Къде в Бургас? (45)

• 90 750
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Лично аз на моето дете не бих дала,обаче другите майки от 5-я месец им дават кисело и прясно мляко-аз от  няма и месец се престраших да дам кисело мляко.Според мен те биха рискували.Исках красива торта и не се замислях,че все пак трябва и да се яде.  Laughing Дано не стане фал...Ама все пак аз на сила няма да ги карам да им дават.По скоро символично я взимам,те да преценят сами. Grinning Ще гледам да е с по-леки кремчета все пак,явно пак ще трябва да ровя и да търся...

Сега разгледах тортите от бутик Креми...Ле-ле...Уникално красиви  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 12:19 от angyto0o0o

# 526
  • Бургас
На Стефи са и хубави тортите, но са домашни и колкото и хубави да са и продуктите, аз не бих рискувала - дечицата са много малки.
От човек, който я познава знам, че използва хубави продукти.
Щото пък редовите сладкарници се спукват да използват качествени продукти.

# 527
Ellah, ще съм ти много виртуално признателна, ако ме информираш! Laughing

Сега и аз да кажа за тортите:
Бутик Креми имат малък асортимент на витрина, именно защото са Бутик, а не традиционна сладкарница.
За мен тортите им са различни на вкус и на вид. Взаимствани от блогове и много популярни последните години, а именно - Френска селска торта, Белгийска целувка, Ванилово парфе , Шоколадов мус с три вида шоколад и т.н
Цените им също са по високи, но за мен лично оправдани за използваните продукти.
Аз съм правила у дома такъв тип Блогова торта и накрая като сметна,  цената и излиза даже повече от предлаганата в бутик.
Захаро - са типичните торти - Блат\ крем\ блат. Розата ги следват на вкус и вид.
Маркрит - на мен лично са ми повече кремести, но са интересни и вкусни.
Амадеус  вече не купуваме.

А Sugar Steffi - само съм ги виждала. Много цветни и красиви. Знаете ли цената на детска торта приблизително при нея?

# 528
Приблизително за 20 парчета, 60 лв., торта на един етаж.

# 529
  • Пловдив
На Стефи са и хубави тортите, но са домашни и колкото и хубави да са и продуктите, аз не бих рискувала - дечицата са много малки.
От човек, който я познава знам, че използва хубави продукти.
Щото пък редовите сладкарници се спукват да използват качествени продукти.

Редовите сладкарници поне издават сертфикати , с които гарантират годността на продуктите.Домашни торти неслучайно не се носят по ясли и градини.
Както казах, тортите и са хубави, но щом става дума за деца - всеки си преценя риска.

# 530
Всъщност сега се сещам, че съм яла торта , приготвена от дамите, които са популярни в фейсбук в Бургас и правят торти в домашна обстановка. Но не помня име!
Та тортата вътре беше - Блат : сладкишът с майонеза
                                            - Крем: крема с маскарпоне и заквасена сметана
И отгоре покрита с фондан
Та ето ви различния пълнеж от Захаро и Роза, които използват Блат - пандишпан и крем на маслена или сметанова основа.

# 531
Тази,която харесах в Захаро е с лика на Мини Маус-12 парчета за 48 лева...Явно трябва да поровя,лошо е като не мога да отида на място да видя,а нашия татко има прекалено много ангажименти за да го занимавам и с търсене на торти  Laughing

# 532
  • Пловдив
Тази,която харесах в Захаро е с лика на Мини Маус-12 парчета за 48 лева...Явно трябва да поровя,лошо е като не мога да отида на място да видя,а нашия татко има прекалено много ангажименти за да го занимавам и с търсене на торти  Laughing

Ти и да отидеш на място - пак каталог ще ти дадат, няма как да имат всички торти в наличност.

# 533
Да, най добре си я харесай от интернет страницата им и на място само я поръчай.
За детска торта и аз поръчвам от Захаро.
Ефектни са за децата и цените им приемливи.

# 534
Извън темата,ама се очертава горките деца да останат гладни...Някои торта няма да ядат,в заведенията в Созопол предлагат като детска храна единствено пица.Освен да занеса пюрета  Joy Да сготвя аз-ще си кажат,че пари ми се свидят...Мислила съм и вариант да направим в Бургас РД,обаче ще са 5-6 максимум бебета.Превоза ще е проблем,а и там може да е същото положение с храните за деца.Иначе би било хубаво да си имаме и аниматор и детски кът.  Rolling Eyes

# 535
  • Бургас
Аз не купувам торти, но на работа често се консумират, все някой има някакъв повод. Обикновено опитвам по малко, колкото да си сверя часовника. "Йогурт" на "Захаро" не е лоша и, ако се абстрахираме от заливката отгоре, почти няма вкус на изкуственяк. "Плезир" също става. "Белгийската целувка" на Креми е по-добра от първоизточника си "Белгийска торта" на "Сладко и солено", но последния път много биеше на кофти масло. Последно миналата седмица ядохме някаква плодова торта на "Креми" с еклери вътре. Тортата беше приятна, лека, не много сладка, но еклерите бяха ужасни и имаха вкус на полуфабрикат. Не мога да обвиня сладкарниците, че използват евтини продукти, иначе просто няма да им се вържат цените. Едно е от суха смес за 5лв. да изкараш крем за 5 торти и съвсем друго е само кремът за една торта да ти излезе 15 лв. "Роза", "Марс" и подобни дори не ми се коментират. А "любимците" ми от "Астрея" могат да се конкурират единствено с "Артес" - няма такъв отврат просто...

# 536
Ellah, ще съм ти много виртуално признателна, ако ме информираш! Laughing

Не стигнах до там днес, но минавах през Изгрев и видях точно до Билата, че има био магазин и имаше витрина със сирена. Стори ми се, че имаха голям избор, но бях с колата и не можах да сляза да питам.

Относно тортите, при Стефи е страшно трудно да се вреди човек. Писала съм й два месеца предварително за дата и беше ангажирана, за втора дата 4 месеца предварително и пак беше ангажирана.
Детската торта за толкова малки бебета е по-скоро за мамите и големите гости, отколкото за бебетата.

# 537
Едно е от суха смес за 5лв. да изкараш крем за 5 торти и съвсем друго е само кремът за една торта да ти излезе 15 лв.
Абсолютно съм съгласна. за хубава торта с вкус на истинско се иска сума ти масло, сметана и жълтъци. Иначе с растителни сметани, подсладители и маргарин може и за 3 лева да  я нагласиш.

# 538
  • Бургас
По принцип дори не разбирам напъна да се празнува с деца гости - първи рожден ден. То повечето на тази възраст не са проходили още, да не говорим, че в детски кът ще трябва персонален аниматор за всяко и т.н. Смятам, че празнуване семейно е достатъчно. Но всеки си преценя, аз бих направила следното- отивам в сладкарница по избор вземам определен брой парчета торта, събирам се с майките които излизам всеки ден с количките, сядаме в някой парк /градинка/ както всеки ден по принцип и ги черпя. То децата и без това нищо няма да разберат от РД в детски клуб, те са бебета още, с различен режим, един ще спи на др. ще му се спи и само нерви ще се образуват за всички.
А иначе по темата Креми ги харесвам с определени условия, но ми се струва, че нещо много на сериозно се взе. Сладко и солено също имат добри неща  Peace

# 539
По принцип дори не разбирам напъна да се празнува с деца гости - първи рожден ден. То повечето на тази възраст не са проходили още, да не говорим, че в детски кът ще трябва персонален аниматор за всяко и т.н. Смятам, че празнуване семейно е достатъчно.
+1 Този празник е за възрастните. Те реално са си бебета, а празник с 10 бебета накуп, които тепърва се учат да проявават вече и капризи, ще стане оле-мале.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт