Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 591
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Това с болните деца и аз не го разбирам.При нас самите госпожи обаче допуснаха такива на тържеството.

# 676
  • here and now
Искам да попитам до колко деца може да има в една група? Има ли някакъв нормативен акт? Моля да ме насочите къде да чета, че групата расте ли расте.

# 677
Моя син от както е започнал да ходи на градина, покрай разните празници и тържества все се разболява... еми не го водя, въпреки стихчетата и т.н. Нито за него, нито за другите деца е добре. И в този ред на мисли - почти всяка сутрин се засичаме с една майка на спирката, децата й са в две различни градини, малкия е в тази на сина ни. Идват те днес, и момченцето започва една давеща кашлица, едни храчки и сополи му текат от устата, чак се стреснах, не бях виждала такова нещо. И в един момент взе, та повърна, ей така, на тротоара. Лошо ми стана, казвам ви!!! Може и от храна да е, знам ли, моя преди няколко дни го направи този номер, и директно ми звъннаха от градината да си го прибираме, да не е болен (не беше). Но ако е от друго, не знам как можеш спокойно да си заведеш детето на градина след такава случка.  newsm78

# 678
  • shumen
Вилидим,явно на майката не и пука.Моето само да се закашля и веднага звънят да си го взема.

# 679
  • Куциндрел
Ох, днес в групата има открит урок Математика. Много се вълнувам.
Не знам какво точно ще показва 2-ра група в градината по математика, но.... Sunglasses

# 680
  • София
Цецо, наш'та г-жа всяка вечер ми дава лист от тетрадката, в която са работили (2-ра група). Сравняват например геометрични фигури. Учат "по-голямо" и "по-малко". На теб не ти ли дават тези листа?  Hug

# 681
  • Куциндрел
Цецо, наш'та г-жа всяка вечер ми дава лист от тетрадката, в която са работили (2-ра група). Сравняват например геометрични фигури. Учат "по-голямо" и "по-малко". На теб не ти ли дават тези листа?  Hug

Мне, те едва събират какво са правили през седмицата. При нас всеки петък ни дават по какво са работили, понякога ми дават нещата и на други деца. hahaha hahaha
Като гледам какво правят - основно рисуват, лепят и разказват по картинка. Туй то.
Моето дете си е числово орентирано от бебе, така че тези неща ги знае. Най-много днес да не му дадат думата, че да не се засрамят другите деца. hahaha hahaha hahaha
Скрит текст:
Вчера решавахме задачи - "В групата има 3 деца, идва една майка и взема едното дете, колко деца са останали?"
"Аз имам 4 бири, ти ми даваш още 2, колко бири имам?"
Понеже фигури, ставняване и т.н. моето дете си ги знае и си ги учи у дома с кеф, аз много се радвам, че в градината са рисували, лепели и т.н.  Mr. Green

# 682
  • shumen
Аш,нашите също дават такива листа какво са правили и учили,и е като вашето.Те тези деца във първа и втора група все едно и също ли учат не знам.

# 683
  • София
Дани, сигурно така затвърждават материала. После ще гледат Уми Зуми по телевизията и ще го затвърдят още веднъж - може и на английски.  Sunglasses

Цеца, айде после кажи как е минал урокът по математика. Любопитно ми е.  bouquet

# 684
Ние досега сме нямали открит урок,а ми е интересно.
Иначе и на нас вечер слагат тетрадката, по която са работили, върху шкафчето. 6 тетрадки общо. А една задача не можах да я схвана, с някакъв лабиринт. Яко се учи. Дори по математика вземахме допълнителна тетрадка,защото госпожите решиха че в нормалната задачите са на много ниско ниво.

# 685
  • shumen
При нас в началото на годината събрахме пари за материали и тетрадки и сега всеки ден ни дават какво са правили.Като гледам обаче нашите деца са имали повече български,от колкото математика и други предмети.

# 686
  • София
Искам да попитам до колко деца може да има в една група? Има ли някакъв нормативен акт? Моля да ме насочите къде да чета, че групата расте ли расте.

Децата в 1-ва до 4-та група могат да са 22 на брой в групата + 10 % завишение по преценка на директора на ДЗ.

Има една наредба, но има ли смисъл да я четеш при положение, че се интерпретира, че тази бройка от 22*1.1 се гледа според реалната бройка на посещаващите деца, а не според броя на записаните.

Броят на посещаващите се осреднява, за да се получи резултат за месеца. Т.е. ОК е половината дни да посещават 30 деца, а половината дни да посещават 20 деца и ето ти средномесечен резултат от 25 деца за месеца.

Скрит текст:
НАРЕДБА № 7 от 29.12.2000 г. за определяне броя на паралелките и групите и броя на учениците и на децата в паралелките и в групите на училищата, детските градини и обслужващите звена

# 687
Хм, на моя син групата са 31 деца по списък...  Laughing

# 688
  • shumen
Нашите са по списък 17,но реално ходят 10-12.Докато бяхме в Търново беше пък записана в едно ОДЗ,в което в яслената и първа група трябваше да са 36 деца.

# 689
  • София
Хм, на моя син групата са 31 деца по списък...  Laughing

Точно - по списък може да са много, но следят реалното посещение.

Общи условия

Активация на акаунт