Фотография - 80 тема

• 53 616
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
mamaSunshine, запазвам в sRGB, но в случая това няма голямо значение, защото проблемът е по-скоро обратен - във ФШ и ЛР виждам всичко жълто, в уиндоуската програма за преглед на файлове - всичко е ОК.

Явно ми е необходимо калибриране, как така изведнъж стана тоя проблем, не знам. Монитор не сме сменяли. Rolling Eyes Пак да питам, във Варна къде мога да си калибрирам монитора? Thinking

# 121
  • на пясъка при черупките от миди
Охх за пореден път трябва да се изясняваме явно  Rolling Eyes
Apple според мен е име на компания, както и име на някогашните й компютри. Компютри Apple няма от 1984 година горе долу, а система Apple също няма, ама има операционна система Macintosh. Компютрите на Apple (компанията) са Mac (за справка iMac MacBook и е без значение дали са десктопи или лаптопи. За който го вълнува аз съм с преносим компютър MacBook Pro (уточнявам, заради питането за настолните). Така - посоченият от мен кабел е да за зарядно за смартфон Iphone и iPad предполагам (не съм чак такъв фен), дадох го като примерен заради покривката/ материалът на обвивката. Смятам, че с тази покривка би трябвало едно зарядно да е по- устойчиво на прегъване, какъвто е основния проблем при зарядните на преносимите компютри на Apple, които са Mac  Peace

За пореден път питам най-дружелюбно в тази тема, а ми скачате с подигравки  Tired
Очевидно ще си търся инфо на друго място.
Пожелавам ви приятна работа с Епъл системата.....

Извинявам се на всички за разводняването на темата   Flutter

# 122
Никой не ти се подиграва. Ти питаш ползва ли тук някой мак - ползваме, но този кабел е за айфон и айпад, не за мак (ок, може да се установи връзка с мак с него, но ти не питаш това, говориш за зарядно) и съответно няма връзка с въпроса ти. Ако беше пояснила веднага, че става въпрос за покривката на кабела, щеше да получиш адекватен отговор.
...ама има операционна система Macintosh.
Не, няма. Не и под това име. Има iOS, има и OSX El Capitan (и други). Не може да питаш някой ползва ли мак и да имаш предвид айфон/айпад (или зарядно за айфон/айпад). Преди да се обиждаш и да нападаш хората, които са ти обърнали внимание, се научи да задаваш адекватно въпроси.

chockolina, щом веднъж виждаш правилните цветове, веднъж не, едва ли е до калибрация. Не знам какво може да е.

# 123
Вейда, грам не съм обидила някой, напротив точно обратното се получи. Отново повтарям - никога не съм питала за зарядно за телефон, таблет и тн, а за Мас. Ще се радвам да можеш да ме цитираш ако намираш някъде обида, защото аз определено мога да посоча подигравката към мен. Грешката ми беше, че не уточних, че говоря за снимката като пример за материала на кабела на зарядното. И попитах тук, защото смятах, че ще получа съвет, както до сега за снимки и техника, ама не би.  Tired

# 124
Вейда ти е казала нещата че и те е коригирала даже.
 Никой не ти се подиграва а по-скоро ти задаваш неправилно въпроса и непълно.. Уточнявай защото така зададен от теб въпроса подвежда че по-скоро ти нещо си се заблудила.
Да това уточнение ако го беше направила никой нямаше да си вади погрешни изводи, защото ти реално питаш за съвсем друго нещо между материал за зарядно иии зарядно има разлика нали.
И мисля че останалите също нямат нужда от история на марката защото всички знаем че Епъл е марка и какви са и продуктите и какви са им имената.

Колкото до "системата" мисля че в разговорния език мога да си позволя да употребя в този контекст тази дума като синоним на "гама продукти".

Шоколина проблема може да е в самия монитор, да е някакъв дефект или бъг..техника е случва се. На мен монитора на iMac-a ми се спука от статично напрежение, което ме изуми както колегите от Епъл център.

# 125
И все пак за да ти бъда полезна до колкото мога, ... Този материал за който питаш не ти дава по-добра защита- ако човек съди по снимката това е плетено и може лесно да се скъса ..все още има уреди с кабели с такива покривала и доста често се късат. Направено е пи-скоро декоративно.

# 126
И все пак за да ти бъда полезна до колкото мога, ... Този материал за който питаш не ти дава по-добра защита- ако човек съди по снимката това е плетено и може лесно да се скъса ..все още има уреди с кабели с такива покривала и доста често се късат. Направено е пи-скоро декоративно.

Благодаря! Четох някакви чужди форуми, но те касаеха зарядното за телефон. Масово бяха положителни, затова предположих, че може да има и такива за преносим. Та, затова си позволих да питам тук. За съжаление това е причината да не мога да се включа в седмичните предизвикателства- без ток няма комп.

Затова засега ви гледам и чета с удоволствие през телефона  Hug

# 127
Показваш кабел за айфон/айпад, говориш за мак, не поясняваш, че имаш предвид покритието на кабела и се сърдиш, че хората не разбират за какво говориш. Ако има някой в грешка тук, то това си ти.
Ще се радвам да можеш да ме цитираш ако намираш някъде обида...
Ще се радвам ти да цитираш къде аз казвам, че си обиждала. Ти твърдиш, че има подигравка към теб, аз ти казвам, че има неразбиране и че не е правилно да го разбираш като подигравка.
С това приключвам темата, която няма нищо общо с фотографията.

# 128
  • Mostly in my mind
Чоколина, какви плъгини имаш предвид, че не можеш да качиш на фш?

# 129
Имам въпрос. Как мога да компресирам много снимки наведнъж във фотошоп?

# 130
  • Варна

Създай си първо екшън за компресията, отдели снимките, които ще компресираш в отделна папка. После: File-Automate-Batch, ще ти се отвори един диалогов прозорец, където ще избереш екшъна, който ще приложиш, папката със снимки, върху която да го направиш, къде да бъдат записани новите снимки и това е. Останалото ФШ ще го направи сам  Peace

# 131
  • Варна
Чоколина, какви плъгини имаш предвид, че не можеш да качиш на фш?

Ник софтуер, например.

# 132
Благодаря, Мимс  Heart Eyes

# 133

Създай си първо екшън за компресията

ей това ми липсва във ФШЕ, създаването на екшъни Sad

# 134
  • Варна
Вейдичка, да, много време спестява това понякога.

Добре, че беше добра приятелка да ме дари с тези коледни бижута, иначе щях да си остана без снимки по темата.

Untitled by Maria Tomova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт