Липса на подготвителни контракции в 38 г.с. от бременността!?

• 4 034
  • 23
  •   1
Отговори
През цялата си бременност не съм имала подготвителни или каквито и да е контракции. Остават ми още 2 седмици до финала и доктора ми постоянно ме пита дали имам подготвителни контракции и аз започвам да се притеснявам дали това е нормално. Постоянно следя за това прословуто втвърдяване на корема, но не ми се е случвало и съм сигурна , че не съм ги пропуснала просто не съм имала. Много ще съм благодарна , ако мамита с опит споделят мнение.
П.П.  Получавам втвърдяване за кратко и не болезнено след оргазъм, но само тогава което е нормално. (извинявам се за откровенията, но наистина се притеснявам)

# 1
Ако преносиш, ще ти предизвикат раждането с окситоцин. От предизвиканото раждане ли се притесняваш?

# 2
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Първо не е задължително да получаваш подготвителни контракции. Освен това, абсолютно е възможно да ги имаш, но да не ги усещаш. Докторът също няма как да ги хване ако не се случват в момент на мерене на тонове примерно.

# 3
На последния преглед преди 3 дни доктора ми каза, че на 21.12 в 7:00 часа сутринта с багажа, документите и в болницата да ми предизвикат раждане понеже бебка е близо 4 кг а понеже нямам подготвителни контракции най вероятно ще пренося. Незнам тук каква е процедурата (живея във Франция), но ме е страх защото съм чувала, че предизвиканото раждане е по- болезнено. Другото което ми минава през ума е, че моя доктор иска да си "върже гащите" да не тръгна да раждам по празниците и да му разваля плановете .(той ще ме изражда)

# 4
  • София
И аз не съм имала ( или поне не съм усетила) подготвителни контракции. Не мисля, че това е нещо притеснително. А за това, че докторът иска да си " върже гащите" - най- вероятно си права. Леко раждане!

# 5
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
До 21-ви има доста време и според мен не би трябвало да прави такива предсказания.  newsm78
Честно казано и на мен ми намирисва на доктор, който си е направил резервация за празниците....  Tired

# 6
  • най-шареното място
Втвърдяването на корема е контракция. Не е задължително да е болезнена.
Леко раждане! Ако искаш непредизвикано раждане, дано така и да стане. Може и на същият ден Wink

# 7
Благодаря за отговорите. А относно доктора и на мен доста странна ми се стори логиката му, но най-важното е всичко да е наред и накрая да си гушна живо и здраво дълго очакваното момиченце.  Praynig

# 8
И аз родих (с планирано секцио в 39с.+3 дни) без да разбера какво е контракция. Малко ме е яд понякога като се сетя  Simple Smile. Нито по средата на бременността, когато другите пиеха магнезий, нито подготвителни, нито за раждането... Успех!

# 9
И аз родих (с планирано секцио в 39с.+3 дни) без да разбера какво е контракция. Малко ме е яд понякога като се сетя  Simple Smile. Нито по средата на бременността, когато другите пиеха магнезий, нито подготвителни, нито за раждането... Успех!
Точно това имам предвид! Има тук една девойка с която забременяхме по едно и също време и тя от 4 месец на бременноста ме пита : имаш ли контракции, имаш ли контракции. .. и тя така с магнезия е от началото. И сега като наближават тирмините ни ми звъни всеки ден за ме занимава с глупости и да ме пита: Абе ти вече имаш ли контракции?  Ооо ма това не е нормално...и ей такива простотии дето ме накараха вече да си мисля , че това наестина е проблем.

# 10
Не съм имала подготвителни контракции. Втвърдяване на корема пък изобщо!  Outta Joint

# 11
Аз лично много се страхувам от преносване, за мое щастие ми казаха, че ако не родя до 40 седмица ще предизвикат раждането, че може преносването да навреди на детето. (Аз съм  в Англия). Аз и не бях първа младост, може би затова така казаха, иначе медицински проблеми нямах. Родих секцио по избор. Така че може би и твоят лекар е преценил че 21. 12 е по-добре за тебе.

# 12
Аз лично много се страхувам от преносване, за мое щастие ми казаха, че ако не родя до 40 седмица ще предизвикат раждането, че може преносването да навреди на детето. (Аз съм  в Англия). Аз и не бях първа младост, може би затова така казаха, иначе медицински проблеми нямах. Родих секцио по избор. Така че може би и твоят лекар е преценил че 21. 12 е по-добре за тебе.
Ами аз сега съм в 38 г.с. а датата която насрочихме за предизвикване на раждането е след 2 седмици т.е. 40-та г.с. Може би наистина това е по-уместно от преносването, защото и аз съм чувала , че хич не е добре за бебето. А и 40-та г.с. си е една завършена бременност  Peace

# 13
Не съм имала нито втвърдяване, нито подготвителни контракции. Не знаех какво е контракция и се тревожех. Е, в деня на раждането разбрах, не може да не ги познаеш истинските контракции.
Мен ако питаш изчакай само да си тръгне бебето.

# 14
  • София
Аз пък съм от тези дето от четвъртия месец имат контаркции - стягане на корема, неболезнени. Включвам се, за да те успокоя, че моето раждане беше също "подпомогнато" нищо, че си бях с контракции и може би ако ме бяха изчакали още една седмица нещата щяха да се случат от само себе си. Просто доктора не посмя да ме пусне да си ходя и на следващия ден ми вляха система. Нещата се случиха бързо и определено не чак толкова болезнено колкото си представях. Важното е крайният резултат да е едно живо и здраво бебе, гушнато в мама. Успех и стискам палци да стане тогава когато ти искаш!

Общи условия

Активация на акаунт