Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 704
  • 761
  •   2
Отговори
# 300
Здравейте...по на цветята ми се е образувал бял мухъл, орхидеите засега са добре, но и те са влажни. Изобщо съм спряла да поливам. Имате ли идея как да разкарам мухъла. Имам Нуреле Д вкъщи, ще свърши ли работа ( ползвах го за въшки по орхидеите преди време? ) Благодаря!

# 301

Да се похваля с цъфтеж на работа  Heart Eyes. В къщи не искат да ми цъфтят и това е  Tired

И незнам името и вида на орхидеята от първата снимка, да ми кажете каква е? Търсих и не можах да се ориентирам в многообразието, уж са като нея, а с различни имена  Crazy

# 302
Не мога да се начудя, как така смело пръскате с препарати. Нурелето, доколкото знам, смърди с дни. А на топсина карантинния срок е 20 дни! Не съм от хората, които са вманиачени на тема здравословен живот, но не мога да се пречупя да пръскам с отрови през зимата вкъщи.

За първата орхидея - не мога да видя добре снимката, защото чета през телефона, но ми заприлича на беалара. Много са красиви!

# 303
Не мога да се начудя, как така смело пръскате с препарати. Нурелето, доколкото знам, смърди с дни. А на топсина карантинния срок е 20 дни! Не съм от хората, които са вманиачени на тема здравословен живот, но не мога да се пречупя да пръскам с отрови през зимата вкъщи.

Ами въшките не успях да ги преборя без отрови ( и не бях вкъщи известно време след като пръсках).Мухълът сегс също ме дразни, а и не знам той доколко е полезен. Ако има по- безвредни препарати....нямам против Simple Smile

# 304
Бюто магнолия- това е беалара Евростар.

Евиана. Трябва да пръскаш с препарат за болести не за вредители

Дани много съм против химията както знаеш, но от три дена имам гости по цветята и то такива че ми се подкосиха краката. Купих сериозни препарати иначе трябва да се простя с градинката..- пръскам в банята, пред балконските врати в коридора на течение и ще пръскам още дъъъъълго...

# 305
Ох, това е неприятно много...и аз се сдобих с гадни гости, но на мушкатата във входа. Напръскахме ги, ама с проветряване. Иначе трябва да се гледа карантинният срок - не знам какви са нашите препарати, но за 3 дни изфирясват, а са ефективни.

Иначе ако е обикновен мухъл - засушаване върши работа. Ако е болест - на течение, навън, в банята - където може. Хубавото е, че ще се постопли и могат в някои области някои цветя да издаянят навън за няколко часа поне.

Аз трябва да отопсиня едно фалче, че май е с въпросната трахеомикоза, и не знам как да я свърша тази работа сега. Единственото, което ми хрумна, е да го намажа и после да го захлупя с отрязана бутилка Joy

# 306
  • Варна

beauty_magnolia ,
първата ти ли я докара до цъфтеж? Много е красива! И втората де, ама тя по-лесно се докарва Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 11:09 от Tatti

# 307
За първата орхидея - не мога да видя добре снимката, защото чета през телефона, но ми заприлича на беалара. Много са красиви!
Бюто магнолия- това е беалара Евростар.

newsm51
Благодаря, момичета  Hug

Месечинке, купих я от Практикер само с листа и незнаех какво купувам, дожаля ми и рискувах, каквото и да излезе все ще е красота. Може би година растеше само на листа и упорито чаках да ме изненада. Всеки ден я оглеждах дали няма нещо от някъде да се подаде  Laughing. И когато си реши сама взе, че цъфна. Това е втория й цъфтеж при мен  Heart Eyes

# 308
Здравейте!
Записвам се в темата с въпрос. Имам проблем с една от двете ми орхидеи. Пожълтяха ми най-долните 2-3 листа и сега ги махнах ,съвсем лесно паднаха. На четвъртия лист ,броено от долу на горе обаче на края,съвсем на върха се появи жълто петно, което преминава в кафяво и това ме притеснява повече. Погледнах корените ,някои от тях леко жълтеят. На какво се дължи това?
Опасявам се да не е от преполиване. Не съм наясно от тук натанък какво да правя.

Извинявам се за самоцитата ,ама моят въпрос се изгуби между другите постове и за това го актуализирам.
Със сигурност има хора с богат опит. Благодаря!

# 309
Здравейте , да се запиша и аз в прекрасната тема  bouquet

ето ги и моите красоти

искам и да питам. една от орхидеите ми пусна едно листо на цветоноса, но то е много мъничко и седи такова вече година да ли е бебе или си е просто някакво и аз нз израстъче ?

# 310
Dalina зависи как поливаш.Аз поливам един път в седмицата.Всяка неделя.За листата и аз имах две жълти листа,които паднаха,но тя изкара нови.Имам едно листо което е в по лошо състояние от твоето,но си седи и нямам проблем.За жълтите корени не съм запозната.Преди колко време си я пресаждала?

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 11:56 от stellapg

# 311
  • Ænima/Albuquerque
УАУ, колко цветове! Разкошни са, СтефиShocked

# 312
Здравейте!
Записвам се в темата с въпрос. Имам проблем с една от двете ми орхидеи. Пожълтяха ми най-долните 2-3 листа и сега ги махнах ,съвсем лесно паднаха. На четвъртия лист ,броено от долу на горе обаче на края,съвсем на върха се появи жълто петно, което преминава в кафяво и това ме притеснява повече. Погледнах корените ,някои от тях леко жълтеят. На какво се дължи това?
Опасявам се да не е от преполиване. Не съм наясно от тук натанък какво да правя.

Извинявам се за самоцитата ,ама моят въпрос се изгуби между другите постове и за това го актуализирам.
Със сигурност има хора с богат опит. Благодаря!

Здравей
А дали може снимка?
Колко листа останаха по растението?
Чернее към стъблото или от външната страна?
Ако са поднали лесно листата изцяло жълти ли бяха или зелени?
Корените са жълти във саксията и това стряска често незнаещите тази особенност.

Редактирам се СТефиииииии!
Добре дошла!
Градинката е разкошна! Спря ми дъха...
И най важното нито една красавица не е онези кофести саксии.
Израстъчето е кейки но те понякога просто не се развиват бурно. Или не пускат корени. Или въобще замират и остават така.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 15:01 от _re_ge

# 313
Re_ge един въпрос,че от 15 мин съм като индианец пред компютър!Как по дяволите да кача снимка?

# 314
stefyyyy,
 Shocked Страхотен орхидеен перваз, направо дъхоспиращ!

Общи условия

Активация на акаунт