Хазал Кая пътува до Хатай Антакия, за да подкрепи приятеля си Ибрахим Селим, който представи своя моноспектакъл „Никой не ми каза какво се случи“ в Museum Hotel Antakya. Всички събрани средства от билетите ще бъдат дарени на пострадалите от земетресението ученици.

Хазал Кая: „Ако социалните медии съществуваха по това време, щях да напусна професията“
Известната актриса Хазал Кая направи забележителни изявления за личният си живот и кариера в предаването "Тесен разговор" с Хакан Гендже.

Известната актриса Хазал Кая направи забележителни изявления за личният си живот и кариера в предаването "Тесен разговор" с Хакан Гендже. Кая, майка на две деца, заяви, че наскоро е променила гледната си точка за себе си и е развила по-състрадателно отношение.
Оценявайки периода, в който играе ролята на Нихал в телевизионния сериал „Aşk-ı Memnu“, който беше една от повратните точки в кариерата й, Кая каза, че е голямо предимство, че социалните медии не са били широко разпространени през онези години. Кая също така обясни, че е минала през трудни моменти заради линчовете на които е била изложена в социалните мрежи със следните думи:
''След линча , който ме накара да се почуствам зле не можех да стана от леглото 1, 5 - 2 месеца. Хората знаят тези ефекти и продължават съзнателно също провикара размисъл''.
'В момента в който покажеш смелост, че можеш да бъдеш себе си , а не както те решат , те искат да ти счупят крилата, ръцете и коленете . Това се е случвало много пъти през цялата ми кариера''.