Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 690
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
 Blush благодаря момичета. Радвам се че ви харесват. Малко последните месеци ги изоставих , че имам малко бебе което понякога ми взима акъла , но се старая пак да ги обгрижвам за да ме радват с много цвят.

# 316
Стефипо нагоре съм сгрешила ника, извинявай, от снимките станах разногледа. направо очите ми останаха...

А снимки се качват сложно.
Първо трябва да са качени в някоя публична библиотека. После линка към имиджа се слага между това

И готово!

# 317
Стефипо нагоре съм сгрешила ника, извинявай, от снимките станах разногледа. направо очите ми останаха...

Hug
Кейчето май ще си остане недоразвито. За 1г не е мръднало. Седи зеленичко листо и до там. Каквото такова няма да го мисля пък и него.
Нещо много бързо ми прецъфтяха този път и се чудя да ли не им е много топло в стаята. Може ли от топлото по бързо да процъфтяват?

# 318

Hug
Кейчето май ще си остане недоразвито. За 1г не е мръднало. Седи зеленичко листо и до там. Каквото такова няма да го мисля пък и него.
Нещо много бързо ми прецъфтяха този път и се чудя да ли не им е много топло в стаята. Може ли от топлото по бързо да процъфтяват?

Според мен заради перваза. Тази зима е студена но слънчева...

# 319
И на мен много бързо ми прецъфтяха, от шантавото време е май. Но пък някои пускат продължения на цветоносите, а две имат подозрителни издутини Simple Smile

# 320
Ами те седят там от 4г и не съм имала проблем  newsm78
Вкъщи е доста топло обаче. Ходя по къс ръкав цял ден и затова мислех че е от топлото. Може и от времето да си е. Странна работа

# 321
  • Ænima/Albuquerque
При мен, на цветоноса, който изкара цветонос и цъфнаха около седем цвята, след като окапаха го отрязах и сега избиват още два цветоноса. Цветонсепшън е работата.  hahaha

# 322
Аз имам няколко разклонения на цветоноси, още съвсем мънички, а основните още не са отворили пъпки. Надявам се другата седмица да се смилят да се отворят няколко доста едри вече. Много бавно тази година Crossing Arms .

# 323
Момичета, изсъхналите цетоноси възможно най-ниско долу ли ги режете?

# 324
  • София
Момичета, изсъхналите цетоноси възможно най-ниско долу ли ги режете?
Аз - да. За какво ми е изсъхнал цветонос да загрозява? Даже като купувам нова орхидея и видя резнат на приемрно 5 см. и изцяло изсъхнал, пак го режа максимално до долу.

# 325

Цветоносът започна да изсъхва. Бебето е с 3 листенца и само едно коренче. Орхидеята е мини.
Има ли шанс да го спася като е само с едно коренче?

# 326
  • Варна
Изчакай, може да не изсъхне надолу. Ако изсъхне нямаш избор, ще трябва да го отделиш. А шанс винаги има, все пак има поне един корен.

# 327
Благодаря, Месечинка! Ще  изчакам  Simple Smile

# 328
Здравейте дами Simple Smile
Преди месец си купих една разкошна орхидейка (фалче). Цветовете се оказаха доста едри, беше разкошна, 15 пъпки се отвориха...докато вчера не полетя от секцията. Нищо не остана от цветоноса, листата и корените са непокътнати.
Отрязах цветоноса до спяща пъпка, върнах я в старата кашпа, защото в момента нямам нова. Всъщност причината за полета явно е била малката кашпа. Предполагам, че за самото растение тази рязка загуба на цветовете е стрес. Мога ли да присадя сега или да изчакам? Нещо друго трябва ли да направя (да поливам/не поливам)?

# 329
  • Варна
Не е стрес, нищо му няма. На всички ни са се случвали такива аварии. Не е нужно да пресаждаш, евентуално не поливай няколко дни, за да засъхнат наранените места по корените, ако има такива и да не се получи загниване. И намери подходяща кашпа, за да стои саксията стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт