Фотография - 80 тема

• 53 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Снимка от Венеция, снимана с апарат на Nikon.
От скоро си направихме профил в Инстаграм, където да споделяме направеното, ако искате погледнете, а който има профил, нека ни последва, за да споделяме опит Simple Smile
https://www.instagram.com/dessrik/

# 91
  • София
hug21, разбрахме за инстаграм още първия път като написа. Има причина да споделяме линк към Фликр - там има екзиф инфо и се виждат доста по-добре снимките. От гледна точка на учене - това за което сме се събрали тук - това е по-подходящо  Wink
Irey е права за кожите - лошо снимане трудно се оправя после.
Съветът ми към начинаещите е да се стремят да експонират правилно снимките си и в  ФШ или ЛР да правят минимални корекции.

# 92
Тя просто си търси публика, Руми, инстаграм е витрина, не място за обмяна на фотографски опит (си мисля аз).

Исках да пиша оня ден и забравих: не помня кой каза, че не слага филтри на обективите си, защото му "спирали" светлината, понеже било едно допълнително стъкло. Аз НЕ изнасям от нас обектив без предпазен филтър. Ако филтърът е качествен, не пречи (има и други мнения по въпроса, споделям моето). Два пъти филтрите ми са поемали шока, вместо обективите. Единият път дори не беше по моя вина - един човек до мен размахваше ръце и фрасна обектива с часовника си - ако нямах филтър, щеше да ми счупи (или надраска) стъклото на обектива. Освен това, един филтър го забърсвам смело с ръба на тениската на мъжа ми (примерно Mr. Green), не бих забърсала така директно обектив, защото ако има някоя по-едра песъчинка залепена на стъклото, ще го надраскам моментално. И още много причини в полза на филтрите мога да изброя - влага, прах, вятър...

Коледно дръвче:

# 93
И още много причини в полза на филтрите мога да изброя - влага, прах, вятър...

Защита от детски пръстчета, които идват и правят "боц"...  Joy

# 94
И аз тъкмо щях да кажа, че тя просто си се рекламира Simple Smile
И за филтрите съм 100% съгласна с Вейда, и аз не изнасям без филтър.

И така да не е чист спам, не че е кой знае какво, но ей на едно софийско задръстване off focus.
Реших да се "поупражнявам", висейки в едно такси по светофарите. Първо си мислех, че на бавна скорост и офф фокус ще стане много яко, ама нещо не ми се получи, както предполагах, а после пък в крайна сметка не сложих достатъчно бърза и сега са ми малко замазани бокенцата. Но нищо, мен си ме радва, веселяшка е.
MIH_7874 by Mihaela Ed, on Flickr

# 95
Казвате - на око...Аз като гледам професионални портретни фотосесиии в Нета,масово снимките са бледи-бледи.Лицата на децата (най-честно такива снимки гледам) в повечето случаи са бели като платна.И съм останала с впечатление,че това е някакъв стандарт,или какво?

И аз така си мисля - всички изглеждат еднакво професионални и наистина мисля, че е стандарт.

# 96
  • Mostly in my mind
добро утро с летен кадър  Grinning

DSC_3539 by Ina K., on Flickr

# 97
Снощи пробвах да поснимам светлинките по елхата. Нямах много време, довечера ще експериментирам пак.

_MG_4895 by М. К., on Flickr

И един случаен кадър Simple Smile
_MG_4903 by М. К., on Flickr

# 98
Вейда,благодаря за обяснението относно филтрите.Само ми затвърди решението.
Разкошно боке на Коледното ти дръвче. Heart Eyes
Лолита,много нежно и красиво  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 дек 2015, 02:57 от SunshineMery

# 99
И още много причини в полза на филтрите мога да изброя - влага, прах, вятър...

Защита от детски пръстчета, които идват и правят "боц"...  Joy
Моля да ми  препоръчате какво да купя?

# 100
Моля да ми  препоръчате какво да купя?

Върха на г*за не ти трябва. Отиваш с обектива в магазина, казваш им "Искам УВ за ей тоз" и ще ти предложат.

# 101
Linofrina, задължително пробвай пак. Снимките са много шумни, без идея, недоекспонирани, не знам каква точно е била целта ти. Ако  си искала боке на светлини, то стабилизацията се изключва, минаваш на ръчен фокус и дефокусираш.
Лолита, прекрасна ти е принцесата  Heart Eyes

От мен нещо ноемврийско:
Roni by Antonya Koleva, on Flickr

# 102
  • Варна
Аз имам няколко филтъра, дойдоха с обектива. Единият прозрачен, той е ясен. А по тъмните кога ги ползвате? При силно слънце или когато се търси определен ефект?

# 103
Едва ли някой може да гадае какви филтри си поръчвала.  Wink Предполагам, че имаш УВ, поляризационен и НД.

Мисля, че тази статия ще ти е полезна  Peace

http://stefanovaart.com/book/export/html/257

# 104
  • Варна
Божеее, то пак се оказа по-сложно отколкото мислех. Огледах ги, UV, ND 8 и CPL са. Мерси за линка.

Общи условия

Активация на акаунт