Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 39 930
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Интересно ми е каква е била целта на магията с кръвта на Варис, и кой я е поръчал.

Не беше точно кръвта, или щадиш чувствата на момчетата наоколо  Whistling
Не мисля, че магьосникът е бил наясно кой му е в ръцете.

Но това дава много сериозен аргумент на Варис да се бори с магията, според мен той ще играе с Цитаделата твърдо срещу Денерис и драконите.

Да, ехм. Изказах се преднамерено деликатно.  Laughing
КГ е един вариант, но дали на са се опитали да съживят яйца някакви като на Денерис...

Не беше ли канон, че Варис е зет на Илирио? Сера е сестра на Варис.
Егон може да е Блекфир, но това не го прави по-малко Тарг.

# 46
  • Варна
Имаме ли някъде описание на очите на Варис? Той коса няма, че по нея да съдим за таргската кръв.

# 47
  • Вестерос
Веско-Варна, не е случайно дете Егон. Най-вероятно е син на Илирио и племенник на Варис. Варис е Тарг почти със сигурност. Т.е или е потомък на брата на Егон (как се казваше копеленцето гадно...), или е Блекфир (което е по-вероятно от литературен замисъл и обяснява намесата на Златната дружина).

Егон ще е ездач, си мисля. Един от драконите ще има два ездача, единият от които ще умре. Предполагам, Егон е бъдеща жертва.

Дези  hahaha hahaha hahaha

всеки път каот видя 20,30 мнения и викам край мартин е казал кога излиза книгата, пък то  Laughing

# 48
  • Варна
Имаме ли някъде описание на очите на Варис? Той коса няма, че по нея да съдим за таргската кръв.
Няма. Варис е роден в Лис, така че може да има лисенска външност. Whistling

Не беше ли канон, че Варис е зет на Илирио? Сера е сестра на Варис.
Егон може да е Блекфир, но това не го прави по-малко Тарг.
Искаш да кажеш Илирио е зет на Варис.  Grinning
Не е канон, но е възможно. Серра също е лисенка.

# 49
И аз така се надявам ама уви ще почакаме  Hug
Докато да си кажа предложението и сте изписали даже 4 страници от новата тема  Hug
Варис  не беше ли казвал че все някой трябва да мисли и да се интересува от народа,а не само да управлява/подпира ЖТ  newsm78 Или го имаше само в сериала?

# 50
  • Варна

Варис  не беше ли казвал че все някой трябва да мисли и да се интересува от народа,а не само да управлява/подпира ЖТ  newsm78 Или го имаше само в сериала?
О, и в книгите го казва. Но все пак вярваме на делата, не на думите, нали? Grinning
Варис и по времето на Ерис и по времето на Томен усърдно работи за да има хаос в кралството. Това определено не е в интерес на народа или самото кралство.

# 51
  • Варна
А защо Илирио дава яйцата на Денерис, а не на "Егон"?
Магьосника дето модифицира Варис не може да не знае, че реже някой с валирианска кръв ... поне според Мел огнена магия не става с друга....

# 52
  • Варна
А защо Илирио дава яйцата на Денерис, а не на "Егон"?

Яйцата са скъп подарък, достоен за сватбата на хала и принцесата, нищо повече. Илирио не е очаквал да се излюпят. Нищо чудно и Егон да си има яйце.

П.П. Няма смисъл от Егон в кавички. Момчето се казва Егон, независимо дали е синът на Регар или не.

# 53
  • Русе
Не, Мел посочи, че в кралската кръв има сила... но и обикновената върши работа за по-скромни цели. Например получаване на попътен вятър. Или излюпване на дракони.

П.П. Няма смисъл от Егон в кавички. Момчето се казва Егон, независимо дали е синът на Регар или не.

Отделно, че ако е Блекфир, може да е повече Таргариен от самата Денерис, която е на практика наполовина Блекууд. Всъщност противно на очакваното, таргариенските гени явно хич не са рецесивни Laughing

Наречи го магия, но като добавиш факта, че язди дракон тя е повече Тарг от половината си предци.

Единствената причина за това е, че по тяхно време просто няма живи дракони Wink Някои са пробвали да излюпят такива с магии, но явно не са попаднали на правилната Rolling Eyes Инак тя е с доста разводнен произход, защото през последните поколения родът й бая се омесва с други.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 16:48 от Koronis

# 54
Нова тема със заглавие, че зимата ни е в кърпа вързана и 4 страници мнения...
Еййй как ме заблудихте и мен, че ветровете са довяли зимата.
А то за "кръвта" на Варис и Егон била цялата врява Simple Smile 

Запис!
П.П. Само да добавя, че и аз мисля, че Денерис със сигурност изгуби Дорн. Куентин е мъртъв и на Доран няма да му дреме при какви обстоятелства е било.
По същия начин Денерис слага Ланистър и Старк под общ знаменател, въпреки че Нед беше против убийството и. Обстоятелствата явно не са уважителни.

# 55
  • Варна
П.П. Само да добавя, че и аз мисля, че Денерис със сигурност изгуби Дорн. Куентин е мъртъв и на Доран няма да му дреме при какви обстоятелства е било.
По същия начин Денерис слага Ланистър и Старк под общ знаменател, въпреки че Нед беше против убийството и. Обстоятелствата явно не са уважителни.
Да за нея и Старк и Ланистър са "псетата на Узурпатора".
Интересно на кои велики домове би могла да разчита. Старк, Тъли, Арин, Ланистър, Баратеон, Тирел за нея са врагове.
Евентуално Грейджой и Мартел. Явно ще трябва да разчита на по-дребните домове. Thinking

# 56
  • Варна
Денерис може и да си промени мнението за Старките. Тя откъде ще знае, че Нед се е застъпвал за нея? Ама освен Варис няма и кой да й го каже. Освен Баристан? Той не присъства ли на съвета, където го обсъждаха?
Тъли и Арин вече не играят играта. А Кутрето ще чака да види накъде духа вятъра и ще си зимува в Долината ми се струва.

# 57
  • Варна
Тъли и Арин вече не играят играта. А Кутрето ще чака да види накъде духа вятъра и ще си зимува в Долината ми се струва.

Зимата ще е дълга, ще трябва да вземе страна.

# 58
Денерис може и да си промени мнението за Старките. Тя откъде ще знае, че Нед се е застъпвал за нея? Ама освен Варис няма и кой да й го каже. Освен Баристан? Той не присъства ли на съвета, където го обсъждаха?
В сериала Баристан и каза че Нед се е застъпил за нея, но тя не го отрази и подхвана I'm gonna break the wheel... Не помня дали и в книгата беше така.

# 59
  • Варна

В сериала Баристан и каза че Нед се е застъпил за нея, но тя не го отрази и подхвана I'm gonna break the wheel... Не помня дали и в книгата беше така.
Ще въвежда републиката явно. Laughing
Не виждам кой ще я подкрепи във Вестерос, освен може би като настъпят ББ и останат шепа хора..

П.П. В книгата няма подобен монолог.

Общи условия

Активация на акаунт