Питайте специалиста билкар Емил Елмазов за билките и спечелете

• 23 373
  • 258
  •   1
Отговори
# 180
За повишаване количеството на кърма какви билки могат да се приемат? А имацли масла за външнаа употреба?

Здравейте,

Може да използвате готов фермент от суроватка и маточина по 100 мл. сутрин и вечер преди лягане.
Гърдите се мажат с  масло от гроздови семки – 10 мл. в което са откапани 3-5 капки здравецово масло.
Вътрешно се приема лактогонен чай, който е смес от семена на резене, анасон, кориандър и копър в равни количества. Запарват се две чаени лъжички в половин литър вода и след двучасово киснене приемате чая на три пъти през деня след хранене.

Поздрави!

# 181
Винаги сме заредени с лукчета и ги използваме и при болно и при здраво гърло.
Въпрос за билките - кои са най-подходящи за подобряване на качеството на яйцеклетките.

Здравейте,

Ето и отговора на Емил Елмазов:
ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ
Вземете в равни количества от билките цариче, клинавиче, градински чай и резене. Разбъркайте ги и сварете за 5 минути на тих огън една супена лъжица от сместа в 500 мл. вода. Изпийте я на 5-6 пъти през деня.
Вечерта намажете върху областта на яйчниците ароматерапевтична смес от 10 мл. ленено масло с 5 капки масло  от салвия скларея.

Благодаря,
тази терапия от началото на цикъла до овулация  ли се прави или е терапевтично месец-два преди получаване на желаната яйцеклетка?

Здравейте,

Терапията трябва да продължи поне три месеца без прекъсване!

Поздрави.

# 182
  • Пловдив
Г-н Елмазов, кои билки са подходящи при лечение на кашлица при деца и бебета? Как точно да се използват, за да бъдат максимално ефективни?
Самоцитирам се, за да напомня за въпросите си. Simple Smile

# 183
Коя от билките може да намали слюнкоотделянето, освен тетрата, тъй като знам, че е отровна при преглъщане?

# 184
  • Свищов
Дъвчащите лукчета ми помагат да се боря с киселините по време на бременността.

# 185
  • through the wormhole
Всякакви лукчета обичам - не подбирам. Grinning

# 186
Здравейте г-н Елмазов!
Какво ще препоръчате за псориазис, и за подпомагане процеса на отслабване (т.е. към диета и физ. натоварване)?

А относно лукчетата-не съм ги пробвала, но ще го направя
Peace

# 187
Постоянно имаме лукчета у дома, а дъщеря ми си носи в чантата - хем освежават, хем помагат при дразнене в гърлото. А и са вкусни!

# 188
Здравейте! Постоянно си купувам билкови Лукчета, особено тези пакетиране с мента,евкалипт,мед,лимон...Облекчават ми гърлото и успокояват кашлицата.
Наскоро моята докторска ми каза че ментата не се препоръчва за моите болни бъбреци,независимо в какъв вид(бонбони,на чай).Интересува ме вашето мнение.Благодаря!

# 189
Лукчета-харесвам тези с мед и лимон.

# 190
  • София
Лукчета има винаги в къщи, предпочитаме с евкалипт и мед и лимон.

# 191
Никога не оставам без лукчета. У нас винаги има най - малко един пакет.Цялото ми семейство ги харесва.

# 192
Здравейте г-н Елмазов!
Какво ще препоръчате за псориазис, и за подпомагане процеса на отслабване (т.е. към диета и физ. натоварване)?

А относно лукчетата-не съм ги пробвала, но ще го направя
Peace

Здравейте,

Псориазисът като обобщено понятие може да има твърде различен произход. Ще спомена за две от причините, по които той идва при нас. Чуя ли псориазис  първо си мисля за влошена чистота на кръвта и после за дистрес. След ирисова диагностика разбирам коя от двете причини преобладава и създавам програма с акцент върху нея. Един затруднен черен дроб вика на помощ кожата и в обривите си тя извежда каквото той не е могъл. Едно негативно силно преживяване може да промени вида на хормона, който дясната надбъбречна жлеза трябва да еманира, за да поддържа енергията на черния дроб. Друг вариант: натрупвани с години негативни преживявания са задържали метаболизма в една приглушена активност и така са създавали възможности за токсимия. Е, стига толкова теория.
Една рецепта тук не е достатъчна и все пак в основата на българската фитотерапия при псориазис има един избистрен състав, който изглежда така: корени от коприва – две части и корени от сарсапарила и валериана – по една част, листа от живовлек и мечо грозде – по една част, стръкове от змийско мляко, полски хвощ, камшик, изсипливче и бял равнец – по една част.
Една супена лъжица от сместа се запарва в 350 мл вряща вода. Кисне поне два часа и се приема по 100 мл три пъти дневно след хранене. В моята поредица от книги „Знание за здраве“ на Изд. „Труд“, в които обобщавам един 40 – годишен опит, проблемът с псориазиса ще бъде разгледан твърде подробно. Там става дума и как се използва жлъчка от заек или кокошка, за да се ускори лечението. Но тук да не стреснем мамите, ще го пропуснем.
Що се отнася до диетата – всички храни с червен цвят не са ваши поне за известно време. Червените меса – също. Безалкохолните напитка с аспартам и фосфорна киселина са ви истински мъчители. Обливайте тялото със синя светлина. Физическото натоварване, доколкото ускорява метаболизма и му позволява да се случи до край е само от полза. Босото ходене по росата е удивителна техника, но вие, дамите, забравихте за тази благотворна милувка на ранната утрин и майката земя. Напролет в Резерват БИЛКАРИЯ  ще провеждаме срещи на босоногите богини. Заповядайте.

Хубав ден!

# 193
Редовно си купуваме от тези лукчета, за кашлица са чудесно средство!
Въпрос за билките - кои са подходящи при белодробна аспергилоза,  наличие на гъба в белия дроб?

Здравейте,
Имате няколко начина на действие според фито и ароматерапията, за предпочитане е да ги комбинирате.
Инхалации с аромалампа в затворено помещение с три капки етерично масло от риган и пет капки етерично масло от мащерка два-три пъти дневно. Ако нямате аромалампа можете да постигнете същото в керамичен съд(гювече, например) на най-ниската степен на котлона. Тук се използва фенолната активност  на двете етерични масла.
Чаят би изглеждал така: стръкове от мащерка – две части, листа от градински чай, борови връхчета и плодчета анасон – по една част, корени от бял оман и стръкове медуница  - 1.5 част,  цветове от невен – три части.
Две супени лъжици от сместа се варят 5 минути в 600 мл вода и се приемат на три пъти през деня по  100 мл. преди ядене.
Фермент от змийско мляко в млечна суроватка по 100 г сутрин и вечер преди хранене в продължение на 20 дни е алтернатива на този чай.
Вечерни ванички на стъпалата в легенче с приятно гореща вода, в която са добавени 7 капки масло от чаено дърво и 5 капки масло от смрадлика изобщо не е за подценяване. В някои подобни случаи то отхвърля по-голямата работа.

Поздрави!

# 194
Наистина са добри! Имам питане, съвместими ли са с хомеопатично лечение?
Благодаря!
Весели празници на всички!

Понеже нямам отговор, аз пак да питам:
Може ли да ги консумираме заедно с хомеопатично лечение???
Благодаря!

Здравейте,

Тук е и отговорът на вашия въпрос:
Два часа преди или след приемане на хомеопатичен препарат нормалните етерично-маслени субстанции не представляват никаква пречка пред високовибрационното въздействие. Само ментата беше поставена за известен период от време в немилост, но последни изследвания говорят, че енергийните импулси се предават в рамките на секунди или минути, а пък след  цели два часа лукчето само може да се окаже в ролята на алопатична добавка – да ви освежи и ако е правилно подбрано за състоянието ви, дори да подпомогне конвенционалното лечение. Етеричните масла са извлеци от душата на растенията и когато душа с душа се срещне и изпаднат в резонанс,  винаги резултатът е по-висок от уравнението 1+1=2. Когато резонанс не се получи, няма и резултат. Остава ви захарчето.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт