Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 162
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Честита половин годинка и на бебе Алекс 😘

# 527
Стефи, честит рожден ден на патерици и от мен. Да сте живи и здрави всички в семейството и много да те слушат  bouquet
Аз също нямам идея колко изсуква София на ден. На моменти се притеснявам, че нямам кърма, защото гърдите ми са мекици /както съм ви казвала/, а тя суче по 5-10 мин макс на едно ядене. Но е факт, че наддава и е спокойна, спи си и не ще проклетите пюрета, та явно не е гладна. Като казах проклетите пюрета ще ви призная, че ми се иска да я храня с усмирителна риза. Честно! Сега мъча да давам по едно кубче тиква дневно /я има 10 гр., я не/, а малкия звяр непрекъснато се опитва да ми хване лъжицата. Аз й хващам ръчичките, но нали на мен ми е една свободната ръка, а на нея две и не става. Съответно тя бута лъжицата и се маже всичко в оранжево. Като успея да й дам яде, но пътя до устата се варди страхотно.
Нашето столче за хранене е на Чико /3то дете сме му и вероятно последно/ и ми е много удобно. Доста време я оставям там, защото има позиции на гръбчето и сега съм го сложила на последната, което е като шезлонг. Оставила съм й играчки на табличката, тя си ги взима и сме ок. Скоро ще взема и кошарка в която да я оставям да си играе. Все по-често я слагам и по корем, за да се учи да се обръща и да почва да пълзи.

# 528
Или,didiana благодаря и на вас много  Hug

didiana аз я храня моята калпазанка в позиция за кърмене. Така едната ръчичка или е допряна в моето тяло или минава под мишницата ми ,а другата я държа с тази ръка дето минава под нейната глава и така се храним иначе и тя все да пипа и бута и нищо не стига до устата , а така си хапва. Може и ти да опиташ така да видиш да ли ще има резултат. Столчето още не съм го извадила  точно поради тази причина, защото знам, че няма да мога да я нахраня в него. Иначе си седи стабилно самичка. Вчера даже на пода си играха с кака й като си подаваха една топка. Габи не успява да върне топката на кака си но пък я хващаше и много се радваше.

# 529
  • София
Стефии Честит рожден ден!Желая ти щастие,здраве и да бъдеш много обичана  bouquet

А защо да не може домашно пюре от риба?Каква е разликата с купешкото newsm78 На мен педи ми каза че може да давам домашно,само сьомга и треска и да е охладена а не замразена(при замразяването се използват химикали разни).
Щах да пиша още нещо,ама забравих.Много съм разсеяна напоследък.Даже на моменти май съм малко неадекватна  Tired сигурно от преумора.Например хвърлих дрехите за пране в кошчето за боклук,вместо в коша за пране.Оня ден като ходих към университета слязох от автобуса една спирка по-рано...представа си нямам защо.И други подобни  Crazy А и пак почнах да рева без причина,както от хормоните след раждането.Дано скоро мине и този период Rolling Eyes

Да си кажа и аз се чувствам страшно преуморена напоследък и правя глупости ...  Tired Преди време и аз изхвърлих един ключ без да искам в кофата за боклук и като капак беше на самото дъно. hahaha #Crazy . И моята бебка се върти като пумпал, докато яде . И аз я държа като Стефи, но понякога не успявам и всичко покрай нас става в храна. ... Сетила съм се да водя детето и на офталмолог - ей така просто профилактично. Thinking Thinking Thinking Thinking

# 530
didiana, сестра ми ме научи да си взема две лъжици като храня, за да може бебо да държи едната и да не взима твоята. Също така сподели, че взима еднакви, защото ако са различни не я иска. Party

# 531
Здравейте, мамчета! Ние си бедствахме вчера на село. 24 часа без ток, непочистени улици. Но пък беше романтично, вечеряхме макарони на свещи  Simple Smile Бебко не се уплаши от тъмнината, даже си поспа повече от обичайното.

# 532
Crazy_iv, Stefyyy, благодаря ви за идеите. Аз я храня в столчето с идеята още от началото да се научи, че там се яде, но ще пробвам и други варианти. А иначе съм й давала втора лъжица /не е същата/, но става мазало. Тя пробва да я гризе и омазва и нея, отделно че ми пречи с нея да давам с другата лъжица. Абе, борба свободен стил сме Crazy
Голяма мъка са тия зъби. Реве на сън, кисела е, дано избият скоро.
Ni4onka, дано повече нямате такива ситуации. Hug Представям си колко е трудно с бебе и без ток.

# 533
  • срещу двата комина :)))
да дам и аз отчет от консултация днес - бебо е 8,500 кг и 70 см. Казаха да му давама месо към зеленчуците и жълтък. Също така да вкарвам и глутен в кашите  Peace

# 534
Ще се опитам да се включа по всички теми на бързо.

Стефи, честит рожден ден на патерици! Да си здрава, щастлива и много обичана!  bouquet

Столче за хранене имаме на Джордани ето такова
Скрит текст:
, много е удобно и малкия обожава да седи в него. Естествено аз го оставям да се занимава сам в него, за да си свърша някоя работа  Twisted Evil

Стол за кола ползваме този от количката все още, но му омалява вече особено, когато е навлечен с яке. Мислим да вземем на Осан , защото е с изофикс и във Вис Виталис е по евтин в момента, а като цяло е доста евтин за стол с изофикс. За по голям размер имаме и един на Рекаро, завещан от една кака, който е много хубав - пак с изофикс, със вградени слушалки и не знам си какво още.

Глупостите изобщо няма да ги коментирам - в изобилие са... всеки ден... а и оглупяването продължава, постоянно си губя мисълта и забравям думички  ooooh!

Храним се в стола, но както приемаше с охота така от няколко дни започна да се мръщи и да плюе, та не върви много добре. Въвела съм само сладък картоф, тиква и морков. Утре щях да дам и светла тиквичка, но днес му биха последна ваксина и ще изчакам 3-4 дни.

И сега малко да се оплача от нашия педиатър! Раздава го обиден, защото не го слушам да захранвам от трети месец със сокове и какво ли не и много ме ядоса днес, като каза да увелича Вигантола на 4 к., защото фонтанелата върви бавно, заради това, че не давам месо и жълтъци, трябвало да яде вече по цял жълтък!?!!!?! И да съм започнела вече да го слушам и да вкарвам всичко - всички меса, каши, зеленчуци, плодове и т.н. до другата консултация!!!!!?????!!!  #2gunfire направо полудях newsm61
До сега да го бях сменила, но се пише познат на ММ и "да не го обидя"...  Crossing Arms

Иначе мерки и теглилки 7070 (+500) и 64 см (според нашия сантиметър е 67 см), пусна направление за кръв и урина, за ехограф нищо не каза, а и аз не питах, за ортопед каза, че касата поемала само на един преглед... И така извинете ме за мрънкането  Hug

# 535
Жасминче, благодаря много  Hug

Един съвет ще ти дам с педи. При нас положението е почти същото. Лл ни е от много години и затова не я сменям. Та какво правя аз. Тя си плямпа и аз кимам с глава и на следващата консултация като ме пита даваш ли това и това казвам да и тя е доволна аз също че не ми е дигнала нервите и така по живо по здраво се разделяме. Ако зависеше от нея детето сигурно трябваше да е на мусака и боб с наденица. Та може да си спестиш главоболието като излъжеш благородно.

# 536
Стефи, Честит рожден ден на патерици! Да си много здрава, и много щастлива.

Мами, имам питане. Давате ли банан и как го приготвяте?

Малката започна да яде каквото и да е пюре. Мислех, че след моркова в болницата няма да иска да го хапне с години, но сега й го предлагам почти всеки ден и няма отказ. Започнах да давам и овесена каша по малко. Харесва й.  Общо взето започна да си яде добре и без особени капризи. Явно гладът е лек за капризни деца. Дори мисля, че този месец ще качи малко повечко грамчета - започнаха да се образуват едни наденички по ръчички и краченца (тя там си имаше и преди де).

Имам разрешение от педи да я изправям и да я оставям да стъпи, защото стъпва стабилно и на цяло стъпало. Естествено основно тежестта да е на ръцете ми, а тя леко да докосва пода. Постепенно щяла да се научи да подскача. Каза никакъв паяк докато не стане на седем месеца (но то пък е скоро) - не че съм се залетяла, даже още нямам такъв.

# 537
Стефи, Честит рожден ден на патерици! Да си много здрава, и много щастлива.

Мами, имам питане. Давате ли банан и как го приготвяте?

Малката започна да яде каквото и да е пюре. Мислех, че след моркова в болницата няма да иска да го хапне с години, но сега й го предлагам почти всеки ден и няма отказ. Започнах да давам и овесена каша по малко. Харесва й.  Общо взето започна да си яде добре и без особени капризи. Явно гладът е лек за капризни деца. Дори мисля, че този месец ще качи малко повечко грамчета - започнаха да се образуват едни наденички по ръчички и краченца (тя там си имаше и преди де).

Имам разрешение от педи да я изправям и да я оставям да стъпи, защото стъпва стабилно и на цяло стъпало. Естествено основно тежестта да е на ръцете ми, а тя леко да докосва пода. Постепенно щяла да се научи да подскача. Каза никакъв паяк докато не стане на седем месеца (но то пък е скоро) - не че съм се залетяла, даже още нямам такъв.

банана го давам намачкан с кашата или да го смуче в онези биберони с мрежата  Peace

# 538
банана го давам намачкан с кашата или да го смуче в онези биберони с мрежата  Peace

Т.е. да разбирам суров. Защото за другите плодови пюрета ги варя.

# 539

Т.е. да разбирам суров. Защото за другите плодови пюрета ги варя.

да, да, всички приятелки ми казаха, че не се вари  Peace

Общи условия

Активация на акаунт