда грапаво покритието? Наистина ли не залепва? Аз без мазнина НЕ готвя (придържам си се до колкото ми е възможно към ВМ-НВХ), но този на Делимано и С мазнина лепне. Чудех се Тефал-ските с титаниево покритие? Главно ми трябва да е устойчиво на надраскване, съдомиялна нямам и не ми е фактор, котлоните ми са газов и обикновен (т.е. нямам индукционен)... Май накрая ще си взема емайлиран като на баба  Joy
Редактирам се да добавя - няма такъв закон. По-изгодно е за теб да имаш 10 отработени дни ако ти е увеличена заплатата, защото на базата на тези дни ще ти плащат отпуската. Но ако ще работиш само 5-6 просто са те набутали. Нищо де, поне имаш доста отпуска за чистене, а покрай празниците ще имаш доста дни почивка Simple Smile

Светли, Ма Ко - на уок съм се нацелила от известно време, но не готвя такъв тип храна достатъчно често, че да си струва инвестицията.

Ма Ко, попаднах на обява с готови пънч-формички, смятам, че излизат доста изгодно - http://olx.bg/ad/panch-formichki-ID4Gi3g.html#9df66e8cdf Иначе по арт магазините има пънчове и по 10-тина лева, но зависи колко ще го ползваш, ако ще е еднократно не си заслужава.

# 171
Ангелче - има, направо невероятно, но има чаено дърво. Уред нямам, но купа с гореща вода и хавлия ще свършат работа. После ще отида до магазина, и без това трябва да пазарувам. Peace

Вио - значи не съм толкова руса, правилно съм запомнила. Wink Като знам на мен какво ми беше терсене след 2 седмици отпуска всяко лято, представям си на теб далеч от децата. Sad Но ти пожелавам да спечелиш колосалната сума пари и повече да не работиш. Hug

# 172
  • в сърцата на децата <3
Ангелче - има, направо невероятно, но има чаено дърво. Уред нямам, но купа с гореща вода и хавлия ще свършат работа. После ще отида до магазина, и без това трябва да пазарувам. Peace

Смърфче, нали няма ирония в "направо невероятно"  Mr. Green Написах "стига да го има при вас" защото имам приятелки в Англия и Канада, и като сме си говорили с тях доста голяма част от етеричните масла и тинктури, които ползвам, ги няма или те не ги намират  Peace

# 173
Мерси, Смърфче  Hug От твоите уста - в Божиите уши!
Ангелче, наистина не залепва, много съм доволна. Малко е тежък, но засега това му е единствената забележка. И то дори не е забележка де, просто трябва да се свикне с тежестта му.
Това чаено дърво от къде го купувате, от аптека ли? Не съм се сещала да си правя инхалации с него, може пък да ми се отрази добре на синузита...А дали става за инхалатор? Такъв, който е за инхалиране при кашлица например, и при заболявания на белите дробове?  Thinking

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 17:29 от vio

# 174
Ангелче, има ирония, но тя не е насочена към теб, а към колумбийския пазар. Просто си пропуснала дългите ми оплаквания в темата за това колко неща не мога да намеря тук. Затова казвам е невероятно да намеря нещо, което го продават и тук, и в БГ. Момичета много пъти са ми предлагали разни неща (не само за хрема, но и за рецепти и т.н. други ситуации), които няма шанс да си ги набавя тук.  Peace

# 175
  • при късмета
Смърфи, аз го намерих даже някак си го оразмерих и принтирах в размера който ми трябва. Не, че разбрах как стана  hahaha Обаче опитах с дебелия картон, трудно е. Имам от миналата година по-тънък и ще опитам с него. цветовете са ми същите, само нюансите им ще са по-различни от парчетата торта. Даже го размножих и за да не очертавам шаблончето с молив, мързеливата ще ги пускам на принтера и ще изрязвам.
Оф, втори път го пиша, предишния аха да публикувам и тока спря  #Cussing out Добре, че бързо дойде

И аз не случих съвсем на тиган, та и аз не знам кой да похваля.

А за разни лекове съвсем не знам. За шефа слушам педи, за мен нищо не помага, та съм свикнала  hahaha

Днес разбрах, че имали скарлатина в класа, дано шефа се размине, че само това ми липсва

# 176
Ма ко, щом на принтера ти минава по-тънък картон, давай смело. Моят е един нежен и чувствителен, мани, мани. hahaha С дебел картон е по-трудно - да, но щом имаш друг под ръка, значи няма проблем. Peace

Купих си чаеното дърво, ама колко капки да сложа?  newsm78 

# 177
  • в сърцата на децата <3
Смърфи, ако ползваш за първи път - направи си тест за поносимост, да не се окажеш алергична. По принцип е много рядко срещана алергия, но все пак... Иначе 10 капки се слагат, действа противовъзпалително и успокояващо. И за пъпки става - директно от маслото се капва на клечка за уши и се намазва самата пъпка, но не и около нея, защото много изсушава. Има и още приложения - тук, тук... Като цяло е хубаво нещо  Heart Eyes

Вио, от аптеката го купувам около 5-6 лева е шишенцето от 10 мл - мъничко е, но то се ползва доста икономично. Това, което съм си харесала като инхалатор аз е такова:
Скрит текст:
Не знам твоя какъв е, може би ако има къде да се сложат капките  newsm78

# 178
Ангелче -  bouquet. Използвала съм го за лицето и нямаше проблем, така че давам смело напред.  Peace

# 179
Лейди, благодаря за доставената радост! Много красиво пожелание, мерси  bouquet

Ангелче, добре дошла ! Много ми е драго да те видя! bouquet
Честито!!  Hug Hug

Смърфи ,оправяй се, не ти трябват болести сега.
Чаено дърво масло има навсякъде и в Англия и в Канада.  Аз го ползвам разредено с вода като спрей против въшки и като отпушващо носа с евкалиптовото и ментовото масло в овлажнителя вечер.
Много си го тача. А за пъпчица, която се мъчи да те разкраси също е много ефикасно и стопира всичко с едно намзване на мястото.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт