Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 004
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Момичета преди няколко страници ви показах моята орхидея, която ми се струва че не е в добро състояние. Постоянно я наблюдавам и ми се струва че става по-зле, корените са едни жълти..абе не ми харесва. Може ли да ми кажете дали мога да й помогна някак. Четох че реанимирате някак, но как точно става? Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете Simple Smile Мога да я снимам в текущотото състояние ако искате. Купена е от баумакс преоценена ако има значение.

# 646
Ренка,
Групата може да не е затворена, но все пак иска регистрация във Facebook, каквато вече нямам.
Благодаря ти за вниманието Hug . Ако имам проблеми ще питам тук.

За мен двете места са равнопоставени и не исках да се преповтарям, но наистина фейсбук има това неприятно ограничение, бях забравила а съм изпадала в същата ситуация. Затова ще отговарям на всеки въпрос и ще пускам всяка публикация  нищо че се дублират!

В унисон с това да кажа че публикувах ето това

Поствам снимки няа вчерашната порция обработени за трипси. Тоооочно бях леко се понесла в по- оптимистична посока понеже намерих няколко  трупа в чинийките последната седмица ..и!  изведнъж вчера в подложната чинийка на поредната порция за накисване намирам жив трипс. Леко дезоринетиран не тича , седи на едно място сякаш му се повръща ( нали ги трепя със контактно чревни невро какво беше) , може да беше нимфа обаче това беше живо! Преглътнах мисълта... Но днес на цветарника  където ги връщах саксиите намерих на една подложка  един пак леко замаен но пак жив. Направо ми става лошо.
Отново интернет отново търсене , къде греша. Намерих доста хубава материал тук. Това за разяснение как се развива трипса. Иначе по препаратите има много по успешни препарати,а тези описани в линка горе ги отричат като супер ефикасни. конфидора всички казват че е трепач но той не може да бъде намерен.

Сега ще кача и снимки!

# 647
Момичета преди няколко страници ви показах моята орхидея, която ми се струва че не е в добро състояние. Постоянно я наблюдавам и ми се струва че става по-зле, корените са едни жълти..абе не ми харесва. Може ли да ми кажете дали мога да й помогна някак. Четох че реанимирате някак, но как точно става? Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете Simple Smile Мога да я снимам в текущотото състояние ако искате. Купена е от баумакс преоценена ако има значение.

Обезателно да видим. Корени преди всичко,стъблото и горницата листа.

# 648
Днес съм желЕзо! Ходих до Кауфланд и не си купих орхидея. Обаче отнесох 5 литра субстрат.  hahaha

Чудеса на герозъм показваш!!!!

А имаше ли хубави?
А субстрата какъв беше и на коя фирма?

Ох този минимарк!
Тук в магазина на гранд мола има минимарки но цветчетата са много по дребни от това което виждам на снимките от борсата в обеля.  Да кажем като 50 ст. Някой да е виждал такива , нещо да каже?

# 649
За трипсите мъжа каза, че не били трудни за трепане, само трябвало упоритост. Не разбирам защо твоите не искат да умират! Каза, че се третирали с дециз и още нещо, за което не можа да се сети. Може би суперсект, но не е сигурно.

Защо не можеш да си намериш конфидор? Излезе ми като резултат при Сортови семена, от тях не можеш ли да си поръчаш?

Това да не си вземеш орхидея е героизъм и още как! Simple Smile

# 650
За трипсите мъжа каза, че не били трудни за трепане, само трябвало упоритост. Не разбирам защо твоите не искат да умират! Каза, че се третирали с дециз и още нещо, за което не можа да се сети. Може би суперсект, но не е сигурно.

Защо не можеш да си намериш конфидор? Излезе ми като резултат при Сортови семена, от тях не можеш ли да си поръчаш?

Това да не си вземеш орхидея е героизъм и още как! Simple Smile

Ходих на сортови семена. Казаха че няма производство.  Можело да има застоели количпества но не и във варна - не намерих!!! Продава се разтворен принципно конфидор  в едни малки опаковки но един страхотно информирам дядка от основния магазин на сортови семена ми каза че бил в неподходящо разреждане. Т.е. много разреден. За трипси се правело два пъти по концентрирано. Ако се опитват да ми го продадат да не вземам. Той последно ми продаде Нуприд който е от тази група. Еми след тези последните два намерени трипса направо ми идва да рева с глас!!!! Ще ви сложа снимка вечерта да видите че не ме гони параноя.

Моля те попитай мъжо си след като последнио през 4 дена обработвах с Дантоп и Нуприд ( и така за над 20 дена ) и пак намирам какво би ми препоръчал?

# 651
Ясно ми е, че не и въобразяваш Simple Smile

Виж това - активното вещество е същото, но не знам за концентрацията:
http://www.sortovisemena.bg/bg/product/293-uorant-70-vg-/

# 652
  • Ænima/Albuquerque
Днес съм желЕзо! Ходих до Кауфланд и не си купих орхидея. Обаче отнесох 5 литра субстрат.  hahaha
Чудеса на герозъм показваш!!!!
А имаше ли хубави?
А субстрата какъв беше и на коя фирма?

Дисциплина, да!  hahaha
Имаше хубави - и камбрия имаше, и дендробиум. Обаче аз съм по фаленопсисите, и се огледах в каскадните, НО! Бях желязна!  Crossing Arms

Субстрата е този. На 4.99 лева.

# 653

Обезателно да видим. Корени преди всичко,стъблото и горницата листа.
Ето ги и снимките
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 22:13 от Inessita

# 654
П.С
Скрит текст:
Май най сетне се научих да качвам снимки, и то скрити Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 22:15 от Inessita

# 655
Ренка,
Благодаря ти още веднъж за загрижеността, оценявам жеста.  bouquet

Знам, че има различни сортове Mini Mark като цветове, полупелорици; предполагам, че може да има и като големини на цветовете. Моят ми се струва обикновения и понеже все още цъфти веднага го измерих Grinning . Цветчетата са наистина дребни - разстоянието от края на едно венчелистче до края на срещуположното венчелистче е най-много 3 сантиметра. Толкова е и височината на цвета. Чарът му за мен е именно в тези кокетни цветчета и в прекрасния оранжев цвят на устната Heart Eyes .

# 656
Здравейте! Имам един въпрос към вас: от Юли миналата година имам Фаленопсис. Прецъфтя си и стъблото на което са цветовете взе да изсъхва. По препоръка на моя близка преместих Орхидеята в по-голяма кашпа и й отрязах стъблото. Нещо тези дни обаче ме гложди мисълта, че Орхидеята нещо няма да я бъде.... Praynig Sad Моля изкажете мнение....Предварително благодаря!
http://alfa.kachi-snimka.info/basic.php
http://alfa.kachi-snimka.info/basic.php

# 657
Dundolina, не се виждат снимки. Трябва да поставите линк към самата снимка, а не към сайта, в който са качени, за да се видят.

Inessita, ами не изглежда много добре, но не е особено зле. Доста е преполивана. Може да обработите с фунгицид или кислородна вода или дори спирт - аз не го обичам спирта - черните места по корените и розетката. Може да изрежете сухите и меките корени, но тези жълтите трябва да си работят. След това слагате в саксийка само с кори и поливате два пъти по-рядко, отколкото досега - като станат сиви корените. Ще се оправи, идва пролет Simple Smile о, и видях нещо като ново коренче - това е чудесно, значи че й е добре.

# 658
# 659
  • някъде
Ето я орхидеята
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Сигурно един час избирахме орхидеята, не знам как е на корени и листа, но изглежда свежа и красива, а и има разклонение.
Искам да я сложа в хола, но там имам само тв маса и две колони отстрани. Ако има слънце огрява от сутринта до към обяд.
Скрит текст:
Да махна целуфана, нали? А как да я наглася да не падне, защото е висока, а саксията е малка?

Общи условия

Активация на акаунт