Фотография - 80 тема

• 53 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Четох един урок със стойности на цветовете в числа. Вижда ми се много травмиращо Simple Smile

Пускам си една домашна проба на фон с лампички, да не съм съвсем без снимки. Но аз си виждам недобрия фокус; детето трябва да е още по- отдалчено от фона; кожата не е добре, макар че тя е плувкиня и има тен и петна от очила около очите; композиционно даже няма да си я коментирам Simple Smile)
Какво друго виждате вие?

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 11:20 от daffodil

# 76
  • София
Кожата всички ли я обработвате по сложните системи с числата? Simple Smile)) Нещо по-лесно като метод няма ли?     (питам с надежда). Малко ме е срам да пускам снимки, понеже си виждам грешките и все си викам кво да пускам, то е ясно Simple Smile

Всеки път като почна да обработвам кожа, отварям урока с числата Simple Smile Ама не винаги се получава. Даже много рядко ми се получава, но съм упорита - винаги гледам урока Simple Smile

# 77
  • Варна
Не ползвам числа, винаги обработвам кожата "на око". С математиката приключих отдавна, затормозяващо ми е и ми е неприятно.

# 78
Азмного отдавна работя на око за кожата, но и не снимам много хора. Друга ми е стихията.
Айде да не съм празна малко пресни пресни от преди два дни

# 79
  • пак на Рив Гош
Този път вече трябва да се включа по седмичната тема - предвидила съм да правя два вида сладки и да украсявам трети  Laughing

Кой е урока с числата за обработка на кожа? И аз обработвам на око, макар че не снимам хора.
Чудя се дали да не помоля дядо Коледа за една калибрация на монитора, че нещо май са ми много сивкави снимките напоследък...

И вместо запис:
06122015-_MG_0203 by Mira Donkova, on Flickr

# 80
  • София
Урокът е на photogansters - обработка на кожа. И не са толкова сложни числата, всъщност само едно трябва да се запомни - 30 май беше (разликата между синия и зеления канал). Сега..., верно e, че не ми се получава идеално, но резултатите ми преди урока бяха много по-трагични Simple Smile

# 81
И аз на око, числата ми отнемат адски много време, което нямам.
Пък и нека не забравяме, че фотографията е изкуство, субективно при това, при все всички правила. Едни харесват едно, други - второ, въпрос на възприятие. Така и не харесах прекалено топлите обработки с много хейз, например, в които лицето е оранжево като тиква на припек.

# 82
Следя ви тихичко аз, но за кожата реших да се включа Simple Smile

В 99% от снимките, кожата няма нужда от допълна обработка. Хубава кожа се постига с правилна експозиция, правилен бял баланс и хубава светлина при заснемане.

Или:

stopuu Ако снимката е недоекспонирана или  преекспонирана - няма как да имаме хубава кожа.
 stopuu Ако балансът на бялото е прекалено студен или прекалено топъл - няма как да имаме хубава кожа.
 stopuu Ако светлината е плоска, няма обем - няма как да имаме хубава кожа.

Наясно съм с числата, за всички снимки от 5 години насам.. да съм ги използвала на 3-4.
Колкото до онзи урок за кожата, снимките са умишлено "насрани" от суровия файл, за да може да бъде показано как работят числата. И затуй, обработете си кадрите добре още в камера роу, за да не се чудите как да лекувате с фотошоп.  Peace

# 83
  • Варна
Добре, аз тази конкретна кожа какво да я правя Simple Smile , оранжавее ли ви, моят монитор дава бледи цветове и не мога да преценя.

# 84
Добре, аз тази конкретна кожа какво да я правя Simple Smile , оранжавее ли ви, моят монитор дава бледи цветове и не мога да преценя.

На първо време снимката ти е недоекспонирана.

# 85
  • Варна
това поправимо ли е с вдигане на ИСО-то или да търся да се образовам върху ...компенсация на експозицията? Там нищо не знам.

# 86
това поправимо ли е с вдигане на ИСО-то или да търся да се образовам върху ...компенсация на експозицията? Там нищо не знам.

На теория - да. На практика, с този нисък клас камера - по-скоро не.

Отвори снимката в камера роу. Дръпни exposure слайдера с един стоп на дясно (или повече, ще видиш). Върни highlights и/или whites малко на ляво, за да оправиш, ако някъде се е изпържило.

# 87
  • Варна
Благодаря! Ще пробвам. Макар че аз съм го мръднала някъде на + 1,10 exposure слайдера в тоя кадър.

# 88
И аз на око.
Понеже отдавна не съм пускала нищо (не съм и снимала де), един нделен снапшот
IMG_6851 ,

# 89
Казвате - на око...Аз като гледам професионални портретни фотосесиии в Нета,масово снимките са бледи-бледи.Лицата на децата (най-честно такива снимки гледам) в повечето случаи са бели като платна.И съм останала с впечатление,че това е някакъв стандарт,или какво?
На мен лично по-ми допадат розови личица,или прасковени,румени.Обичам по-топлите цветове и по-топли снимки като цяло...
Ето,в снимката на Кайлис намирам топли цветове и приятен мек цвят на кожата на детенцето  Heart Eyes
Роца,сладкишите са много изкушаващи  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт