Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 601
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Де да беше вярна сметката ти, и аз щях да се зарадвам, ама не би.

# 661
Вече и аз изтрезнях. Simple Smile

# 662
  • shumen
Десекс,това в кой град е и коя градина?
Аз днеска питах за Събота и ми казаха,че понеже са филиал при тях не се отработват такива дни.Тогава попитах какво се случва с такива деца като моето,който няма кой да ги гледа,и ми казаха,че трябва да говоря с директорката,защото имало вариант да посещава самата градина през тези дни.

# 663
  • Куциндрел
Данаека, няма начин да няма алтернатива. Говори с директорката. Peace

# 664
  • shumen
Цеца,утре ще говоря с директорката,но алтернативата госпожата ми е каза.Може след разговор с директорката,детето да посещава самата градина.

# 665
Хора ,не знам какво да ви кажа ....От години ме съветват всички просто да "претръпна " и да спра да се впечатлявам от болни деца.Да,от такива със сопол не ми пука особено,но от Т и вирусна пневмония в групата - едва ли има майка ,която би останала безучастна.
Ако детето ми се разболее с вирусна пневмония точно ,ще подам сигнал в РИОКОЗ ,ако ще и от градината да изхвърчим ! Не мога да се примиря !

# 666
Така е, Данче, разбирам те напълно. Аз също не мога да претръпна....просто махам/спирам моето здраво дете в такива случаи, като описаният от теб, просто защото системата явно не работи и масово болни деца са там, където не им е мястото...

# 667
Да,така направих и аз.Спрях до днес от градина ,за да могат болните да оздравеят посещавайки детското заведение,та да мога тогава да пусна аз моето ,здраво дете  Tired
Иначе като цяло за порден път не ми хареса тържеството.Пяха 3 песни,едната - чудесна,весела.Другите песни биха разплакали и възрастен човек,кому е нужно това  Rolling Eyes Отделно ,че децата не знаеха текста ,той просто би затруднил и мен !
Стихчетата за пореден път бяха разпределени според възможностите на децата - дълги ,весели ,красиви стихчета за момичетата и по едно четеристишие за момчетата Confused Знам ,че ще ви се стори смешно ,но някак от сега им вменяват това чувство ,че момичетата са по-старателни ,с лекота се справят с всичко ,а момчетата минават между другото ,като за пълнеж в празника на принцеските  Crazy Синът ми знае наизуст доста стихчета и то в пъти по дълги,от това ,което каза снощи...Сам той забеляза още преди месец ,че неговоти стихче  е от най-кратките . Rolling EyesИ какви са тези стихчета ???При толкова красиви думички за мама,сякаш нашите госпож бяха избрали съвременни български стихотворения без капка рима  Laughing Някаква пародия беше всичко ,като сложим за фон и няколкото 6 годишни ,които се гушнаха в мама още в началото на празника  Rolling Eyes Две деца пък изобщо не спряха да плачат по време на тържеството ,но госпожите сякаш не им обръщаха внимание  Rolling Eyes Майките пък - съвсем ! Как може да гледаш ,че детето ти плаче неутешимо и те търси и да го удостоиш единствено с леден поглед  Tired

# 668
Стана ми интересно - сега децата се имунизират срещу вирусна пневмония. Как така е имало дете болно от такава?  newsm78

# 669
Коя е ваксината срещу вирусна пневмония и откога се прилага? а и дали няма солидно количество деца без ваксини в системата?
Данчето, разбирам ти тръпненето, но на тържествата точно това се случва. Събират се здрави и болни, за да се изпълни задачата и отчете дейността.
Въпросната майка е застрашила здравето на своето дете неимоверно сериозно.
Пак така, по тази организационна линия - задачите се раздават според субективната преценка на госпожите. Възможно най-малко съпротивление им трябва. Момчетата (нашите) са умни и прекрасни според моята гледна точка деца. Но според госпожите развалят дисциплината. Това въобще не пречи да си научават бързо думите (всяко дете знае почти изцяло сценария), но по този начин си мислят, че стимулират в дисциплинираност.
Аз бих посъветвала майките, които са наясно, че детето не се чувства добре на такива масови изяви да говорят с персонала и да изберат по-доброто за своето дете. Понякога отделянето от групата е добро, а друг път - не. Но това го знае само родителят и трябва да следва интуицията си.
Миналата година моето иначе привилегировано дете не взе участие. Учеше заедно с другите, участваше, да да върви работата, но госпожата беше предупредена, че ни предстои дълго очаквано пътувани два дни след мероприятието им и родителският ми избор е да не си усложнявам живота. Да се отчете дейността точно преди Великден. Самите деца бяха прегрели от толкова настоятелна и втръсваща подготовка. Два месеца живееха в репетиция.   

# 670
Аз пък не мога да разбера какво толкова отчитат като дейност и пред кого? newsm78
Тържество - да, но някак могат и да го избутат и без болните деца ми се струва. Чак пък толкова да се вживяват, като че ли е въпрос на живот и смърт. Да го изтъркалят това тържество докрая, пак ще по пишат /където и да го пишат??/ като състояло се и какъв е проблема.

За такава ваксина и аз не съм чувала.  БАН, да не се бъркаш нещо?

# 671
И аз си мсилех ,че ще се съберат здравите деца ,които са били през деня  15 на брой ,ще си кажат стихчетата ,ще изпеят песните и това е ! Няма никаква сценка ,заплетен сюжет ,че да не може да мине без едно или друго дете  Confused
Ваксина не знам да има ,но от учителката знам ,че детето е било с такава диагноза през почивните дни.

# 672
  • Куциндрел
Говори за пневмококовата ваксина, но тя е за определени щамове.
В случая с болните деца учителките са виновни. Спокойно може да не ги пускат на тържеството.
Има и друго, ако едно дете е започнало лечение с АБ, то след 3-ти, 4-ти прием не е заразно вече.

# 673
Synflorix е ваксината. Всички деца поне от 2009 се имунизират с нея. Дори детето, което се е разболяло от ВП да не е имунизирано, твоето ако е, не би трябвало да се притесняваш.  Peace

Има и друго, ако едно дете е започнало лечение с АБ, то след 3-ти, 4-ти прием не е заразно вече.
Това също е вярно.

Включването ми няма нищо общо с ходенето на болни деца на градина, а просто се изненадах, че въпреки ваксината има деца болни от това. Мъжът ми си сложи такава ваксина в Германия по съвет на личния си лекар там, уж с уверението, че ВП при тях е почти останала в миналото.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 17:03 от BAN

# 674
  • Куциндрел
Синфлорикът е в имунизационния календар на България. Но въпреки нея децата пак боледуват от ВП, както я нарече. Просто ваксината е за силно смъртоносните щамове, а не за всички. Wink
И то май не е точно за вирус, ами за бактерия и пак не за всичките й щамове. newsm78
http://apteka.framar.bg/30016519/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BB% … D0%B0%D0%B9%D0%BD

Общи условия

Активация на акаунт