Липса на подготвителни контракции в 38 г.с. от бременността!?

• 4 035
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Здравей! Преди седем месеца бях в абсолютно същото положение като твоето. Първо кога е терминът ти? Защото ако не е изчислен съвсем точно е възможно да ти служи само като ориентировъчна дата както се случи при мен. Аз също не съм имала подготвителни контракции почти до самия край, преносих с 10 дни и отидох в болницата за предизвикване на раждането. Няма да те лъжа, наистина боли много, но аз отидох с ясната нагласа за това нещо и си казах, че всичката тази болка в крайна сметка ще донесе нещо много хубаво. И така и стана.  Hug
Не е задължително да усещаш подготвителните контракции, евентуално могат да се видят на записа на тонове. Пожелавам ти леко раждане!  bouquet

# 16
  • Пловдив
през цялата ми бременност имах такива контракции и пиех по 1 шепа лекарства, за да не се получават. Влязах в 9-ти месец и край. Нито една контракция. Накрая с окситоцин за 4ч родих нормално. Няма да се притесняваш. Всичко е индивидуално. Имам приятелки, които не знаеха какво е контракция. Изтекоха им водите и за 3ч родиха.

# 17
  • София
Моите подготвителни започнаха точно 2 седмици преди термина. През ноща даже, подскочих и малко ме обзе паника първоначално, но като засякох, че са на повече от 20 минути за около 3-4 часа и всичко мина. После получавах периодично на 2-3 дни и накрая влязох в деня на термина за раждане (не предизвикано). Стискам палци всичко да е ок при теб, не се притеснявай, няма нищо страшно, всичко се изтърпява и си струва.  Peace

# 18
С първата бременност нямах контракции до деня на раждането, ако е имало не съм усетила, но не мисля. С втората към края имах някакви втвърдявания на корема, което май са такива контракции. Ако ме питаш сега, по-добре, че нямаш. Като тръгнат истинските ще разбереш. То не са само контракции тогава, въобще целия организъм става неспокоен.
Потребителката с 4 кг бебе - по принцип трябва да се предизвика раждане след датата на термина, ама доктора може и да има планове за празниците наистина. 2 такива бебета съм родила - 4,100 кг и 3, 900 кг едното се роди на термин, другото след 1 ден. Така че спокойно, може да реши да тръгне само. Само  за сведение - моите деца тръгнаха да се раждат като се успокоих, просто последните седмици от бременността, някъде след 37 г.с. си казвах всичко е наред, сега можеш да се раждаш, мама е готова. Самовнушение, ама на мен ми подейства.

# 19
Ами и лекарят е прав да си празнува, и той е човек и семейство има. Това, че си "връзва гащите" е и в твой интерес, все пак не искаш да се окажеш навръх празниците в  болницата, лекарят ти на ски, минимален персонал... Така че връзва и твойте гащи  Wink Прецени си, говори с него и обсъдете какви са възможностите.

# 20
Моето раждане беше предизвикано и смея да твърдя, че не е много болезнено , а и беше бързо за първо раждане, някъде към 11 ми включиха системата , в 4.30 бях родила, даже накрая с напъвянето малко се забавиха нещата, така че недей да се навиваш , че ако ти го предизвикат ще те боли страшно много.

# 21
Много ве благодаря за отговорите момичета! Мисля да говоря с доктора за епидурална анестезия, тук си е практика. А относсно празниците и аз бих предпочела за коледа и нова година да сме си в къщи , но вече +един  bouquet Всичко да е минало и да сме спокойни. А относно тирмина ми от самото начало ми се струва , че е неточен , но тук във Франция слагат една седмица + и аз не знам защо. Доктора каза 28.12 а аз съм проверявала в много калкулатори и навсякаде ми излиза термин 20.12 така , но в крайна сметка датата насрочена за предизвикване е 21.12...не знам и аз честно казано, но вярвам на доктора си и ще го слушам, а даже и да си е направил планове за празниците все пак както сти казали и той семейство има, и той душичка носи.  Mr. Green

# 22
Щом уговорката също е удобна и за теб, няма какво да се притесняваш.

# 23
При мен също нямаше подготвителни контракции .Всъщност е имало ,но не съм ги усетила отидох с изтекли води и 4-5 см разкритие  без нито една контракция .Имах точно три контракции за цялото раждане   и то не болезнени който съм усетила .Бебо се роди недоносен в 33 г.с. слава богу е добре

Общи условия

Активация на акаунт