Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 167
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от нас:)

От два дена се захранваме и ние и имаме голям успех. Давам тиква, аз си му я правя. Мисля да продължа после с картоф, морков и да заместим хранене. После кашите и плодовете.
За плодове може ябълки, круши, сливи, банани, ако си ги приготвяте сами, а ако купувате готови може и праскови, кайсии, манго, тъй като там при обработката е премахнато всичко опасно, но пък колко полезно е останало е друг въпрос.
Сокчета, мисля да дам най-рано на 7м., не смятам, че пропуска нещо важно детето при положение, че яде плодове Peace
Николета, останах втрещена, меко казано Shocked кога успя  Shockedна 5м. да заместиш почти всички хранения? хубаво е да прочетеш малко повече по темата и защо е важно до годинката всяко хранене да е млечно Peace
Стефи и аз се чудех къде си Grinning и Кристалин се губи нещо newsm78

Зъбите и на нас са ни тръгнали, голям рев, мрънкане, по цяла нощ,ден все едно не е моето дете...а и като кърмя усещам натискам от долната му челюст Tired

Слънчев ден от мен, дано е хубаво времето да направим разходка Flutter

# 91
Здравейте и от нас:)

От два дена се захранваме и ние и имаме голям успех. Давам тиква, аз си му я правя. Мисля да продължа после с картоф, морков и да заместим хранене. После кашите и плодовете.
За плодове може ябълки, круши, сливи, банани, ако си ги приготвяте сами, а ако купувате готови може и праскови, кайсии, манго, тъй като там при обработката е премахнато всичко опасно, но пък колко полезно е останало е друг въпрос.
Сокчета, мисля да дам най-рано на 7м., не смятам, че пропуска нещо важно детето при положение, че яде плодове Peace
Николета, останах втрещена, меко казано Shocked кога успя  Shockedна 5м. да заместиш почти всички хранения? хубаво е да прочетеш малко повече по темата и защо е важно до годинката всяко хранене да е млечно Peace
Стефи и аз се чудех къде си Grinning и Кристалин се губи нещо newsm78

Зъбите и на нас са ни тръгнали, голям рев, мрънкане, по цяла нощ,ден все едно не е моето дете...а и като кърмя усещам натискам от долната му челюст Tired

Слънчев ден от мен, дано е хубаво времето да направим разходка Flutter

Leninka няма как да го държа само на млечно до годината при положение, че АМ не му стига реве след всяко ядене за още и успешно заместихме тези хранения.
Били сме и на лекар позволено ни е , нямаме и колики нито пък проблеми с изхождането. А защо дават детските кухни от 8 месечна възраст?

# 92
Николета, дават и пюрета от 4м., но след 10г. ако не дай си боже имате гастрит или нещо друго, никой не носи отговорността, нито лекар, нито друг, а ти Peace
 А сигурна ли си, че не му стига АМ, качва ли добре?

# 93
  • София
Каква е разликата между пюре и каша?  Rolling Eyes
И никой съвсем ли не се съобразява с препоръките на педиатрите относно захранването? Вижда ми се неестествено такъв дисонанс да има между нас и тях.

# 94
Николета, дават и пюрета от 4м., но след 10г. ако не дай си боже имате гастрит или нещо друго, никой не носи отговорността, нито лекар, нито друг, а ти Peace
 А сигурна ли си, че не му стига АМ, качва ли добре?

В това отношение си права , обаче не качваше много . Не му стига това пусто АМ хип комбиотик. Просто изпива от него 180 мл , след което започва рев и като му дам водичка може да изпие още толкова. И водичка пие доста.

# 95
Да се похваля - наш дундьо най-накрая се обърна. То вярно, че по приравнена възраст е още на 4м,ама бях се притеснила вече. И то се обръша мъжката, в едната ръка държи играчка, другата в устата и си се върти без проблем

# 96
  • до едно тепе
С риск да ми скочите искам да ви  попитам за къде бързате. ЦЯл живот ще ядат. Хората са открили,че до 5-6 месечна възраст храносмилателната система на бебетата не е готова за захранване и това им причинява колики или проблеми в по-късна възраст. Гледам си бебето и следя за признаците за захранване. Преди 2 седмици хищно ми гледаше банана докато ядях. Вчера посягаше на баба си към вилицата. Преди седмица когато и давах вигантола сутрин и шуслеровите соли се налагаше да и стискам устата отстрани на бузите, защото го избутваше с език и плюеше. Нищо че ги слагам в кърма.От няколко дни не го правя, а тя го гълта с удоволствие. Явно свикна,че може да се яде и с лъжичка. След като и дам лекарствата и давам лъжичката да си поиграе с нея.  До миналата седмица на почти всяко хранене имахме оповръщан лигавник. Вярно,че по малко връщаше, но сега почти не го прави вече, за разлика от тогава.
Ранното захранване е измислено през соца, когато им е трябвала работна ръка за заводите. Майчинството е било мисля 6 месеца и след това са се връщали на работа. Майка ми ми е разказвала,че брат ми е качвал по 1200 гр на кърма и са я карали да дохранва с КМ. Аз съм качвала по 800гр на месец и пак са я карали да дохранва. Сега знаете че над 600гр на месец първите месеци се смята за нормално наддаване. Баба ми(лека и пръст) разказваше как децата са си били кърмени до 6м и нагоре и чак тогава са им давали да опитват от храната на масата-един вид ЗВБ. До тогава и вода не са им давали. Това през 50-те години на миналия век Naughty
По темата сега. Праскови, кайсии, цитруси-след годинката, ягоди и мед след 18м. Сега от плодовете-ябълка, круша, банан, слива, авокадо, грозде. Сливи все още се намират, но аз лично не бих купила да дам на бебето-седяли са в хладилници и кой знае с какво са третирано, за да са свежи. Бих ги ги давала обаче на купено пюре. На моя син не му действаха разхлабващо изобщо. Само крушата и тиквата го оправяше.
Засега ще задържа още седмица със захранването. Имаме по план една ваксина тази седмица и ако я сложим ще обмисля дали за Коледа да не се захраним с картофче. Още не съм решила аз ли ще варя или ще давам готови пюрета Thinking
Педи смята даже,че трябва  след НГ да захраня. В това отношение напълно се съобразявам с нейните препоръки, но и те доста съвпадат с моите намерения и убеждения.  И с баткото ми препоръча да захраня късно и ми казваше кога какво да вкарам и общо взето макар,че има алергии не е проявил към храна.
Малката не лази и не се върти в кръг. Засега се обръща по корем и седи така. Като и омръзне почва да мрънка да я обърна. Като я обърна повтаряме упражнението. Не и идва още на акъла да пробва сама да се обърне пак по гръб hahaha
Обикноведно като не стига едно АМ се замества с друго. Хип не е единственото АМ все пак. Аз изобщо не съм доволна от него. Давах на баткото, когато започнах да го отбивам. Запичаше го яко.
Щях и още май да пиша ама се олях. Стига толкова засега. Crazy

# 97
  • срещу двата комина :)))
и нашия момък почна да се въртиот няколко дни, а вчера стана на 5 месеца  Heart Eyes яде тиква и моркови, но още не съм успяла да заместя цяло ядене, все иска и мляко после  Tired
Сокчета мисля да давам след 7 месец, така ми каза и педиатъра ни  Peace

# 98
Поспаланчо, евала bowuu

# 99
Аз още не съм захранила, а бебо след седмица става на 7 реални месеца(5 коригирана възраст). Така се случи, пе влязохме в един мааратон от ваксини, по три на месец, почти всяка седмица го боцкат и няма как сега да почнем. Ако всичко е наред от новата година ще яде. Макар че всячески се опитва да се захрани сам.  Като види храна и подивява, не мога да го удържа.

# 100
Здравейте Simple Smile
pospalancho, не виждам каква е драмата да се захранва рано след като това е метод от преди много години и той работи чудесно. Нашата девойка от средата на 4-ти месец си отваряше устата като ме гледаше как ям, никога не е кърмена, Защо трябва да я блъскам с АМ до 6-ти месец ?!? Да не говорим колко калорично е това мляко и как се качва от него. Всяко бебе си е индивидуално и не може да кажеш защо и кога трябва да се захранва то. Майката най добре ще прецени...
Аз никога не съм била кърмена, по мое време не е имало АМ и са ме хранели с мляко и сок от овесени ядки...така, че не знам точно какво е било през комунизма, но съм оцеляла....

# 101
  • Варна, кв. Аспарухово
С това захранване е някакво мазало в момента. Най-новите неща не са в полза на късното захранване (6ти месец), защото много бебета отказват да ядат тъй като са свикнали само на кърма/АМ. Другото е, че пак, ако стане прекалено късно по-често се отключват алергии и непоносимости. Е, да ама преди е било прекалено рано и прекалено разнообразно. Чета аз "Аз възпитавам детето" и там пюрето е със сол и мазнина - еми не ми се иска още да го пробвам.
Та така не следвам нито едната, нито другата доктрина. Обаче доводите за късното захранване са ми малко прекалено крайни. Точно както храненето на поискване.

# 102
Все пак съм на мнение, че майката знае най-добре. Важно е тя да е убедена в решенията си и тогава нещата се получават. Аз лично съм за кърменето на поискване, за късното захранване и дори мисля да опитам със захранване водено от бебето.

# 103
pospalancho, ти като запозната или както каза brigita, като " алманах "  Hug, мислиш ли, че раздразнителността и превъзбудата на малкия, особено вечер, последните дни може да са от Фенистил капките. Постоянно се сърди и крещи, може и да е заради захранване или зъбки, днес му спрях обаче капките.

# 104
  • срещу двата комина :)))
Момичета, вашите бебчовци от колко пюре се наяждат, аз имам чувството, че моя никога няма да му стигне ... Давам му по 125 гр а реве пак, или още не е осъзнал, че и пюрето е храна и си иска мляко ...

Общи условия

Активация на акаунт