Фотография - 80 тема

• 53 663
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Аиде и аз започвам вече сме в еуфория и подготовка за Коледа.
Моята любима рецепта за маслени бисквити с мока и канела

# 136
Ама,момичета,не е честно...това не е предизвикателство за фотографи,а за майстор сладкари  Hug
Такива красоти гледам из Фликъра и тук,че ме е срам да покажа аз какви ги сътворих...но срам-не срам,това е. Embarassed Не е конкретно по темата Коледни сладки,за това не я добавям в групата във Фликър.А и сладките не са мое дело...
Cookies by Maria Photography, on Flickr
А извън темата,нещо прясно пак от вчера Mr. Green
On the road (1) by Maria Photography, on FlickrOn the road (3) by Maria Photography, on Flickr

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 01:28 от SunshineMery

# 137
Малко Коледен дух и от мен:

Christmas by Antonya Koleva, on Flickr

# 138
Скромен принос по темата за коледните сладки.

_MG_5089 by М.К., on Flickr

И един опит за нощни светлинки. Съжалявам, че не можах да обхвана фигурата на елха, която образуват.
_MG_5039 by М.К., on Flickr

# 139
  • пак на Рив Гош
Не е конкретно по темата Коледни сладки,за това не я добавям в групата във Фликър.А и сладките не са мое дело...
Те и моите не са съвсем сладки, ама ги добавих  Mr. Green

Ако позволиш няколко забележки по твоите (ако предпочиташ, може да ги постна под снимката):
- опитай със статив и без да включваш светкавицата. Тъй като осветлението ти идва отзад, може да сложиш отпред парче бял картон или покрит с алуминиево фолио, за да "допълни" светлината
- помисли и за фона - дървото отзад е много голо и лъскаво, а в чинията има малко трохи, които отвличат погледа от сладките.

Linforina, много добре са ти излезли светлините Simple Smile

И моите коледни бисквити, дето не са бисквити, а бонбони - шоколадови трюфели с коантро. Добавих ги към групата, макар и малко извън темата, ама мислех, че е "коледни сладки", а не "коледни бисквити"
 Embarassed
Cointreau truffles by Mira Donkova, on Flickr
Не знам защо реших, че ръцете ми са достатъчно стабилни да снимам на 1/30 без статив... еми, не са! В цялата серия имам едва 4-5 по-читави  ooooh!

# 140
  • София
Здравейте ,аз съм абсолютно начинаеща във фотографията .От доста време ви чета и се опитвам да се уча от вас.
Малко с доза неудобство ,бих искала да се включа в седмичното предизвикателство.Снимката я направих доста набързо и то основно да тествам дали всичко е наред със фотоапарата ,тъй като го ударих в земята ,а после кадърът ми хареса.
За момента не обработвам снимките си ,по скоро се опитвам да се науча да снимам първо.
https://www.flickr.com/photos/137910168@N02/23869419905/in/dateposted-public/

п.п. не знам защо не ми се получи да я кача като снимка , и поради тази причина поствам линка към снимката.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 18:18 от geryaleksandrova

# 141
Роца,как да не са по темата,съвсем на място са си,всичко си е перфектно при теб  Heart Eyes
Много ти благодаря за коментара  Hug
Пусто му,не ми излизат без светкавица снимките,все въртя-суча,пък я пусна,за да светне картинката.Оригиналната снимка е направо трагична от към цветове (и тях ги пипах),рязах я,тръгнах и трохите да чистя,но се отказах  Mr. Green Тя цялата чиния беше със сладки,но това остана докато взема да снимам Laughing А и надписа исках да е друг шрифт...Просто тази седмица никаква креативност не дойде в главата ми,нямах и подръчни средства за украса и импровизация.
Детайлите са много важни при всяка композиция и го разбирам,но на моменти хич не ми се отдава  Embarassed

# 142
  • София
Роце, таз синь топка що я хвърли връз трюфелите Twisted Evil Чудни са, ама тя нещо ме дразни. Може и в моя телевизор да е проблема де.

geryaleksandrova, хубаво е да имаш фокус върху това, което ти е основно в кадъра. Не е лоша снимката, но ми липсва фокус.

Мимс, познати красоти, снимани прелестно  Flutter

Linofrina, светлинките и на мен много ми харесват!

Нищо коледно не съм снимала аз, както винаги бойкотирам Laughing

# 143
  • Добрич
Коледни сладки нямам,но затова пък малко коледни светлинки  Grinning

# 144
Новата седмична тема е: Коледно боке
Дати: 2015.12.21 - 2015.12.27

Групата във Фликър: http://www.flickr.com/groups/week-challenge/
Темата във Фликър: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157662038937650/
Резултати от предишната тема: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157660058363873/

Правила на групата:

- Допускат се снимки само за текущата седмица;
- Само по една снимка на тема. Ако искате да покажете повече, слагайте ги в коментарите под снимката във Фликър;
- Добавяте само снимки, правени през текущата седмица;
- Слагайте снимката в дискусионната тема за съответната седмица;
- Критикувайте/похвалете другарчето по проект;
- Не забравяйте да се забавлявате, докато снимате.

# 145
  • Mostly in my mind
Linofrina, чудни са ти нощните светлинки  Heart Eyes

мерси за новата седмична. Isabell Simple Smile

# 146
Благодаря ви за хубавите думи за нощната снимка Simple Smile Тя е по новата седмична тема и направо се записвам с нея.
Може ли малко критика по коледните сладки? Фокусът сякаш бяга, ръбчето вляво не можах да го избегна. Друго какво Thinking

# 147
  • София
Linofrina, сладките имам чувството, че ще се плъзнат надолу и ще изпаднат от кадъра. Хоризонтът може да пооправиш малко.

# 148
Фейсбук отвратително разваля качеството! ooooh! Как си запазвате снимките така, че да са с възможно най-добро качество като се качат във Фейсбук? Обработвам с Лайтруум, затова моля за там да споделите с какви настройки запазвате. Благодаря предварително! Peace

# 149
От последните снимки ми става едно празнично...

Една снимчица от мен, не е коледна, затова само с линк Simple Smile

https://www.flickr.com/photos/75097232@N00/23593409920/in/dateposted-public/

Отивам да разглеждам фликр, че отдавна не съм гледала...

Общи условия

Активация на акаунт