Детската градина – всичко, което ни вълнува – 14

• 42 596
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Обезщетение за майчинство се полага за срок от 365 дни в периода между 2 и 5 години, ако детето е осиновено (според КСО).

# 721
  • Куциндрел
Обезщетение за майчинство се полага за срок от 365 дни в периода между 2 и 5 години, ако детето е осиновено (според КСО).
А то обвързано ли е с ходене на градина?

# 722
А то обвързано ли е с ходене на градина?
Да, обвързано е, прекратява се, ако детето посещава ясла/градина, чл. 164б, алинея (5) от КТ.

# 723
  • Куциндрел
А такъв ли е случая на жената?

# 724
  • София
Не зная какъв е случаят на жената - може детето да е осиновено (не е наша работа) Simple Smile.

Тръгне ли детето на ДГ, майчинството на осиновеното дете се прекратява - КСО, чл.53а(2), както се прекратява и майчинството за отглеждане на дете до 2 г. - когато то започне да посещава ДЗ (от първия ден на посещение).

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 16:37 от Ashia

# 725
  • в огледалото на живота
Не зная какъв е случаят на жената - може детето да е осиновено (не е наша работа) Simple Smile.

Aбсолютно  Peace

# 726
Да, как само й разнищихте битието и житието на жената. Няма нужда чак от такова любопитство...

# 727
  • shumen
Тете,права си.Няма нужда чак от такова любопитство.
Аз искам да питам във вашите градини предупреждават ли като ще вземат секрети от дупетата на децата?Аз днеска още вземам моето и то ми вика мамо сестрата ни лепи лепенки на дупетата.Малко ми стана неприятно,че са го направили без да кажат.Ако бяха казали все пак щяхме да ги подготвим психически.

# 728
  • София
Аз искам да попитам  нещо за подготвителните групи в детските градини , 3 и 4 та група. Учебната година нали е до 31 май...после нали не е задължително  да ходи ? след 31 ви май ? ... и  следователно не се изискват бележки за отстъствие / ... А същото  важи ли и  за другите  ваканции, например за пролетната ваканция на учениците, която предстои ?

(софия). При нас за ученическите ваканции пускат списък и който заяви, че няма да посещава, може да отсъства без оправдателен документ. За периода от юни до 14 септ. са сборни групи, вкл. цял месец не-работене на цялата градина, и там също е по тази схема - с предварителна заявка. НО ако заявиш посещения, плащаш (признават само отсъствията по болест).

П@нди, в София е малко сложно, защото по-сериозният прием е веднъж годишно. Текущият прием е на късмет (открита нова група/градина, преместени деца...) и често не излизат места за дадена градина с месеци или въобще. Въпросът е за СТРАСТната тема - непременно прочети добре там и питай, за да не съжалявам после  Peace

Аз искам да питам във вашите градини предупреждават ли като ще вземат секрети от дупетата на децата?Аз днеска още вземам моето и то ми вика мамо сестрата ни лепи лепенки на дупетата.Малко ми стана неприятно,че са го направили без да кажат.Ако бяха казали все пак щяхме да ги подготвим психически.

При нас - не. Преди време бях повдигнала въпроса и срещнах много странни реакции, така че в момента ще се огранича до тук в коментарите си.

# 729
В яслата ни предупреждаваха, сега в градината не са, но и детето не е споделяло да са им вземали проба.

# 730
  • shumen
Съни,то и при нас в яслата предупреждаваха,но в градината не са.Тази сутрин попитах сестрата защо без да ни предупредят и тя измънка нещо,че не казват предварително.

# 731
Няма как да не знаят предварително кога ще имат проверка.

# 732
  • shumen
Те знаят със сигурност,но не казват кога ще е умишлено според мен.

# 733
  • Куциндрел
И при нас не казват. Миналата година питах сестрата дали им правят изследване за глисти и тя ми каза, че да. После я накарах да види резултатите дали на моето е ОК, защото не дават никаква информация.

# 734
  • в огледалото на живота
Винаги са ни предупреждавали,ако ще имат проба скоч или секрет за изследване в нашата градина.

Е,вярно си е лек неочакван стрес за по малките деца,но с едно леко пояснение от страна на персонала,не е виждам проблем.

Чак пък да е умишлено  Tired

Общи условия

Активация на акаунт