Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 157
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • срещу двата комина :)))
Глупав въпрос ама какво да се прави  newsm78 Който има заместено хранене по колко мл дава?
Не мога да преценя дали ми мрънка мойто диване, че не му стига или защото му е вкусно. Аз давам по 150-160 мл.

кашата му е толкова, пюрето е по-малко  Peace

# 556
  • Варна, кв. Аспарухово
То при нас от скоро има някаква драма. В началото на яденето само се разсейва ( а не е като да не чакам да огладнее ) а после като свършва манджата и се почва едно гледане на лъжицата и Ам-кане. Като свърши лек рев и точно следващият момент е ухилен до уши.  Crazy Струва ми се че е някакъв вид глезотия и скоро ще си караме шапките  Mr. Green

# 557
Здравейте! Ето, че и нашият пухчо празнува днес своята шеста месечинка  bowuu Ееех, как отлетя времето!
Стелчо също не може да стои стабилно седнал, но пък пълзи и напред, и назад. Търкаля се по гръб и корем. Това с подскачането и на мен ми е непонятно, гледам да не го държа на ръце много  :DD
Надка, аз пюре и каша давам по едно пълно бурканче от пюре 190 гр. Изяжда се с нетърпение и плаче за още, но като си пийне водичка забравя. При бебчо все още го има повръщането, но вече е малко и предимно след сукане.
Много ми е чудно това с глутена. Нашата лл каза да давам направо цяла доза, без захранване, като навърши 6 мес. Аз от вчера давам месо(пилешко имам в момента домашно), та с глутена мисля да поизчакам 1 седмица. Вие как и какво глутеново ще въвеждате?
Моят син обича да си похапва всичко - пюренца(домашни), каши на Слънчо и кисела(домашен, с дом. плодово пюре). Все му е сладичко  Heart Eyes Пу-пу, да не си го урочасам!

# 558
Ничонка честита половин годинка  Hug
Бела , благодаря за пожеланията  Hug

За глутена най добре е постепенно както всяка нова храна.
Пример : в кашата без глутен добавяш и няколко лъжички от глутена и постепенно увеличаваш количеството. Защо не е хубаво цяла доза? Защото действа разхлабващо и ще получи разстройство , ще го боли коремче и т.н.   

Ние се движим по дупе  hahaha както е седнала протяга ръчички напред и се придърпва докато е седнала  Joy много е смешна. Днес измина 2 метра така докато стигна до холната масичка.

# 559
NadkaGD и аз давам по толкова пюре и каша като теб. Веднъж ядеше с голям апетит и му дадох допълнително,но после повърна всичко и сега не смея да давам повече.Зеленчуково около 140+около 40 плодово на обяд,по точно при нас е в 15.

# 560
То при нас от скоро има някаква драма. В началото на яденето само се разсейва ( а не е като да не чакам да огладнее ) а после като свършва манджата и се почва едно гледане на лъжицата и Ам-кане. Като свърши лек рев и точно следващият момент е ухилен до уши.  Crazy Струва ми се че е някакъв вид глезотия и скоро ще си караме шапките  Mr. Green
И ние сме така.  Peace. Май още яденето му се струва игра, и мноооого го отегчава понякога.
Ni4onka, и нашето дете си похапва всичко Simple Smile , накрая ако му дадеш пие и чай и мляко, и изобщо не мога да преценя дали му е добре порциона.  Thinking
Новите неща въвеждам от раз,...поради горните причини.Simple Smile
Научи се да пищи  #Crazy, и ми прави онова бъррррр, ама докато го храня.
Вече и прав му се стои, не ще да го слагам седнал, изпъва крака и крещи.

# 561
  • до едно тепе
Така като гледам ние едва ли скоро ще заместим хранене. Меря и в бурканчетата от купените пюрета. Вчера изяде половинка от най-малкото хипско-125гр мисля се води. Значи към 60гр да е изяла. Днес също някъде толкова. Досега сме вкарали картоф, морков, тиква и цели 2 лъжички за 2 дена пащърнак. Него изообщо не го хареса на готово пюре и ще пробвам аз да сваря.
После си и давам да суче. Няма да я държа гладна я. С такъв зор яде,че направо на моменти се отчайвам. Стиска устата, научи се да го избутва с език, дави се когато не иска да го глътне, бръмчи и говори оплювайки всичко, а от вчера се научи и да си завърта главата към облегалката в опит да си скрие устата от лъжицата. Tired
В петък сме евенуално на ваксина и смятам от понеделник да и вкарам оризова каша. След това ще и давам плодовите пюрета. С кашата Rolling Eyes Дано поне тях хареса,че положението е страшно. Доки иска на 7м да почнем месните. Може пък да почне да яде знам ли я.  Crazy

# 562
  • sofiq
За много години момичета да сте живи и здрави вие и семействата ви през тази година. Много рядко пиша, но покрай всичките задължения вкъщи, водене взимане на баткото и занимания с Софи не ми остава много време за компа. Ние вече сме на 6 месеца незнам кога минаха, тежим 6300гр. и 65 см. сме високи. От 5,5 месеца се захранваме и вече имаме заместено обедното и почти заместено следобедното ядене. Яде всичко като ламя Simple Smile, а ако и суче после започва да връща. Ядем през 4 часа и през деня имаме 4 хранения 1и половина с твърда храна и 3 и половина с кърма вечер суче 2 пъти. Дойде ми цикъла и ми намаля кърмата и беше страшно една седмица, рев докато се научи да пие от шише замразената кърма. Сега вече се оправиха нещата и е спокойна. Зъби още нямаме , но са подути венците и много се лигави и лапа всичко. Има една хрема която вече втора седмица не минава и дано избие някой зъб и да спре. Обръщаме се и на двете посоки, ама не постоянно, не лазим ама има опити за дигане на дупето. Най много се смее на брат си , който се прави на маймуна пред нея Simple Smile. Приятен ден и дано скоро се пооправи времето че не си е работа да се седи цял ден вкъщи.

# 563
При нас има напредък /дано не се радвам твърде бързо, де Crazy/. Яде около 40-50 мл. пюре от тиква. Номерът е да пусна ТВ то/най-хубаво да дават Фин и Джейк Laughing/, хващам леко ръчичката, с която се опитва да хване лъжицата и давам. Като поотвори уста леееко натискам надолу, за да вкарам лъжицата по-навътре и да глътне повече. Естествено тя изплюва част от пюрето, аз го обирам, пак го давам и така...половин час поне е цялото упражнение. Ако се вкисне или размърда спирам, изчаквам я и пак почвам. Най ми е любимо като кихне. Хвърчат оранжеви пръски навсякъде. Обаче я чувствам, че засега това й е максималното количество, което може да изяде. Затова засега ще давам по толкова поне още седмица, за да свикне стабилно да го изяжда и да схване напълно как да гълта и после ще увеличавам. И тя се храни на 4 часа, сама пожела така. Давам й накрая и едно малко шишенце с преварена вода да пийва по малко. Тя си чеше венците с него, но гълта нещо. Искам просто да свикне и с водата. Иначе ни остава пащърнака да затвърдим и да въведа моркова. Него съм го оставила за накрая, че и без друго не ака всеки ден, да не стане по-зле. После ще изчакам до консултацията на 11-ти и ще почнем месото. Говорят ми вече по бебефона и трябва да ставам. Айде да се стопля вече, че в къщи не се издържа Rolling Eyes

# 564
Ние някога(струва ми се много отдавна)започнахме захранването с 50-60мл.Разбирасе не винаги изяждаше всичко.След около 2 седмици вече си хапваше и увеличих дозата на 120мл.Сега вече има две заместени хранения от 180мл-на обед зеленчук+месо през ден и слетобед плод+овесени трици пред ден.Това ни е на нас глутена-по една лъжичка накиснати във вода овесени трици.Вече 15-16 пъти е ял и не показва реакция  Party
Оставям ви,че целодневното мрънкяне продължава  Tired

# 565
  • София
Ох, ние се побъркаме вчера и днес.  #Crazy Вчера сутринта бебка се събуди с хъркане в гърдите и ходихме при педиатърката. Слава Богу няма нищо. Praynig ЛЛ пусна направление за ехограф на коремни органи, кръв и урина. А живот и здраве на 26.01. сме на последната ваксина за Хепатит Б. Тя  как се отрази на бебоците?  Мен страшно много ме мъчат зъбите и е направо някаква лудница. Tired ... А иначе в последните два дни едва изяжда пет лъжици пюре и после й давам 200 мл. АМ.  Peace  ... Успява да седи сама за около 1 - 2 минути и после се свлича. Много е смешна.  hahaha Вчера заспа по този начин. Simple Smile

# 566
  • до едно тепе
Сибил надявам се,че даваш ядки, а не трици. Различно е и триците не са подходящи за бебета и съвсем малки деца, защото извличат от организма и полезни вещества. Не очаквай бърза реакция към глутена. Непоносимостта се проявява след месеци консумиране. Не е като алергичните реакции. Има в нета инфо за какви признаци да се следи Peace
Днес бяхме на ехо на коремчето. Имам ужасното чувство,че ни претупаха и силно се надявам наистина да няма проблем. Прегледа беше точно 2 минути Shocked

# 567
 ooooh!Ядки имах предвие.Ще прочета за какво да следя,аз си мислех че е като алергия.

# 568
Момичета, а авокадото сурово ли се дава? На колко месеца можем да им предложим авокадо?

# 569
Сурово се дава, но си избираш хубаво узряло - меко с кафеникави петънца по кората. Според книгата, която чета може да се даде и като първа храна, така че давай смело.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт