Фотография - 80 тема

• 53 611
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Принципно е хубаво да си вземеш наистина за защита, особено на малък обектив - понякога има мъници които нямат сенник и особено за тях е полезно. Макар че аз на 50 и 35 не съм сложила, зашото някои филтри ка УВ примерно малко скапват изображението.
А именно те най-често се ползват със защитна цел, защото са с възможно най-висока прозрачност и безцветни, а реално не повлияват чак толкова снимката както останалите филтри, които се ползват с определна цел.

# 106
Клото, нямах идея в снимките.  Blush Те са само опит за размазани светлинки. Тази вечер опитах да снимам светлини навън, сякаш се получи малко по-добре, особено с ръчното фокусиране. Simple Smile И двата пъти вдигах ISO поне на 800, за да мога да вдигна и скоростта, без да се получи чисто тъмна снимка.

# 107
Linofrina, не от всяка светлина става хубаво боке, или както ги наричаш "размазани светлинки". Дори дефокусът трябва да е преценен - ако е прекален, е просто мацаница. Ако е недостатъчен, не хваща окото, защото няма хубаво изрисувани фигури.

Писнаха ми тези коледни снимки, не знам как ще наснимам още 7 (и естествено, пак опрях до шишетата Mr. Green):

# 108
Хайде и от мен светлинки

# 109
Привет и от мен. Чудя се защо никой не пише в старата тема, а то нова имало..
Тази година почти нямам коледна снимка, а и проекта всяка седмица изпускам докато се наканя да снимам.

Писнаха ми тези коледни снимки, не знам как ще наснимам още 7 (и естествено, пак опрях до шишетата Mr. Green):
......
Обаче пък си пълна със страхотни идеи с твоите страхотни шишета. Heart Следя с интерес всеки твой  проект, особено коледните  Hug bouquet
Запис с една стара от миналата година

Коледни вълшебства by The beauty of simple things.., on Flickr

# 110
  • пак на Рив Гош
Писнаха ми тези коледни снимки

Ама са ти хубави  Laughing  Heart Eyes

Едни (вече изядени) коледни сладки, ама не са по седмичната тема, защото снимката е отпреди десетина дни  Grinning:
Vanillekipferl by Mira Donkova, on Flickr

И катедралата в Кьолн, където пробвахме греяно вино по коледните базари миналия уикенд:
12122015-IMG_0013 by Mira Donkova, on Flickr

# 111
  • София
Здравейте! Пека коледните бисквити, стискайте палци да не се наложи да си купувам от магазина специално за предизвикателството  Laughing cook

Дотогава: DSC_6971-1-2 by Nevena Gencheva, on Flickr

Сигурно има още какво да се желае, но аз, както обикновено, не си виждам пропуските  Rolling Eyes

Припи ми се греяно вино...

# 112
  • Варна
Имам проблем с цветовете на новоинсталирани ФШ и ЛР - всичко ми е жълто. Роу файловете са ОК, джипеците - не. При отваряне с друга програма за разглеждане на снимки цветовете са реални (или поне аз така си мисля, защото не ми е калибриран монитора). Rolling Eyes Има ли някакво решение?

Това за капак на новото фото, чиите настройки също ме морят. Защо никой не каза, че Никон е толкова по-различен от Канон, а?! Mr. Green

И да питам момичетата от Варна - има ли кой да ми калибрира монитора тук?

Вейда, никакво писване, виж какви са хубави! Hug

# 113
Шоколина хехе Никонските файлове винаги са били по-жълтеникави. Коя е дугата програма с която ги отваряш? Ако е Никонския софтуер там винаги ще изглеждат добре защото си техен и са си гонаправили да извлича максималното.
Калибрирай си монитора задължително и проверявай в какво цветно пространство е настроен Фотошоп.
Лайтрум по подразбиране работи в Про Фото и там докато обработваш не можеш да променящ пространството - става само когато правиш експорт на снимката - тогава избираш различни опци според това за какво ще ползваш снимката.

Щом в роу нещата са добре провери при запазване именно в какво пространство запазваш...

А и в допълнение винаги в камерата можеш да си направиш потребителски настройки на баланса на бялото.

# 114
  • София
Коледни бисквити вече няма. Остана само спомен.
DSC_7107-3 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 115
  • Варна
mamaSunshine, не е от НиконЯ. Rolling Eyes Досегашните ми канонски снимки също така се виждат. Обработвам на око, записвам ги така, както ми изглеждат добре във ФШ, и след това във всяка друга програма, с която ги отварям, са ми ужасно червени - защото съм се мъчила да се отърва от жълтото във ФШ. Бялата четка също ми жълтее. То много неща се събпраха накуп, та не знам на какво да го отдам - нова камера (не се дължи на нея със сигурност, но пък инсталирах диска на Никон и вече роу файловете са с разширение dng, нищо чудно и това да има значение); нов компютър (диск) с Уиндоус 10; нови ФШ и ЛР. Направо в чудо се видях. Нищо не мога да кача никъде, ужасно жълти и неестествени ми изглеждат всички снимки в момента... Tired
Да не говорим, че в тази версия на ФШ не мога да кача никакви плъгини - или аз нещо не се справям, както трябва, или са ги забранили по някакъв начин.

# 116
И на мен единия ми компютър е на Уиндоус ама 8-ца. По принцип програмисти са ме съвтевали когато излезе нов Уиндоус никога да не го исталирам веднага поне до около половин година, защото винаги има бъгове. Та аз като си купувах лаптопа си го поръчах да е с 8-ца. Е това не е от значение, но после си калибрирах монитора -.. вземи за всеки случай си го занеси или ми пиши ако си от София и ние с мъжа ми можем да го направим...  

Обработваш на око ама какви са ти настройките на цветното пространство провери ли.. може от това да е, защото за интернет е хубаво да запаваш в RGB. И на мен ми се е случвало разлика в цветовете - докато обработвам да виждам добре нещата, просто защото те във фотошоп среда се адаптират към настройките - ама при експорта какво е зададено също е важно защото после се вижда друго.

Ако след тия няколко проверки нещата не се оправят честно и аз изпадам в затруднение да се сетя от какво може да е.

линк към по-голямо изображение ако тук не се вижда добре.

При цветните настройки след RGB, CMYK e добре да е настроен на COATED FOGRA39
https://photos.google.com/photo/AF1QipPP1B6hPDzu60M-yYKBK3wDUEUKw52R4h1y1mBU

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 19:12 от mamaSunshine

# 117
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета, малко оффтопик. Някоя от вас работи ли на МАС? И ако да- случайно да сте попадали на кабели за зарядно от този тип? Моят пак се прецака и хич не искам да инвестирам в нов при все, че пак ще се скапе...много им куцат...

# 118
Да ние сме на Епъл система, ама МАК е компютъра.. а това на снимката е зарядно за iPhone 5 и 6 (има разлика хехе). Има ги във всички китайски сайтове, ама ако не ти се рискува по-добре си инветирай в оригинален макр и малко по-скъп.
Ако  бъркам то значи Епъл са измислили нов вида адаптери за лаптопите си  Joy .... щото настолен МАК със зарядно няма те изобщо нямат зарядно.

# 119
Mrs Fiore, какво точно питаш? Такива кабели под път и над път, както оригинални, така и на разни други марки. И каква е връзката с мак-а?

Общи условия

Активация на акаунт