Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 151
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Момичета да ви се похваля имаме си две пробили зъбчета. В петък се появи една мистериозна хрема и нищо друго и снощи ги видяхме ръбчетата. Възможно ли е да е от тях , защото сега няма.

Относно захранването на млякоже само сутрин и вечер. През другото време е на каша - 10 часа сутринта в 13 часа пюре зеленчук или зеленчук с месо , в 16 часа плодово пюре в 19 зеленчуково пюре и в 10 млякото.

Всички ваксини са му бити на Крис и двете , които са по три приема. Мерките му от Консултацията са 7730 гр. И 74 см утре става на 5 месеца.

За пълЗене не знам откога почват , но Крис само се върти на всички страни , без да пълзи.

Темата с обличането е мн тежка за нас , защото не понася Никакви дрехи и ходи с боди потник тънка блузка и яке отгоре , надолу дънки , чорапки и обувчици в количката само с покривало.

Малко така захванах всички теми , но сега намерих време и пиша каквото сте коментирали в последно време.

Лека за сега от нас.  Heart Eyes Simple Smile

# 76
Здравейте Simple Smile
nikoleta_b, нашата госпожица имаше зверска хрема когато тръгнаха зъбите и тя беше няколко дни...
Ние почнахме и с плодовите пюрета.. банана се хареса супер много, но днес с ябълката не беше толкова въодушевена. Не замествам още ядене, но тя е малка. Утре ще пробвам с ябълката банан, дано се яде повече. Аз като и опитвам нещата и просто са ужасни  ooooh!  без подправки... банана е единствения по човешки  Simple Smile
От вчера се опитвам  ( по скоро аз ) да не се приспиваме на ръце.. голямо реване падна.. мъжа я приспива снощи и днес сутринта ( голяяям зор ) но сега след обяд се приспа сама с много малко рев, дано свикне, защото зверски ме боли кръста и не издържам да я нося, а е само 6 кила и нещо.
За на вън и аз мисля, че я обличам повече  Embarassed... с дрехите който седи в нас, отгоре слагам космонафтче и в количката. Съдя от мен, както съм облечена слагам яке... спи и не реве.. значи би трябвало да е ок.

# 77
  • Варна, кв. Аспарухово
Уха, Николета ти си моя герой. Ние сме заместили само яденето в 10 сутринта и от утре почвам следобедното. От една седмица имам кърма само за сутрин и вечер (обаче още имам гости от Червен бряг).
Да питам зеленчуковите пюрета са ясни, ама плодовите купувате ли ги или и тях ги правите. И кои плодове са подходящи за 5 м. С тези схеми за късно захранване съвсем се обърках какво мога да дам сега.
За пълзенето близо месец и половина си се обръща и вири глава или дупе, но от седмица почна да мърда насам натам по-часовника, леко назад и дупето си върти като мадама. Днес имаше и по-целенасочени движения ама пълзенето още е мираж Simple Smile

# 78
Вики съвсем скоро се научи да се върти от гръб по корем-на 6 месеца е почти.Обратното още му е трудно и се случва рядко.Пълзенето и при нас е още мираж.Ако му подпра стъпалцата с длани се отблъсква и се движи напред,но иначе изобщо дори не се опитва  Rolling Eyes

Плодовите пюрета си ги правя,но и аз незнам какво може да давам.Изборът не е голям.Правя ябълка,круша и тиква.Питах Педи,тя също няма други предложения.И банан може,ама моето диване категорично отказа да го яде,с физиономия на обида и отвращение hahaha
Също така,педи каза че може праскова или кайсия.Понеже казах че аз си ги правя,предложи ако имаме компоти без захар.Ама нямаме,та като се наложи да взема купешко пюре(като нямам време,около празниците)ще взимаме такива плодове,дето не мога да намеря да направя домашно.
И авокадо може,но Вики и него го отказа категорично. Crazy

Ставам да си играем,че ме вика Joy

# 79
Всички пюрета ги купуваме , макар че имаме робот , но не знам дали ще ми одобри консистенцията. Излъгах тиква само му правя варя е и му е пресовам с малко АМ. Сокчета правя единствено , но купих веднъж червени плодове и му хареса много , та това единствено закупуваме. Знаете ли кога се почват цитруси и праскови?

# 80
Здравейте момичета кокичета. Как сте?

Включвам се и аз на бързо по темите.

захранването Искаше ми се да е малко по късно но... бебка беше качила само 170гр за 1м и общо взето бях принудена да и дам нещо различно от мляко за да почне да качва.
Вече заместихме обедното ядене , но с каша , че пюретата нещо не и се нравят освен плодовите , но пък аз не виждам как един плод ще те наяде и те по скоро са за десерт или за следобедна закуска в бъдеще.

обличане Ние сме като Сибил само боди с дълго ръкавче и отдолу панталонче или ританки. Когато е много топло даже я събличам гола тъкмо и дупето да й подиша.

пълзене след 6м най - рано! ние се въртим на всякъде опитва да се бута но до там. Не може да си вдигне дупето и да застане на колене а ако аз я сложа ръчичките не издържат тежестта и забива глава. Та трябва хубаво да заякнат преди да започнат да пълзят, а някой даже го пропускат и никога не пълзят.

зъби нямаме , но яко се чеше и лигави.
ДА възможно е да има хрема от зъбите и дори да кашлят.

мммм май е това ако се сетя още нещо ще пиша  Hug

А сетих се още нещо.
плодовите пюрета. На първо време може : банани, праскови,ябълки, круши,авокадо,сливи,грозде, ананас. останалите : мандарини портокали след като въведете тези който изброих първи. ягодите се въвеждат най късно защото са алергени.

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 20:46 от stefyyyy

# 81
  • Варна, кв. Аспарухово
Много благодарско за пюретата. И още един въпрос - сокове, в крайна сметка защо не се дават. Имам домашни моркови и ябълки, но не смея да дам сок, защото е суров. Но не знам дали заради това сега се въвеждат по-късно (нали на мен са ми дали на 3 м).

# 82
  • София
Наде, аз съм давала и давам ябълков сок, даже съм цедила ябълка и морков. Първоначално по лъжичка, сега давам до 20 мл, които разреждам с малко водичка. Приема се с охота  Grinning.

# 83
Много благодарско за пюретата. И още един въпрос - сокове, в крайна сметка защо не се дават. Имам домашни моркови и ябълки, но не смея да дам сок, защото е суров. Но не знам дали заради това сега се въвеждат по-късно (нали на мен са ми дали на 3 м).

Това си е решение на майката. Ако искаш му даваш ако не искаш не даваш. Това е като захранването. Едни почват от 3 ,4 месец други от 6м. Аз на каката давах сокове от морков и ябълка от 3м. Сега на Габи й предлагам много рядко защото й залъгва стомахчето и не иска да яде после , а както казах тя и без това спря да качва.

http://m.ladyzone.bg/article/dnevnikat-na-edna-maika/plodove-i-s … koga-i-kolko.html

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 22:10 от stefyyyy

# 84
  • Варна, кв. Аспарухово
Въпросът ми беше по-скоро защо по-новата методика не се дават (ако някой знае). Дали защото натоварват коремчето или защото не са термично обработени, примерно newsm78

# 85
Суровите плодови сокове са вид киселина,която може да раздразни храносмилателната система и да предизвикат колики.Мисля че за това не ги препоръчват много рано.Но и аз съм давала,сок ябълка,Вики беше на 3 месеца.Като са разредени с вода не дразнят толкова.От друга страна,суровите плодове помагат при запек и при някои бебчета с този проблем,първоначално даже се почва с пюрета от суров плод,не варен.Та май си е до преценка все пак.

Стефии,тъкмо се бях сетила за теб,че нещо ми се губиш напоследък  Party

# 86
  • София
Плодов сок
"Въпреки че според някои остарели схващания е допустимо на бебетата да се дава плодов сок като средство за разхлабване,тази напитка изобщо не е подходяща за тях.При правенето на плодов сок се отстраняват всички фибри на плодовете и онова,което остава е концентрирана течна захар.Освен че дразни деликатната повърхност на храносмилателната система на бебето,тази захар създава изкуствено чувство за ситост.След като пие сладкия сок,бебето отказва да приема друга,богата на хранителни вещества храна"
Това е от една книжка,която чета. Абсолютно съм съгласна с мнението на авторката,а и мисля знаете,че щом не се изконсумира веднага плодовия сок става негоден за пиене. А за тези в кутиите не знам има ли смисъл да коментираме...

Какво означава суров сок ? Фреш ли?

Стефи,привет и  Hug не съм благодарила за темичката  bouquet страхотна е

# 87
  • София
Вероятно се има предвид сок от суров плод.

На нас ни го "предписаха" по някаква причина във връзка с рахита на Владко, в добавка към увеличена доза Вигантол. До момента не съм давала неразреден, страх ме е да не е прекалено агресивен наистина.

И, разбира се, само и единствено току-що изцеден.

# 88
  • София
Ооо, за лазене е много рано още.

За соковете, ето три статии, който съм чела аз:

Извадки от становището на Американската академия по педиатрия относно употребата и злоупотребата с плодовите сокове в педиатричната практика (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0)

Защо нашите майки са ни давали сок... (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199)

Лекарят съветва да захраните със сок? Сменете лекаря. (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0)

# 89
  • Варна, кв. Аспарухово
Ми аз не обичам сокове и не пия, но ми подариха сокоизтисквачка - та за такъв сок прясно изцеден без добавки.
Иначе машинката ме дразни, защото се изхвърля почти цялото нещо и после миеш по 1 час. Ама така като гледам няма да е чак толкова лошо да пробва малко сок колкото да знае какво е.
Мен не ме е страх, че няма да си пие млякото после, защото моичкият е всеяден и добре похапващ.
Основният ми проблем е сега да не взема да му въведа нещо супер трудно смилаемо и да се мъчи горкия цял ден после. Иначе нито го насилвам, нито нищо. Ако беше добре положението с кърмата можеше и да поизчакам 5ти месец ама и сега всичко е нормално човекът сам си знае колко и кога. Само тиквата много му харесва и бързо я налапва та после малко мърка и се присвива.
Благодаря за помощта, защото тук всеки нещо ми говори, а докторката пък нищо не казва  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт