Фотография - 80 тема

• 53 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Честита първа пролет и от мен!

Мъхчето на мен ми харесва повече ЧБ  Simple Smile.

Stillness и тук времето е хубаво и слънчево и аз импровизирах с дъжда Crazy (създадох го само над цветенцето  Wink)

# 571
  • София
Благодаря ви!  Hug

Stillness, аз също собственоръчно "наводних" балконската масичка + текстура Simple Smile

# 572
Новата седмична тема е: Дълга експозиция/Long exposurе

Дати: 2016.03.21 - 2016.03.27

Групата във Фликър: http://www.flickr.com/groups/week-challenge/
Темата във Фликър: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157666000990922/
Резултати от предишната тема: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157663559 … 72157666034319781

# 573
Честита пролет и от мен!

chockolina, хубав кадър! С какъв обектив е ?

И аз съм на пролетна вълна. Ето един кадър с моите хлапета
6A8A4086logo by Yoanna Stancheva, on Flickr

# 574
Момичета,

виждам, че интересът към седмичното е много нисък. Как да се промени, така че да е ви е интересно, забавно, полезно?
Въобще всякакви идеи за подобряВане биха ни били от полза Simple Smile

# 575
  • Mostly in my mind
да се включвате и вие Stuck Out Tongue

# 576
  • София
mamaSunshine, много е хубава картичката. С фотошоп ли се правят тези красоти или с друга програма?

Dusty_wind, много ми харесва твоя кадър, но като цветове ми е по-скоро есенен.

Аз си купих 85/1.8, но нещо не му виждам уау ефекта, а като знам как всички го хвалят.  newsm78

# 577
  • HH
Момичета,

виждам, че интересът към седмичното е много нисък. Как да се промени, така че да е ви е интересно, забавно, полезно?
Ами ме ме спира предимно факта, че снимките трябва да са направени през текущата седмица. Как да снимам дъжд примерно, когато не вали??  За някои нямам и идея какво да снимам,  за други идея и желание, но пък време липсва.

# 578
  • Mostly in my mind
ДРУГО, КОЕТО МИ ДОЙде на ума, да обявявате темата в петък или събота. така предполагам повечето уикенда почиват и могат да измислят нещо. понеже като я обявите в понеделник, до събота вече съм забравила каква е седмичната,  Mr. Green

# 579
  • София
desi p, в какъв размер кропиш - вижда ми се нестандартен?

РумиК, не съм сигурна, че разбирам какво ме питаш  newsm78 ......снимката не съм я кропвала, а единствено от flickr се опитах да взема по-малък размер и сигурно от там нещо да се получава. Сега погледнах, че съм задала Large 1600 × 1067. Обаче явно не ми се е получило. Следващия път ще пробвам с друг размер. Вие как ги качвате?

Момичета,

Аз лично мисля на някакъв етап да започна да се включвам, но за момента не се чувствам много подготвена, затова само си гледам  Simple Smile

# 580
Честита пролет и от мен  Hug
Spring is here by Maria Photography, on Flickr

Villysweety,благодаря за новото предизвикателство  bouquet
Имам огромно желание да снимам по темите,но много често премам нещата твърде буквално и като не заваля дъжд примерно - не ми дойде на ум да използвам текстура,за да си създам дъжд Embarassed
Относно идеи за по-голям интерес,лично за мен полезни биха ми били повече коментари от по-опитните!Основно повече начинаещи се включват в темите,а като няма оценка-коментар-критика на това,което снимаме просто предизвикателството губи смисъл (поне за мен).

bla_bla,дай снимки с 85-та.Какво не е наред? И аз все хубави неща съм чувала за него Peace

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 18:13 от SunshineMery

# 581
mamaSunshine, много е хубава картичката. С фотошоп ли се правят тези красоти или с друга програма?

Dusty_wind, много ми харесва твоя кадър, но като цветове ми е по-скоро есенен.

Аз си купих 85/1.8, но нещо не му виждам уау ефекта, а като знам как всички го хвалят.  newsm78

Работя с Илюстратор за векторни графики и в повечето случаи там ги правя нещата. Но ако ми трябва фон с много преливки го правя във Фотошоп защото поддържа повече цветове.. Но векторите ги импортвам от Илюстратор..

Иначе по седмичните предизвикателства почти не се включвам предимно защото снимките трябва да са от текущата седмица и нямам чак такова време. Иначе ако се поровя кадри със сигурност имам ама все стари.
 За дълга експозиция това ми е един от любимите ама е стар стар..

# 582
  • София
Искам да се запиша на курс за начинаещи. Можете ли да ми препоръчате някой за София?

# 583
Седмичните предизвикателства не са скучни. Спрях да се включвам, тъй като нямам никакво време през светлата част от денонощието. Пролетта дойде, денят расте, надявам се с тях да дойдат желанието и вдъхновението ми. Simple Smile

# 584
  • София

РумиК, не съм сигурна, че разбирам какво ме питаш  newsm78 ......снимката не съм я кропвала, а единствено от flickr се опитах да взема по-малък размер и сигурно от там нещо да се получава. Сега погледнах, че съм задала Large 1600 × 1067. Обаче явно не ми се е получило. Следващия път ще пробвам с друг размер. Вие как ги качвате?
То и аз как съм го написала ooooh! Имах предвид дали оставяш пропорциите на снимката както си излиза от камерата или режеш във ФШ?
85 1.8 си е чудесен обектив, ако го използваш по предназначение. Той е за портрети, когато е отворен прави страхотен бекграунд от не особено красиви локации - компресира перспективата много готино. Най-добре за мен е за близки портрети, макс до 3/4 - в цял ръст леко му се губи чара вече.

Общи условия

Активация на акаунт