Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 602
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Да питам. Имам борови кори. Мога ли да ги ползвам за орхидеията? Ще ги попара с вряла вода . какво ще кажете?

# 511
  • Русе/Germany
Здравейте! След горчив опит с Орхидея се бях отказала да гледам, за да не мъча цветята  Embarassed
Подариха ми два вида на рождения ден и се подхвана моята орхидеена вълна Simple Smile
Много ми харесват и много искам да си ги гледам добре!
Купих си още 2 и вече станаха 4-ри вкъщи Simple Smile
Чета ви с удоволствие и се записвам при вас Simple Smile
Ето ги и моите
За сега нямам домашен цветонос, но тази която е в дясно я дебна всеки ден да пусне. Едното листо в основата се е сцепило и е надуто, та се надявам да излезе скоро цветонос.  Heart Eyes
Когато ми я подариха и опадаха цветовете и клъцнах двата цветоноса до дъно, сега ме е яд, че не отрязах само част от тях, но ... вече е късно.
Силно се надявам с повече информация да знам какво се случва с тях и да мога да реагирам.
Прекрасни снимки сте показали!  Heart Eyes

# 512
Стефи, да врат петнадесет минути във вода. И аз се сдобих с борови кори, "само" трябва да ги накълцам Simple Smile много съм щастлива, ще си сменя гадните купешки субстрати, ще си поекспериментирам с една-две за качване...юхууу Simple Smile

Много са хубави показаните орхидейки!

# 513
  • Русе
Много са хубави всички орхидеи!
Повечето сигурно са видели в групата, но да покажа и тук малко красота при мен  Hug

# 514
  • Русе/Germany
След щателно оглеждане на орхидеята видях по корените нещо, което ме притеснява да не е гниене Sad
Моля за помощ Praynig

# 515
  • Варна
Не е гниене, а дори и да беше на такъв малък участък при толкова много и хубави корени изобщо не би ме впечатлило.
 *sve*,
разкошни са Heart Eyes

# 516
  • Русе/Germany
Не е гниене, а дори и да беше на такъв малък участък при толкова много и хубави корени изобщо не би ме впечатлило.
Много благодаря!  Hug Да дишам спокойно Simple Smile

*sve*, много красота, много нещо! Страхотни са!

# 517
Корите обезателно трябва да поврат, обезателно иначе смолит не само гадините вредят на орхитата.юаз дори наскоро четок че маниаците ги преваряеали даже два пъти. После го сушили до средна влажност  и ги държели в фризер като за капак вече готови.

Свеи там и тук всеса приказни. Особено едната ми останаха очите. Нямам я и на хоуммакс я оглеждах оглеждах но не се престраших. Докато трепя трипси и не съм сигурна далимще ми оцелее графинката няма да рискувам с нови цветенца.

# 518
  • Велико Търново
Имам си подарък, имам си подарък, шаляляляля:

Огромна е, два цветоноса с по десетина цвята Simple Smile Нещо не ми стана общата снимка, довечера пак ще снимам.

Наснимах и корените, да дадете съвет как да подходя:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 519
 Simple SmileКакви красавици сте показали, аз нещо не мога да се похваля, моите цъфнаха няколко, но много бързо им окапаха цветовете, незнам защо , от тия които накупих от една цветарница намалени и ми стоят в работата, нямам цветоноси , но мисля спасяването върви успешно всички са ми пуснали по ново листенце

# 520
  • някъде
Здравейте.
Не съм добра в отглеждането на цветя, но искам да имам орхидея. Предполагам, че няма да мога да я отгледам, но са страшно красиви и ще се сдобия в скоро време с една. Ще прочета съветите ви за избора и за отглеждането на тази красота.

# 521
  • Велико Търново
Ето я:

# 522
Много е красива  Simple Smile
Доколкото аз знам, май сини орхидеи няма, а ги боядисват? Видях една такава синя в Кауфланд, но не си взех. Някакви такива спомени имам като съм чела в темата.

# 523
  • Велико Търново
Много е красива  Simple Smile
Доколкото аз знам, май сини орхидеи няма, а ги боядисват? Видях една такава синя в Кауфланд, но не си взех. Някакви такива спомени имам като съм чела в темата.

А сигурно, но важното е, че в момента е красива и колегите са ми я избрали Simple Smile

Моля погледнете и снимките на корените.

# 524
Наде

Честито, много е красиво, и като цъфне бяло!! пак ще е красиво!

Но не отговорих преди малко защото не разбирам искрено какво те притеснява!
Всичко й е наред
Корените й са добре няма нужда от никакви действия върху себе си
Просто това е невероятна грешка на започващите да отглеждат орхидеи да ги сравняват с другите цветя. И да си мислят че трябва да се закопават и да преместват в големи саксии за да им е добре.
Това са епифити а ние ги отглеждаме в саксии , те трябва !!!да  са навън!!! да има въздушни корени. Саксийките да са им малки а субстрата лек и лесно просъхващ. Кофвните да стърчат навсякъде и саксийката да се обръща като просъхне.!

Общи условия

Активация на акаунт