Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 109 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
За кой ли път повтарям,че Алюр за мен е най-добър във версията на Сан Сиро. PeaceХвалена е и имитацията на Ди Енд Пи,назад в темите,пробвай и двата варианта и купи,който ти харесва повече.Аз обожавам Алюр Сеншуъл-имат много общо с Коко Мадмоазел като аромати,щом ти харесва Мадмоазелката ще ти хареса и този.Аз лично от 3те парфюма най-харесвам Сеншуъл.Коко Ноар е труден и много силен парфюм,има цитруси във връхните нотки,на мен лично най-много ми харесват те Simple SmileНа добра имитация не съм попадала на нито един Шанел с изключение на Алюра и Коко.Коко Ноар,Коко Мадмоазел,Класическия Шанс,Шанел5 на Рефан са безкрайно дълеч от оригиналите.Особено Мадмоазелата е направена много грубо,много сладка и накъртваща,безкрайно трайна с огромен шлейф,много често се разминавам с жени ухаещи на този парфюм.И щом си се ориентирала към Шанел,Борислава,ще си позволя да ти предложа да опиташ Шанел Коко в имитация на Лорис-уникален парфюм,за мен уникално близък до истинския,заслужава си тази му версия,особено като се има в предвид цената на оригинала. Wink

# 361
Много благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Ще ги погледна в сряда и ще пиша какво съм решила.
Но миналата седмица ходих в Рефан и помирисах Coco Mademoiselle-ами наистина,не знам как мирише оригиналът,но в Заг душих имитацията и беше много по-различна.Като казах,че много жени миришат на него-явно  Рефан купуват.  Laughing Най-вероятно ще взема Allure Sensuelle ,но ще видя и само Коко.
Много благодаря още веднъж  Simple Smile

# 362
Изненадаха ме с три мини парфюмчета на Рефан - My Burberry, Olimpea/PR и Bamboo/Gucci. И никак не са лоши. Че и трайни. Въпросът ми е доколко се доближават до оригиналите, за да знам да поръчвам ли (оригиналите) директно онлайн, защото скоро не ми се очертава път до читава парфюмерия Mr. Green
Благодаря предварително за всяко мнение bouquet

# 363
  • Бургас
Май-Бърбъри от трите споменати парфюма е най-близък до оригинала.Аз разлики не откривам,имам оригинала.Олимпеята също е много,много близка не си струва според мен да купуваш оригиналите на тези двата.Бамбо на Гучи е дълечен за мен. Wink

# 364
Май-Бърбъри от трите споменати парфюма е най-близък до оригинала.Аз разлики не откривам,имам оригинала.Олимпеята също е много,много близка не си струва според мен да купуваш оригиналите на тези двата.Бамбо на Гучи е дълечен за мен. Wink

Bright Crystal, много, много благодаря Hug

# 365
Отказах се от Молекулите тогава.

Утре ще разнося 150. THE ONE/ D&G - Рефан, днес си го припомних, сега му е времето, толкова хубаво ми мирише. Бях го забутала в ъгъла и бях забравила за него.

Иска ми се да пробвам и аз Olympea/ PR.

# 366
  • BG-DE
Да ви разкажа сагата с издирването на See by Chloe   Simple Smile Пробвах и Парфен и Заг и о шок  Shocked те нямаха нищо общо с това което мирисах на Камко иначе бяха почти съвсем идентични но тази сапунено цветна миризма изобщо не ме грабна и като истинска блондинка чак след това се сетих doh  да мина да помириша оригинала  Grinning и се оказа, че Парфен и Заг са по-близки до оригинала (само дето в него сапунената нотка я няма), а очевидно в този случай варианта на Камко е някакво тяхно си творение нямащо почти нищо общо с първообраза, което обаче много ми харесва жалко само, че трайността му върху мен е нулева  Confused И за да се утеша взех, че се сдобих с едно рефанско Уоманити  Grinning

# 367
  • Бургас
Изненадаха ме с три мини парфюмчета на Рефан - My Burberry, Olimpea/PR и Bamboo/Gucci. И никак не са лоши. Че и трайни. Въпросът ми е доколко се доближават до оригиналите, за да знам да поръчвам ли (оригиналите) директно онлайн, защото скоро не ми се очертава път до читава парфюмерия Mr. Green
Благодаря предварително за всяко мнение bouquet
Di, и за мен първите два са сполучливи. Много харесах My Burberry, когато излезе и обмислях покупката му. Междувременно Рефан пуснаха имитацията си две-три седмици след появата му в Дъглас/Бюти Зоун и се отказах от оригинала. Естествено, не се припокриват напълно. Оригиналът, както обикновено е по-фин.
Olimpea ползвах първо в оригинал и продължих с имитацията, когато излезе. Тази на Рефан е чудесна, на други марки не съм пробвала.
За Bamboo нищо не мога да кажа, защото съм го тествала само веднъж в парфюмерия, но ми се стори толкова обикновен, че изобщо не успях да го запомня като аромат. Сега, като пуснаха имитацията на Рефан, си взех малко, колкото да го пробвам. Не е лош, свеж е, усеща се една типична нотка, която имат повечето парфюми Гучи през последните години, но нямам идея дали е достатъчно близък. Напомня ми съвсем леко на Донна Трусарди, който ми е един от любимите аромати.  Peace
Момичета, да ви споделя, че Баргело са пуснали L’Extase Nina Ricci   Grinning Имитацията не е толкова наситена и се развива много малко, но като цяло основната идея е уловена и определено си заслужава пробата. Мисля, че другите марки все още не го предлагат. Ароматът е с преобладаваща роза, но много подсладена, има доста карамел, амбър и бензоин, също и малко пипер. Има още много неща, но аз усещам тези  Laughing Ако ви звучи добре, пробвайте, ще чака отзиви  Grinning

# 368
KDS, искрено благодаря за подробния отговор Hug
Ок, засега оставам на stand by Laughing Ще видя при по-сериозно разносване как ще се държат и тогава ще решавам. Проблемът ми е, че броени парфюми могат да задържат вниманието ми след 10-ия милилитър. Обикновено тогава загубвам интерес и започвам да се оглеждам за нещо ново. Та, тези минита са ми идеални като количество в случая.
Първите ми впечатления:
*My Burberry - не съм фен на бранда и нямах никакви очаквания. Затова ароматът се оказа неочаквано откритие, поне за мен. Цветен, топъл, елегантен...някак "удобен", ако може подобно определение да се използва за парфюм. Няма нотка или момент в развитието му, който да не ми харесва или да ме дразни. Което много рядко ми се случва напоследък. За мен е от типа "универсални" парфюми, които спокойно можеш да подариш, без да се притесняваш.
*Olympea - типичен представител на Paco Rabbane. Няма как да го сбъркаш. Препратката към Lady Million, който не харесвам - усеща се, но Olympea е много по-носим. Интересна смесица от бели цветя, ванилия и някаква странна нотка, която се оказа ... сол. Една идея по-сладък от това, което харесвам. Но се надявам, че в по-топло време сладостта няма да е толкова изявена. Ще видим.
*Bamboo - не харесвам цитруси и бели цветя в парфюм. Но тук са съчетани по начин, който прави аромата свеж и възможен за носене от хора, които не харесват споменатите нотки или поне за мен. Има лека острота в началото, която е леко стряскаща, но предполагам че е от ниските температури. Мисля, че за лятото ще е ОК.

# 369
  • Бургас
Честит ти Уоманити Hugей сладурке що така не ти е харесал Клоето на Парфен:(

# 370
  • BG-DE
Мерси, Брайт,  Hug не е лошо Клоето, много нежно парфюмче но върху моята кожа избива отначало една силно сапунена нотка, която ме дразни но мисля като се постопли времето пак да му дам шанс  Grinning Уоманитито ме изненада приятно със съвсем различното си развитие в зимното време (досега съм го ползвала само лятото) ароматът сега ми звучи по-плодово, сладко и солената нотка почти не се усеща.

# 371
Не успях да стигна до Сансиро, но за сметка на това минах през Рефана в подлеза и забърсах 4 бройки от списъка  Blush
139 Angel T. Mughler
170 Armani Code
006 Ultraviolet
039  Manifesto
Сега разнасям Angel и ми прави впечатление,че доста силно се усеща пачулито и не толкова ванилията,но нямам поглед над оригинала.
Ultraviollet адски много ми хареса Heart Eyes особено аромата на виолетки.
За Манифесто и Кода ще дам по-късно отзиви. Но ми се стори че Кода е нетраен newsm78 Пръснах го само веднъж на ръката и бързо изчезна или така ми се струва. Ако имате отзиви за трайноста му ще се радвам.

P.S Поправям се за Кода- след подобаващо напръскване е много траен Peace Само леко ме дразнят тези цитруси в началото, но отшумяват след час някъде и си идва ванилийката. Парарелно тествам и Манифесто на другата ръка и засега ми е доста странен- в началото има някаква особена кисела нотка която е доста силна ( може би на черния касис?) но след като се уталожи, аромата става наистина уникален!

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 14:05 от ayaska

# 372
  • Бургас
Di, и аз имам същия проблем с 10-те милилитра, все едно чувам себе си  Laughing Затова най-добре поноси тези и ако се влюбиш в нещо, инвестирай в оригинал, както писа и Menerva  Peace Моите впечатления за трите аромата са сходни. Аз също не харесвам Лейди Милиън и определено усещам общи черти между двата, но Олимпеята много ми допада точно заради солената нотка. С времето установих, че много харесвам парфюми, в които има сол или подобен акорд. Обикновено ги нося през ранна есен и през лятото, чудесно се вързват с климата тук, може би защото е доста влажно. И на мен сега Олимпеята ми идва по-остра и сладка и съм я оставила за по-топлите месеци.
Споделям и мнението ти за белите цветя и цитрусите /единствения аромат до момента, в който адски много харесвам съчетанието, е Jour d`Hermes Absolu/. Bamboo го чувствам по същия начин като теб.Сигурна съм, че когато се стопли, ще стане много по-мек. Определено няма да ми стане любимец, но ще си изпръскам 20-те мл.  Simple Smile
Menerva, пробвай Клоето отново на пролет, при 15-20 градуса. Мисля, че ще е значително по-добре. Сега наистина е много сапунест.  Peace

# 373
Аз да споделя за всички съфорумки от Благоевград- днес намерих едно магазинче в квартала, в което има роксан, вкл.муд и тренди варианти, сансиро вкл.и писалките и други от известните реплики , но бързах и не разгледах добре. Взех си от писалките К234 и К565. Магазинчето се намира в кв.Еленово до Вудутех и една месарница и мисля че е отскоро .

# 374
  • Бургас
Здравейте,търся добра имитация на този Hugo Just Different Hugo Boss за мъже
http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Hugo-Just-Different-12311.html
Благодаря ви предварително:)

Общи условия

Активация на акаунт