Професионални серии за коса - тема 92

• 48 499
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Чудни снимки видях  Heart Eyes
Магнолия,Бубе -вие нямате ли си друга работа,откъде я изкарахте сега тази нова Алтерна  Crossing Arms прегледах набързо състава-много странно-най-много протеини има в терапията,малко в ш. и нищо в балсама,с тези масла или ще е разкошна или за моята коса ще е пълен мазноч-и ревютата са точно в двете крайности  Rolling Eyes

Бубка този протеинов крем и аз го имам (ползвах го лятото)-на мен ми беше тежък,смачква ми обема и по-бързо ми се замърсява косата,хидратиращ е противно на очакванията ми  Rolling Eyes но за връхчетата мисля че ще ми се получи добре,така съм решила да го доизхабя ако не ме изненада сега.

# 451
Мис Облаче  Hug виждала съм ти косата (май  newsm78) и не мисля въобще, че си с два косъма, ама ние тука сме супер критични и не виждаме както другите хора  Mr. Green

Магнолиа, безамонячната тон върху тон боя на Велла http://www.wella.com/professional/en-US/products/color/color-tou … rmationColorTouch Писала съм много пъти за нея. Освен всичко останало, действа и като гланц, който ламинира стабилно косата  Peace

Илли, боята си я взимам от Енцо. Преди години я взимах от салон, защото я нямаше никъде. И сега не знам български магазин, където да се продава Peace Което пък е направо жалко.

Valkirja  Laughing  Hug Blush

РуСа-Мамма, с риск да прозвуча заядливо (което не е така  Hug ) преди време бях писала, че съставът не показва почти нищо за един продукт, освен обща справка какво съдържа и не може да се каже как ще подейства, ти беше писала, че правилно определяш резултатите.
Направо е безумно, че от тези маски не усещаш нещо кой знае какво, а си доволна от червеното Тиги, което за мен е едно никакво. Колкото коси толкова и състояния  Shocked Не си спомням ти слагаше ли масла и дали беше доволна от кокос/зехтин? При мен точно те оправиха хроничната сухота от изрусяването. Поне при маслата китосване няма  Grinning
И между другото не помня да си преминавала приятелския тон, яд ме беше че спря да пишеш даже Peace

# 452
Цитат
Лирена, това е олиото и в двата сайта.

Линда, благодаря bouquet
И аз не зная моята коса от какво точно има нужда.... Ползвам Кератина на Наши, който е протеинова серия, от шампоана косата ми леко се заплита, но след балсама е направо "лигава". Редувах Наши-то  с Макадамия - шампоан и маска, които са хидратиращи - ами толкова суха коса и хвърчаща никога не ми е била косата след хидратация. Направо съм объркана какво точно да ползвам.

# 453
•Жана•  Hug
Благодаря за информацията. Иначе днес нямах време за ретро пресата и навих пак на маша - най-бързо ми е за 10-15 мин и съм с прическа и косата изглажда добре, не се усещат така сухите краища. Но наистина се учудих на резултата. Взела съм и шампоан и маска Прешъс ойлс и следващия път ще пробвам и тях. Аз и Нейно величество госпожа Коса много обичаме всякакви масла. Всички серии с масла ми се отразяват много добре и много ги харесвам.
А какво ти е мнението за този серум 21, който е към серията? Пробвала ли си го?
  Hug
Видях на една от снимките, че си взела Прешъс ойлс-а, за това ти написах да я пробваш на следващото измиване  Hug
Серумчето не съм ползвала, не мога да дам отзив  Peace

# 454
Здравейте! Относно финишите съм използвала само Реконструкторът със зелен чай на Афоджи и съм доволна за моята тънка, нормална и рядка коса.
 Вие получихте ли си доставките от черния петък от ЗР, защото моята още се бави. Бях отказала обаждане от оператор, но после аз ги търсих и ми потвърдиха изпращането до края на седмицата (миналата). Тази седмица аз ги търсих отново да попитам какво става и се оказа, че имат изчерпани наличности и могат да ми изпращат нещата по реда на получаването им и съответно ще плащам отделна доставка за всеки получен продукт. Shocked Отказах и сега трябва да чакам зареждането на продуктите и да му ги изпратят накуп. Поръчала съм бои Макадамия от двойната опаковка, Кератинов 2-минутен реконструктор ApHogee и някои продукти на Фирис. Simple Smile Чудя се изобщо ще стане ли до Нова Година, защото ходя небоядисана, а банкетите започват съвсем скоро...
 Другото е малко извън темата, но спешно ми трябва съвет какви продукти и хранителни добавки да започна за обилен косопад, който мислех, че е свързан с раждането, но бебето попорасна дори, а косопадът ми не спира. Косата ми е оредяла почти наполовина и ми прави впечатление, че падналия косъм няма коренче или е съвсем тънко. Crazy Какво да направя?
 Благодаря ви!
Моите пристигнаха събота още

Моите още не са !  ooooh! Shocked
На мен днес ми се обадиха дали искам да ми разделят поръчката на две и да ми изпратят това,което имат в наличност (една боя и двустъпковия протеин),без да плащам доставка,а останалата част когато пристигне при тях (кенди спрея и маслото на алтерна)също без да плащам доставка.Доколкото разбрах алтерна била изчерпана оттам откъдето зареждат.
Ще похваля пак ампулите на Напура против косопад,във връзка с горния пост,при мен една ампула овладя проблема...

# 455
Днес в Арлен има намаления на Керастаз.. Peace Да попитам кой от елексирите на Керастаз е най-хубав и най-ефективен? Това чисто олио ли е или има и силикони и други добавки в него?

# 456
  • София

Илли, боята си я взимам от Енцо. Преди години я взимах от салон, защото я нямаше никъде. И сега не знам български магазин, където да се продава Peace Което пък е направо жалко.

Ох, аз и цвят си избрах даже, в Енцо го има. Ще помисля сериозно. Харесах 7/73 карамел. Heart Eyes
А изпращат ли оксидант с боята? Hug

# 457
Магнолиа, крема на Марокан го усещам горе-долу като Нектара, но втория ми допада доста повече и ми е по-осезаем някак ефекта от него. А пък СС алтерна ми е много сходен на моята коса с хайверното мляко, само дето усещам леката му фиксация, а аз не обичам, затова си оставам с млякото. Peace

Сетони, нектарчето ми е хидратиращо, омекотяващо, приглаждащо, а дисциплина също подрежда и прави косата гладка, но не е толкова мека, някак я стяга и я държи да не клепне, но няма фиксация. Особено подходящ е според сега за влажното време. Hug

# 458
Линда, много благодаря за сравнението  bouquet !
Отидох да погледна в Арлен, това от което се интересувам, не е намалено, ща се въздържа.

# 459
РуСа-Мамма, с риск да прозвуча заядливо (което не е така  Hug ) преди време бях писала, че съставът не показва почти нищо за един продукт, освен обща справка какво съдържа и не може да се каже как ще подейства, ти беше писала, че правилно определяш резултатите.
Направо е безумно, че от тези маски не усещаш нещо кой знае какво, а си доволна от червеното Тиги, което за мен е едно никакво. Колкото коси толкова и състояния  Shocked Не си спомням ти слагаше ли масла и дали беше доволна от кокос/зехтин? При мен точно те оправиха хроничната сухота от изрусяването. Поне при маслата китосване няма  Grinning
И между другото не помня да си преминавала приятелския тон, яд ме беше че спря да пишеш даже Peace

Ооо, преминах добрия тон, в момента, когато забелязах как всеки втори въпрос беше не да се сподели как се отразява еди си кой продукт, а да се разчете състава. Смятам, че увлякох след себе си читателките тук, и вместо обмяна на опит, беше се получило една отворена лекция  Laughing

Съставът показва много, зависи за какво го гледаш  Mr. Green
Лично аз, горе–долу знам каква комбинация ми се отразява ок на косата, затова прочета ли на преден план Cetearyl Alcohol,Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride,Glycerin,Amodimethicone- грабаря ги  Laughing Прости, но добри съставки за моята коса. Такива маски са Секси-то, на Лореал, на Марокан, Тиги.
По състав може да прецениш дали наистина маската е възстановяваща, или не; дали е подхранваща; дали е заглаждаща и т.н.
Най-вече може да разбереш правилно ли си даваш парите. В тази връзка, за мен състава на Марокан маската НЕ е за 50лв. , но длъжна бях да опитам  Wink
На Алтерна си заслужава всяка дадена стотинка, както и на Лейбъл.М. ФК пък имат доста креативен метод- най-силното и ефетивно в едно   Peace Peace
Най-евтин състав са Лореал, но са добри от маркетите, по това, че химията им е точно на мястото си, комбинирана по ефективен начин  Peace

Масла: бях доста зарибена по едно време, но в днешен момент имам само кокосовото, което слагам спорадично и честно казано сякаш косата ми привикна и не ми действа както преди.
Ще си купувам за лице масло(зимата минавам на масла), миналата година чудесно ми се отрази вечерната иглика, та се чудя тази година пак ли то, или арган(дали е подходящо за капризна, лятото комбинирана, зимата суха кожа, склонна на комедони)? Аргана поне ще го мацам и на косата (то и вечерната иглика мацах, де  Embarassed )
Скрит текст:
Моля, предложи ми масло, което да ползвам и за коса, и за лице, но да е подходящо за кожа,склонна на комедони.

Фрейче, червеното Тиги балсам отдавна го нямам и не знам как ще ми се отрази на днешен етап. Но не казвам, че Марокан е лоша, хубава е, може би аз имах големи очаквания.

# 460
  • Бургас/Пз

Ох, аз и цвят си избрах даже, в Енцо го има. Ще помисля сериозно. Харесах 7/73 карамел. Heart Eyes
А изпращат ли оксидант с боята? Hug

Илли, оксидантът е отделно http://www.enzo.bg/wella-professionals/color-touch-aktivirassha-emulsija/ Имай предвид, че ако си с дълга коса и искаш да ползваш цялата боя ти трябват два оксиданта или поне така пише.
По съвет на Фрея и аз я пробвах боята и съм много доволна, вече два месеца цветът ми държи и съвсем леко се изми, като изключим израсналите корени.
Имай предвид, че първоначално става една идея по-тъмно от показаното , но след първото измиване се оправя и става много близък цвета.

Момичета, може ли да ми кажете синьо-зеленият термо серум на ПроФайбър според вас протеинов или хидратиращ е???

# 461
Каква е тази нова серия на Алтерна, Магнолия сигурно я е ползвала  Laughing

Аз изцяло съм оборудвана с Термо защити - екстремния спрей на ФК, Бамбуковия на Алтерна, Напура, Нектара на Керастаз, на Вела енрич  Crazy
Като ефект мога да ги наредя така:
1. Напура
2. ФК екстрийм
3. Бамбука на Алтерна
4. Нектар на Керастаз
5. Вела (двуфазния е. Има фиксация и го ползвам само за маша и ретро преса).

А имам и една вечна любов- термото на Тиги еС-фактор, но отдавна не е налично в Арлен и Енцо  Cry

# 462
  • Пловдив

Скрит текст:
Моля, предложи ми масло, което да ползвам и за коса, и за лице, но да е подходящо за кожа,склонна на комедони.

[/quote]

Аз ползвам жожоба и за лице и за косата.
Някой има ли впечатления от кератиновите ш+б на Наши, че са на хубава цена?

# 463
Илли, оксидантът е отделно http://www.enzo.bg/wella-professionals/color-touch-aktivirassha-emulsija/ Имай предвид, че ако си с дълга коса и искаш да ползваш цялата боя ти трябват два оксиданта или поне така пише.
По съвет на Фрея и аз я пробвах боята и съм много доволна, вече два месеца цветът ми държи и съвсем леко се изми, като изключим израсналите корени.
Имай предвид, че първоначално става една идея по-тъмно от показаното , но след първото измиване се оправя и става много близък цвета.
Не не не! Боята се смесва 2:1, една боя + двойно количество оксидант, т.е. 60мл: 120мл окислител винаги, независимо с каква коса си!  Peace Затова и е по-икономична, но понеже е тон върху тон е добре да е в повече, за да се покрие максимално всеки косъм. Има два вида оскидант, единия 1,9%, другия 4% Досега винаги съм взимала първия. Така и не разбрах каква е разликата, но имаше нещо свързано с бели коси и най-вероятно по-светлите цветове.
Иначе да, поръчва се отделно и цветът става по-тъмен в началото, както всяка безамонячна боя.  Peace

Илли, ти сега с какъв цвят си? Питам за да ти кажа дали си струва експеримента. Защото има опасност да ти стане по-тъмна и макар да се отмие след известно време, може да се разочароваш.

Руса мама
, то има ли човек в тази тема, пишещ по-дълго, който да не се е разгорещявал в даден момент?  Laughing А за съставите до колкото знам там не се упоменават всички съставки, но може и да бъркам. Някъде съм чела, че си остават скрити по-важните или ги патентоват, както правят Лореал и Керастаз, предполагам и други по-големи марки.
За маслата обаче не мога да помогна, защото на мен за лице не ми се отразяват добре. Ползвам ги само за сваляне на грим и под очите, когато се сетя. Арганът не е толкова добър за косата, колкото го изкарват рекламите, зехтина, кокоса и рицина са в пъти по-добри.

# 464
Въпрос към ползващите маша-какъв е препоръчителния диаметър?

Общи условия

Активация на акаунт