Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 577
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Няма как да не знаят предварително кога ще имат проверка.

При нас поне тези профилактични изследвания се правят от мед.сестрата на ДГ, така че тя решава кой ден да се случи това, тоест - знае много добре кога и що. Веднъж я засякох сутринта на спирката и тя обясни, че отива до ХЕИ-то за проби..така случайно разбрах, че този ден ще правят изследванията.

Но не казват също при нас - нито преди, нито след това, защото ги мързи и не им се занимава да обясняват според мен. Tired Което е тъпо...може поне след това за резултатите да уведомят, но..както казах..мързи ги да говорят даже.

# 736
  • shumen
Тета,и при нас ги мързи да говорят.Не казват нито кога,нито резултатите после.

# 737
Аз се извинявам на Панда, ако съм навлязла в личното й пространство и съм засегнала комфорта й. Въпросите към нея бяха заради казуса. Всяко дете е дете на хората, които го обичат и се грижат за него. В моите възприятия разлики няма.
Добре е да има информация, когато се изпълняват манипулации спрямо децата, за да могат да си свършат работата без излишни усложнения и да не се стресират малките.

# 738
  • под тепетата
Многото обяснения могат да доведат и обратния ефект. Децата виждат едно от друго какво им се прави и че не е страшно. Две изречения преди манипулацията са им достатъчни. При нас родителите носят и шишенце с проба, така че няма как да не разберат. След това ако има положителни проби се налага и повторно изследване. Ако не са ви информирали за резултата, значи няма и проблем.

# 739
Многото обяснения могат да доведат и обратния ефект. Децата виждат едно от друго какво им се прави и че не е страшно. Две изречения преди манипулацията са им достатъчни. При нас родителите носят и шишенце с проба, така че няма как да не разберат. След това ако има положителни проби се налага и повторно изследване. Ако не са ви информирали за резултата, значи няма и проблем.

Виж сега...не е точно така, както го описваш, но не ми се спори и влиза в обяснения.
Просто по закон са длъжни да информират родителите, а не го правят. Да бъдат така добри да си изпълняват законовите задължения, пък оттам насетне всеки родител си преценява какво, що да каже или не на детето си.. Peace

# 740
  • Куциндрел
Доста неща трябва да правят правят по правилник, но не ги спазват.

Вас омайват ли ви да си пуснете децата на зелено училище? В нашата градина омайва и децата по тази тема. Моето и още няколко деца казаха - НЕ, но има деца, които се тръшкат на родителите си за това зелено училище, въпреки че родителите им не са склонни да ги пускат. Освен от нашата група, подобна информация получих и от майка с дете в друга група. Явно учителките говорят на децата колко е хубаво и колко страхотно ще бъде да отидат. Crazy

# 741
Нашите не ги омайват. Аз бих била много притеснена да го пусна, но има приятелка, която пуска нейния син откакто стана на 4 и е доволна. Не мисля, че е лошо за децата, ако и децата го искат.

# 742
Добре че при нас поне няма такива зелени училища. Не че моето ще иска да ходи...не че и аз ще го пусна де, но не се съмнявам, че ги омайват де...там, където има такива опции.

Аз пък се замислих, че моето не съм го писала на никакво занимание извън ДГ, вече е на 5г., гледам, едно-две момичета от групата ги водят на гимнастика след ДГ. newsm78 Мисля си, да не съм закъсняла...чудя си се. В нашия град не съм и наясно какви клубове спортни има... Thinking

# 743
  • в огледалото на живота

Вас омайват ли ви да си пуснете децата на зелено училище?

За 4г.в ДГ не съм чула нещо подобно в нашата.То и да има едва ли ще я пусна моята...
Струва ми се твърде рано за едно 6г.дете.... Rolling Eyes
Ама това са си мои размисли  Simple Smile

Аз пък се замислих, че моето не съм го писала на никакво занимание извън ДГ, вече е на 5г., гледам, едно-две момичета от групата ги водят на гимнастика след ДГ. newsm78 Мисля си, да не съм закъсняла...чудя си се. В нашия град не съм и наясно какви клубове спортни има... Thinking
Дъщеря ми ходи вече втора година на плуване  през студените месеци извън детското заведение.Два пъти седмично по 1 астрономически час.
Доставя ѝ удоволствие,научи се и да плува.
И аз и тя доволна.
Пък и честно казано,мисля,че има ефект относно каляването,ама пак мои предположения  Grinning
От тази година съчетава и народни танци в клуб.
Много енергия,много нещо хвърля там.
Да е здрава,щом ѝ радост!

Английският език и часовете по плуване в градината не ги броя  Peace

# 744
Благодаря, Дев..
Каквото и да го попитам, все ми отговаря, че не иска...затова и толкова време не съм предприела нещо конкретно.

# 745

Общи условия

Активация на акаунт