Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 007
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте! Някой с отговор по моя въпрос?

Снимките пак не се виждат, иска парола....

Измъчих се значи....с тези снимки  newsm78
http://bhristova89.snimka.bg/nature/orhideya.898968.36655932
Последна проба...

Иска парола, или махни паролата или сложи някаква само на тези снимки и я постни тук.

# 691
[img]http://bhristova89.snimka.bg/nature/orhideya.898968.36655932[/

# 692
# 693
# 694
За Мини Марк навсякъде съм попадала на информация, че диаметърът на цветчетата е 3-4 см. Аз нямам Мини Марк, моето е мини и е с малко по-малки цветчета от Мини Марк.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 16:03 от hellymod

# 695
  • Варна
Ами то самото название Мини Марк е указание, че цветчетата са дребни.

# 696
  • София
[img]http://bhristova89.snimka.bg/nature/orhideya.898968.36655932[/

Не не може да е истина 100 поста ooooh! Вземи прочети тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0;topicrefid=19
Нищо лично, да не се обидиш сега, просто искам да ти помогна да си покажеш орхидеята за да се датат савети за нея.

# 697
# 698
  • София
За мен растението е ок, само дето не виждам корени по саксията, но вероятно ще порастнат. С точно този модел саксия, при която паничката е прикрепена и не се отделя от саксията съхненето става по-бавно, има конденз и затова внимавай да не я умориш от прекалена влага. Наблюдавай и корите да не хване малки бели миниатюрни гадинки / не знам как се казват/ които са в корите и ядат корени. Нагоре не ходят като памуклийките. Много са гадни и се завъждат мн лесно във влажна среда.

# 699
  • Варна
На мен ми се вижда една идея по-дълбоко заровено, отколкото трябва, но може и да ми се струва така от снимката. И все пак, най-долните две листа не започват ли под корите?

# 700
  • София
И аз така мисля, твърде дълбоко е засадена. Освен това саксията е твърде голяма, така ще расте само на листа и корени и няма да цъфти.

# 701
Аз на тези саксии им чупя подложката/ паничката и я разпробивам иначе водата не се оттича. Даже на последната която пресадих в такава саксия и отстрани надупчих.

Вчера като ходихме с мойте орхи на баня в едната ми се стори че забелязах 1 бяла гадинка. Купих я наскоро и уж я оглеждах добре преди да купя. Само да не ми зарази нещо другите , че ще откача. Само с пресаждане ще стане ли да се отърва от тая или тези гадове?

# 702
  • София
Аз на тези саксии им чупя подложката/ паничката и я разпробивам иначе водата не се оттича. Даже на последната която пресадих в такава саксия и отстрани надупчих.

Вчера като ходихме с мойте орхи на баня в едната ми се стори че забелязах 1 бяла гадинка. Купих я наскоро и уж я оглеждах добре преди да купя. Само да не ми зарази нещо другите , че ще откача. Само с пресаждане ще стане ли да се отърва от тая или тези гадове?
Mоже да не я пресаждаш, ако няма нужда, само я напръскай с препарат.

# 703
Да и според мен може да се поиздърпа малко нагоре, че така има вероятност да изгние, а коренчета не се виждат.
Днес пресадих една бяха се размножили до  три,от едната излизаха листенца и пръчка с кейки, друга  с един цветонос с едно кейки дето повече от година не изкара само едно коренче два сантиметра, кейкито го оставих .
Чудих се чудих се пък я пресадих, беше станало само коренище и къде с времето са се дянали корите почти нищо не беше останало, обаче се измъчих над един час съм разделяла корени и само един счупих, още ми треперят ръцете от напрежението да не повредя някое коренче- това болестно състояние нашто с тия орхидеи Shocked

# 704

Сега вече се притесних.Моите орхидеи са всичките в такива саксии./Намерих ги преди време в едно "левче" по 1.80 и нали е на далавера ...., пък и исках да са в еднакви саксии/ За сега нямам проблем, но орхидеите са само в кори и след напояване ги оставям да се отцедят хубаво преди да завинтя подложката.
Вярно е, че понякога се наблюдава конденз /предимно от страната откъм прозореца/, но такъв имах и преди пресаждането в саксиите, в които бяха закупени.
Дано не съм сгрешила

Общи условия

Активация на акаунт