Питайте специалиста билкар Емил Елмазов за билките и спечелете

• 23 379
  • 258
  •   1
Отговори
# 165
Винаги сме заредени с лукчета и ги използваме и при болно и при здраво гърло.
Въпрос за билките - кои са най-подходящи за подобряване на качеството на яйцеклетките.

Здравейте,

Ето и отговора на Емил Елмазов:
ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ
Вземете в равни количества от билките цариче, клинавиче, градински чай и резене. Разбъркайте ги и сварете за 5 минути на тих огън една супена лъжица от сместа в 500 мл. вода. Изпийте я на 5-6 пъти през деня.
Вечерта намажете върху областта на яйчниците ароматерапевтична смес от 10 мл. ленено масло с 5 капки масло  от салвия скларея.

# 166
Какви билки мога да използвам при синдром на Рейно?

Здравейте,

При Синдрома на Рейно твърде често е помагала билковата смес от:
Три части корени от жълта тинтява.
По две части цвят от глог, стръкове от полски хвощ и цветове от бял равнец.
Една част шишарки от хмел, стръкове от ангелика-архангелика, листа от слез.
Добре надребнени билките се смесват и от общото количество се отделят две щипки или две супени лъжици и се варят в 600 мл. вода в продължение на 5 минути. Изпива се на три пъти през деня все преди хранене.
Диета: значимо намаляване на хляба, заместването му със содени питки от еднозърнест лимец, денатурираните храни се намалят, както и кафето, бирата, червените меса, храните с дълъг срок на годност.

Хубав ден!

# 167
Лукчетата са вечни Simple Smile Класика и наистина помагат за облекчаване на леки болки в гърлото. Тези с мед и лимон са супер. Искам да попитам - кои билки помагат за скоростно спиране на течащ нос? Има ли такива или наистина хремата минава за седем дни с лечение, и за седмица- без? Confused Confused

Здравейте,

Може да се спести някой друг ден от противната хрема, ако вземете семена от магданоз, копър, резене и анасон, смелите ги в машинка за кафе и от получения билков прах насипите върху плочата на котлона, който е включен на 1 или 2. Вдишвайте от пушека и бъркайте с нещо дървено, за да не се овъглят. След 2 минути се отдръпнете и с потъмнелия, но не овъглен прах поръсете препечена филийка намазана с чисто краве масло.Изяжте я. На третата филийка би трябвало да спрете да подсмърчате.
В ароматерапията се прави мехлем от вазелин или краве масло или свинска мас с 3-5%-тно съдържание на разтворени в стопената мазилка етерични масла от мента и евкалипт. Ако мазнината е 30 г. от евкалипта слагаме 10 капки, а от ментата – 7. Намажете назалните повърхности. Дишането веднага се възобновява, но мазането трябва да трае поне два-три дни за постигане на резултата.
Третата възможност е да се направите тинктура от морска краставичка – 300 г. свежи плодове в 1 л. ракия или спирт. След 14 дни от  получения и прецеден извлек по няколко капки на топферчета от памук поставяте ту в едната, ту в другата ноздра. Ефектът е бърз, но не бива да предозирате. Щипе и смъди. Пазете от лигавициата на устата.

Хубав ден!

# 168
  • София
Винаги сме заредени с лукчета и ги използваме и при болно и при здраво гърло.
Въпрос за билките - кои са най-подходящи за подобряване на качеството на яйцеклетките.

Здравейте,

Ето и отговора на Емил Елмазов:
ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ
Вземете в равни количества от билките цариче, клинавиче, градински чай и резене. Разбъркайте ги и сварете за 5 минути на тих огън една супена лъжица от сместа в 500 мл. вода. Изпийте я на 5-6 пъти през деня.
Вечерта намажете върху областта на яйчниците ароматерапевтична смес от 10 мл. ленено масло с 5 капки масло  от салвия скларея.

Благодаря,
тази терапия от началото на цикъла до овулация  ли се прави или е терапевтично месец-два преди получаване на желаната яйцеклетка?

# 169
  • на пясъка при черупките от миди
За повишаване количеството на кърма какви билки могат да се приемат? А имацли масла за външнаа употреба?

# 170
Любими са ми билковите лукчета.
Чудесна е идеята за дискусия с г-н Елмазов. Бих попитала кои билки се препоръчват при алергичен ринит?

Здравейте,

Все още има дюли. Смелете пет дюли в блендера, изстискайте сока от тях и прибавете към него същото количество сок от лимон. На всяка чаша от общото количество сок прибавете препълнена супена лъжица мед. Разбъркайте и охладете. Приемайте по една ракиена чашка сутрин и вечер преди лягане. Съхранявайте в хладилник. Повтаряйте приема по два месеца пролет и есен. Така е според народното умение на българина да се справя с този вид алергия.
Фитотерапията препоръчва чай  от Трицветна теменуга – две части, Невен – три части, Бял равнец, Камшик и Коприва по една част. От общата смес се отделят  две супени лъжици и се варят в 600 мл вода. Изпиват се по 150 мл на три пъти дневно преди хранене.

Поздрави!

# 171
Светът на билките е необятен и интересен. Колкото повече знаем за тях, толкова по-добре можем да ги използваме. Затова "Лукчета" ви срещат с дългогодишния специалист билкар Емил Елмазов. В следващите 16 дни той ще ви преведе из чудния свят на билките, ще отговори на вашите въпроси за лековитите растения и ще ви помогне да научите ценни неща за тях.

Д-р Емил Елмазов оглавява Съюза на билкарите в България и е сред най-известните билкари у нас. Той е чл.кор. на Международната академия по информатизация в Москва. От години изучава билките и запознава хората с лечебната им сила. Д-р Елмазов се занимава също с ирисова диагностика и е човекът, който култивира диворастящия лимец у нас, като го разпространява за масова употреба.
Освен полезна информация за билките, можете да спечелите и електрическа кана за по-топли зимни дни, с помощта на която всекидневно да се наслаждавате на вкусната и ароматна комбинация от чай и бонбони "Лукчета". Достатъчно е само да коментирате в темата, като накрая всички коментирали участват в томбола.

"Лукчета" ви желаят приятна разходка в света на билките и успех в томболата!

Запознайте се с общите условия на играта ТУК.
БИЛКОВИТЕ ЛУКЧЕТА МЕ СПАСЯВАТ ВИНАГИ, КОГАТО ИМАМ ПРОБЛЕМ С КАШЛИЦАТА, НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ПРИ АСТМА КАКВИ БИЛКИ УСПОКОЯВАТ ПРИСТЪПА

Здравейте,

Бронхиалната астма се облекчава с чай от стръкове на босилек –30 г, подбел листа – 20 г, бял оман корени – 20 г, съцветия от хизоп – 20 г., живовлек листа – 10 г. Две супени лъжици от сместа се заливат с 400 мл. кипяща вода и кисне 3 часа. Пие се по една винена чаша  три пъти дневно преди хранене.
По-ефикасен е този чай, когато в него се откапят по двайсет капки от три антиалергични тинктури: невен, трицветна теменуга и коприва.

Поздрави!

# 172
Билковите лукчета много ми помагат при настинка и възпалено гърло.
Бих искала да попитам коя е най-ефикасната билка за подсилване на имунната система през зимните месеци?

Здравейте,

Имунната система се укрепва с едновременното използване на чай от ехинацея  и приятно горещи ванички на стъпалата със седем капки етерично масло от хизоп.
Официалната смес по същото направление съдържа листа от подбел, стръкове от камшик, листа от широколист живовляк, маточина и мента листа, стръкове от риган и синя жлъчка.
2 чаени лъжици от сместа се варят три минути в 500 мл. вода Прецежда се и се пие три пъти на ден по 150 мл преди хранене.

Поздрави!

# 173
  • I want it all and I want it now.
Обичам класическите лукчета.

# 174
Всички в къщи харесваме лукчета и винаги имаме от тях. Дори в офиса винаги имам от класическите.

# 175
  • sofia
Аз обичам дъвчащи лукчета, а детето от лимоновите. Simple Smile

# 176
  • На ръба..
Редовно си купуваме от тези лукчета, за кашлица са чудесно средство!
Въпрос за билките - кои са подходящи при белодробна аспергилоза,  наличие на гъба в белия дроб?

# 177
Моят въпрос е какви билки има в лукчетата и за какво е полезна всяка билка?

# 178
Наистина са добри! Имам питане, съвместими ли са с хомеопатично лечение?
Благодаря!
Весели празници на всички!

Понеже нямам отговор, аз пак да питам:
Може ли да ги консумираме заедно с хомеопатично лечение???
Благодаря!

# 179
Кога ще има отговори на въпросите?Иначе и аз да попитам-каква билка ще препоръча д-р. Елмазов при запушване на Евстахиевата тръба?Получи се при мен вследствие на вирус и от седмица съм със заглъхнало ухо и е адски неприятно!
Иначе лукчетата ги хрускаме много вкъщи.Най-често мед и лимон,аз обичам сините-евкалиптовите.

Здравейте,

Ето и отговора на вашия въпрос:
При запушването на Евстахиевата тръба накиснете листа от сурово седефче в ленено масло. Нужни са десетина дни на стайна температура, за да се получи качествен маслен извлек. С него обмазвайте внимателно ушния канал, като използвате клечка за уши с памучен връх. Една капка, която да достигне до тъпанчето няма да навреди.
   В случай, че има болка, намерете си свежо листо от широколист живовлек, откъснете го внимателно, измийте го и като проникнете с него до половината на ушния канал, завъртете на ляво-на дясо, наляво, надясно. Би трябвало да облекчи веднага. Много рядко при някой хора болката се увеличава. Затова – внимателно и предпазливо.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт