Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 698
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
И аз съм фен на спасяването, за персаждането, като че ли повечето ги присаждам, иначе присаждам като стане много корените, а иначе съм забелязала че имам някой които постоянно и често изкарват цветоноси и цъфтят, пък други от дъжд на вятър и то по един с един два цвята. Обикновено след присаждане доста време минава докато изкара цветонос

# 136
  • София
_re_ge, благодарение на теб съм с нова придобивка. Hug
При положение, че засега се справям с един зигопеталум успешно, не можах да устоя на изкушението за още един  Mr. Green  /споменатия днес, успешно пренесен вкъщи между две глави броколи/.

Impala, много красив цвят!

Честито!
И О да! Сетих се и за въпроса добре ли е настаненa!!! Joy

Специално заради теб направих рисърч на камбрията.
Имаш Колманара Wild Cat !

Хм, Ре ге, сега ме хвърли в размисъл. Имам абсолютно същата камбрия и точно си мислех, че поне на тази и знам името и..ново 20. Аз я намерих като Jungle Monarch и Vuylstekeara Cambria

Между другото второто е онлайн магазин  Mr. Green

Мхм и аз не бях. Сега имам две ванди, милтония, камбрия, зигопеталум и ... нов рафт в кухнята  Mr. Green

Ох говори ми , говори ми... Как те разбирам....

hahaha То оставаше и да не разбираш. За зигито и камбрията си пряко "отговорна"  Whistling

Аууу, Impala, приказна е! Нямам си такава (все още  Whistling  Mr. Green)

# 137
  • Русе
Специално заради теб направих рисърч на камбрията.
Имаш Колманара Wild Cat !
Благодаря, _re_ge! Не бях сигурна, че е зигопеталум и се чудих какъв точно вид камбрия е!  Hug

# 138
blekuta,
Чудесна е новата ти придобивка, една такава... импресионистична.

O, значи камбрия била красавицата на *sve*. Явно не ги различавам.
Затова пък открай време си играя да търся имената на хибридите фаленопсиси. Повечето съм ги открила, но разните бели например по някое време започват да ми се виждат еднакви и не мога да разпозная моята. Освен това търсенето е много вредно за орхидеения апетит, много Mr. Green .

# 139
  • София
Камбрия е да. Между другото и аз моята си я купих с идеята, че е зиги - толкова сходни им се видяха цветовете.

....... Освен това търсенето е много вредно за орхидеения апетит, много Mr. Green .

hahaha а видя ли във този втория линк, който съм постнала по-горе, какви масдевалии и пафчета има?
Малеееее  Shocked  Shocked сега ще им пиша да ги питам колко е доставката до Бг.

# 140
Vuylstekeara -  та е подобна НО ми се види че е с повече червено и задължително при тях листчетата са малко по дебели

Jungle Monarh много прилича но поне имаме съвпадение с името на камбрията Колманара. Така ще се ориентираш по лесно в отглеждането.

Colmanara wild cat - Yellow butterfly

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 00:51 от _re_ge

# 141
....... Освен това търсенето е много вредно за орхидеения апетит, много Mr. Green .
hahaha а видя ли във този втория линк, който съм постнала по-горе, какви масдевалии и пафчета има?
Малеееее  Shocked  Shocked сега ще им пиша да ги питам колко е доставката до Бг.
Видях, видях... Но не се чувствам дорасла за такива видове.
Обичам обаче да ги гледам в колекциите на други и да чета как се отглеждат - един вид си правя сухи тренировки Laughing .
На този етап бих се занимавала с онлайн покупки и митници може би само заради мечтаното Liodoro или Purple Martin.

# 142
Днес ще си поливам новите ,надявам се вече са се аклиматизирали.
За онлайн покупките, незнам за кой сайт говорите, но гледайте да е от ЕС, че инак има мито

# 143
  • постоянно
Моите две кейкита растат много бавно. Имат по 2 листа,  но са мънички.Едното даже беше цъфнало.  Това нормално ли е?   

# 144
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1450081771o.jpg
(снимката не е скорошна, сека е окапала)

дано се отваря линка, на две години е расте като луда сега вади още стъбла и две листа нови има, май се води Фаленопсис

според мен мястото и пасна много хубаво, и баща ми има две но си седят малки

# 145
  • Русе
Да се похваля и аз с резултат https://drive.google.com/open?id=0ByY4ULHpWrQqcmpob0drZU4xTzg   след като прекалих с торта и поливането и паднаха 6 пъпки изсъхнаха преди да се отворят днес ме зарадва с отворен цвят. Много съм ви благодарна за съветите  Hug
Ето и другата https://drive.google.com/open?id=0ByY4ULHpWrQqVTkxSlpiTlhZbTg  оказаха се еднакви, но понеже ги купих прецъфтели не знаех какви ще са. От тази също имам 2 пъпки които трябва да отпиша защото започнаха да съхнат https://drive.google.com/open?id=0ByY4ULHpWrQqRkJScnBiZ1ExaTA но пък за сметка на това ме зарадва с 2 отворени цвята.
Сега се надявам и другите пъпки да цъфнат че са направили толкова много  Praynig

# 146
Моите две кейкита растат много бавно. Имат по 2 листа,  но са мънички.Едното даже беше цъфнало.  Това нормално ли е?   
Какво имаш предвид под бавно, на мен са ми се развивавали до година, сега имам 2 кейкита пораснали са им листенцата, но коренцетата още не тръгват

# 147
  • постоянно
Какво имаш предвид под бавно, на мен са ми се развивавали до година, сега имам 2 кейкита пораснали са им листенцата, но коренцетата още не тръгват

zari65,
моите може би са от половин година . сега са с по-две листенца не по-големи от 6-7см всяко. Няма коренчета засега , едното беше цъфнало даже   Peace

# 148
Нямам кой знае какъв опит освен тези две досега 3 съм имала, тръгват после известно време някакъв застой и после изведнъж им се появяват коренчетата и растат, садя ги като направят 3 коренчета поне по 5 см, досега само едното присадено ми е цъфтяло, другите се развиват но не са изкарвали цветонос

# 149
Кейкитата /и от цветонос и от самата орхидея/ до колко време могат да растат върху "майката"?

Общи условия

Активация на акаунт