Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 002
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Inessita, ами не изглежда много добре, но не е особено зле. Доста е преполивана. Може да обработите с фунгицид или кислородна вода или дори спирт - аз не го обичам спирта - черните места по корените и розетката. Може да изрежете сухите и меките корени, но тези жълтите трябва да си работят. След това слагате в саксийка само с кори и поливате два пъти по-рядко, отколкото досега - като станат сиви корените. Ще се оправи, идва пролет Simple Smile о, и видях нещо като ново коренче - това е чудесно, значи че й е добре.
danny_p благодаря ти за отговора. Трябва ли да измия корените преди да ги почистя от сухите и черните неща? Имам кислородна вода с нея ще обработя след това. Корите трябва ли да ги обработя някак преди да ги върна в саксията? Когато изваждах от саксията нещо ме лъхна миризма на влажно и мухъл. Тази нощ ще си седи така. Разпръснала съм и корите да поизсъхнат. И още нещо как мога да й помогна и да я стимулирам да пусне нови корени (явно е че има нужда тея не са читави)?
Не съм Дани, ама да пиша и аз. На мен ми изглежда ок орхидеята. Само ако има кашаво изгнило, махни него. То се дърпа с пръсти лесно и се свлича, остават едни "конци" ако е изгнило.
Има ли изгнило което се свлича само или е само потъмняване на корените? Ако няма, според мен нищо не прави. Сложи си я в саксийката с корите и внимавай с поливането. А за нови свежи коренчета, тя сама ще си пусне. При мен това се случва обикновено есента, ама май при всяка е различно. Ей така, както са по-тъмни и кафеникави корени, изведнъж им се появяват свежи зелени връхчета и започват да растат. В този период пуска и нови листенца.

# 676
  • Варна
Здравейте, от месец на средата на цветоноса, освен евентуален цвят, излиза и нещо подобно на листо. Никъде не мога да прочета какво е това. Ще се радвам да ми дадете съвет.

# 677
Здравейте, от месец на средата на цветоноса, освен евентуален цвят, излиза и нещо подобно на листо. Никъде не мога да прочета какво е това. Ще се радвам да ми дадете съвет.
Може би бебе  Simple Smile

# 678
  • София
Може би е кейки, т.е. ново растение.

# 679
  • Ænima/Albuquerque
Натам вървят нещата. При фаленопсисите ми прави впечатление, че почти веднага тръгва нов цветонос от спящата пъпка, ако му е писано. Та, ще ги режа явно.  Crossing Arms

В статията тук

http://www.orchidee.ws
-  на хибриди , фалаенопсис суиит мемори пише че удължавал цветос и цъфтял револверно.

На български, Реге, или на английски. Или дори на испански. Само не на руски.  hahaha
Та, какво значи това? Има надежда?  Thinking

Tired

# 680
  • Den Haag
Аз пък си го кисна Марка като другите фалчета по няколко часа и няма проблем. Имам го от три години. Само ме дразнят долните листата винаги са му спаружени Sad

# 681
Благодаря ви danny_p  и Merelenda, ще поизчистя някои корени и ще върна в старите преварени кори. Когато намеря тези, които ми препоръча Дани ще ги сменя.

# 682
Аз и от тях не съм много доволна, но поне са чисти. Ако сегашните са ок, няма нужда да ги сменяш. Аз обикновено си ги преизползвам.

# 683
Здравейте! Някой с отговор по моя въпрос?

# 684
  • Русе
Dundolina*, видях въпроса, но не се виждат снимки и предполагам това е причината никой да не ти е отговорил.  Hug
Преди дни си мислих, че много искам мини марк и сега гледам и други като мен...то аз какво ли не искам де  Crazy

# 685
Е вие сега сърце имате ли, ще ме карате да обадя на мъжо за минимарка  

А чудесата на героизма?

# 686
Сарказъм
За съжаление се оказва че най пълна и систематизирани инфо се намира точно на руски.

# 687

Снимките пак не се виждат, иска парола....

# 688

Снимките пак не се виждат, иска парола....

Измъчих се значи....с тези снимки  newsm78
http://bhristova89.snimka.bg/nature/orhideya.898968.36655932
Последна проба...

# 689
  • Варна
Рени,
на каква цена са мини марковете в Мол-а?

Общи условия

Активация на акаунт