Кекс "Шоколадово кадифе"

• 6 828
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Направих го, но съм разочарована.  Tired Изпече се за един час, даже беше препечен. И на вкус не го харесах, сладкиша с майонеза е хем по-икономичен, хем по-вкусен, но въпрос на вкус. Може би трябва да се уточни, че тестото не е типичното кексово, а е по-течно. Peace

# 16
  • София
Направих го, но съм разочарована.  Tired Изпече се за един час, даже беше препечен. И на вкус не го харесах, сладкиша с майонеза е хем по-икономичен, хем по-вкусен, но въпрос на вкус. Може би трябва да се уточни, че тестото не е типичното кексово, а е по-течно. Peace

Вярно е, че тестото става по-течно от обикновеното. В каква форма пече кекса и на каква фурна? Какво не ти хареса във вкуса? Може би е добре да се уточни.

# 17
Пекох на 170, горен и долен реотан. Това, че го препекох е по моя вина, защото фурните са различни и трябваше да го проверя по-рано. Очаквах топящ се в устата кекс, а някак сух ми стои и ... безвкусен. Разочаровах се, защото с голям кеф го приготвих. Сигурна съм, че кексът е хубав, най-малкото, защото е от вкусни продукти /масло, мляко, шоколад, какао/, а и на снимката ти е разкошен. Вероятно ако не го бях препекла, нямаше да се изсуши и щеше да има друг вкус. Явно за моята фурна са му достатъчни 45 мин., като за обикновен кекс Peace

# 18
  • София
А колко увеличи обема си и в каква форма го пече? При мен става огромен. Също, интерсно е, че и в рецептата беше посочено време за печене 1 1/2 ч., а и след като кексът става толкова голям е нормално да се пече повече време.  Peace

# 19
Увеличи го, но не тройно, както при теб. Но, както и да е, според мен не се получи, защото се препече и затова стана сух. Ако реша пак да опитам, ще внимавам с печенето.  bouquet

# 20
Ваня, направих, разкошен е, много ми хареса  Heart Eyes
Ето и снимка, не съм ръсила пудра захар, и така ми хареса

# 21
  • София
mama_gali, радвам се, че кексът ти се е получил и най-вече, че ти е харесал! Grinning

# 22
Ваня, чудесно изглежда кекса ти! Преди доста време правих един кекс, в който имаше и вода, но споменът ми е, че стана много трошлив. Каква е консистенцията на вече опечения твой кекс?

# 23
  • София
Ваня, чудесно изглежда кекса ти! Преди доста време правих един кекс, в който имаше и вода, но споменът ми е, че стана много трошлив. Каква е консистенцията на вече опечения твой кекс?

Не бих казала, че се рони. Даже на снимката се вижда, колко гладко са отрязани парчетата. По-скоро е много крехък, а в устата направо се топи. Heart Eyes

# 24
Убеди ме ! Ще го пробвам! bouquet

# 25
  • София
Убеди ме ! Ще го пробвам! bouquet

Ще чакам отзиви. Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт