Фотография - 80 тема

• 53 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
А от ръка как постигате добър фокус с 85? Винаги ли на по-висока скорост?

# 586
  • София
Зависи-познавам такива, които от ръка коват и на 1/30 Wink
Аз не мога, вдигам минимум на 150-200 с 85мм (нали знаеш, че препоръчват скоростта да е минимум дължината на обектива * 2).

# 587
  • Варна
Мда, забелязвам аз, че с тоя обектив не става на авто  за спонтанни снимки Simple Smile Ще трябва да мина на ръчен.

# 588
  • Mostly in my mind
Под 200 скорост гледам да не падам. Особено като снимам детето. Ако липсва светлина, компенсирам с вдигнато исо. На ръчен. Simple Smile Екстра си е фокусът.

# 589
Принципно правилото за снимане от ръка е 1/ дължината на обектива, като се съобразява с матрицата. Разбира се ако имате здрава ръка може да се отчете и това дали има стабилизация в тялото или обектива което автоматично ви позволява да снимката с поне два стопа надолу.

По тази формула съм снимала на 1/20 че и по малко...

# 590
  • Варна
Аз мърдам много, а и обективът като е по-тежък, е по-трудно. Ще тренирам Simple Smile

# 591
  • София
Аз също съм с нестабилни ръце и в началото след 35мм и 50мм, 85мм ми бягаше много във фокуса.
daffodil по принцип е добре да излезеш от авто режима - нямаш контрол там.

# 592
  • Варна
Dusty_wind, благодаря! С Тамрона, дето го обсъждахме преди няколко страници (24-70/2.8 ). Peace

Даф, сменяй автоматичния режим, нищо няма да научиш, докато не го направиш. Peace
Падала съм и до ниски скорости с този обектив, много добре фокусира и е бърз, но никога не съм го ползвала на автоматичен режим, ако трябва да бъда честна. Peace Изобщо не е тежък 85-цата Shocked, горепосоченият Тамрон сигурно е към кило. ooooh!

За предизвикателството, второ седмично ми идва в повече, засега ще се огранича само до 52-те седмици. Peace

# 593
  • Варна
А, аз излизам от автото, снимам често на бленда приоритет, но като трябва да нагласям и 3те стойности, още имам чуденки.

# 594
  • Варна
Най-добре мини изцяло на ръчен режим - иначе разчиташ фотоапаратът да върши по-голямата част от работата, а той не винаги взема най-добрите решения. Peace Пиша от личен опит - в продължение на година и половина поне снимах на автоматичен режим и само се чудех какво му е толкова "Уау!" на тоя фотоапарат и защо изобщо го купих, като е такава тухла... като не прави нещо по-различно от компактната ми предишна камера. Embarassed Twisted Evil

# 595
  • София
Даже в началото снима по-зле и от сапунерка Mr. Green
Аз от 35 плавно минавах на 50, 85 и сега Тамрона. Та тежеста ми се увеличаваше с всеки следващ.

# 596
  • Mostly in my mind
Аз от 35 плавно минавах на 50, 85 и сега Тамрона. Та тежеста ми се увеличаваше с всеки следващ.
Като във фитнеса.  Като ти дойдат леки едни тежести и увеличаваш килограмите.  Mr. Green ако е така айде пожелание следващият да е 200/2.  Grinning

# 597
  • София
Хахах, мисля да се спра Hug Или може би едно макро и тогава ще се спра  Wink

# 598
  • Варна

Ахъм. Mr. Green

Ох, и аз искам макро...м-м-м, една 105-тичка. Heart Eyes

# 599
  • София
Дано я имаш скоро Simple Smile Аз бих взела 90 на Тамрон - снимала съм с него и ми харесва много.

Общи условия

Активация на акаунт