Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 109 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Подобни са, да, но те и оригиналите са така. Аз ги харесвам много, заслужават си, стига да ти харесва достатъчно класическия Ексес, естествено, иначе няма смисъл.  Peace

# 391
  • Бургас
KDS-тъкмо те хванах сега Laughing,кажи моля те за Венецията,хареса ли ти от Рефан и мислиш ли,че и на мен ще ми хареса.Честно да си призная,пирамидата малко ме плаши. Mr. GreenМного ме е завладял тоя аромат,а дори не го познавам,дано не ме разочарова както много други само.....

# 392
  • Бургас
Ами, хареса ми, да, всъщност си го спомних веднага като го подуших. Честно казано, нямам никаква идея дали ще ти допадне. Не е много цветен и женствен, а мисля, че ти харесваш повече такива. Сладък е, но дървесен, със слива, не помня още какво. Типичен представител на епохата. Усещам и нещо унисекс в него и имам чувството, че в днешни дни може спокойно да се носи и от мъже  Laughing Аз в последно време съм на вълна 90-те, така че ми пасна  Laughing В началото е доста силен и наситен, но като че ли бързо утихва, не знам дали е от имитацията или по принцип си е така. По-късно ще го пробвам пак и ще пиша по-подробно, а ако държиш много на него, може да видим, да го пробваш и да ти отлея.  Peace

# 393
Ами, хареса ми, да, всъщност си го спомних веднага като го подуших. Честно казано, нямам никаква идея дали ще ти допадне. Не е много цветен и женствен, а мисля, че ти харесваш повече такива. Сладък е, но дървесен, със слива, не помня още какво. Типичен представител на епохата. Усещам и нещо унисекс в него и имам чувството, че в днешни дни може спокойно да се носи и от мъже  Laughing Аз в последно време съм на вълна 90-те, така че ми пасна  Laughing В началото е доста силен и наситен, но като че ли бързо утихва, не знам дали е от имитацията или по принцип си е така. По-късно ще го пробвам пак и ще пиша по-подробно, а ако държиш много на него, може да видим, да го пробваш и да ти отлея.  Peace

Сподели, моля те как е и като трайност Венецията при теб? Колко часа горе-долу ти издържа?  Simple Smile

Благодаря ти.

# 394
  • Бургас
Мнението ти клони към/няма да ми хареса/,унисекс парфюми аз не харесвам,оф така се надявх този да е женствен и мой,даже обмислях оригинала,но по първоначалното ти мнение направо ме отказа.Ще чакам пак да пишеш. HugАз да похваля Миднайт Фентъзи на Бритни-много ми хареса,повече от Фентъзи.Вкусен,плодов,сладък аромат,усещам даже и вкус на дъвка Crazy,препоръчвам на любителките на сладичкото. Heart EyesТова,че пише Бритни,не го прави по- малко хубав от другите" уж парфюми от по -висок клас"и това го пиша,не щото не мога да си позволя да си купя такъв парфюм/имам доста такива/,напротив,просто това си е истината.Обърнете му внимание,много си заслужава. Heart Eyes

# 395
Аз съм пробвала 2 3 от паедюмите на Brithney, но идват доста сладки. Гледайки пирамидата на Венецията обаче се изкушавам.  Може ли да се причисли към ориенталските или е по-скоро плодова?

# 396
И при мен Black XS в оригинал не беше траен, за съжаление...Дали рефанският ще го надмине, ако му се сложат двойно капки?!  Но пък най държа на ароматна идентичност 1:1 - иначе няма смисъл.

Вчера минах да тествам "розестата" им версия на Клое. Прави сте, момичета, много е добра.
Ayaska, Венеция ми е ориенталско-дървесна, леко мрачна и носи духа на Poison. Има мистерия в този парфюм.

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 20:05 от кехлибаровка

# 397
Здравейте, дами Simple Smile Simple Smile Искам да Ви попитам дали angel thierry mugler на Fashion & Fragrances е достатъчно добра. Защото днес се пръснах и ми хареса като аромат и трайност е добра Hug Hug Praynig Praynig

# 398
Аз съм пробвала 2 3 от паедюмите на Brithney, но идват доста сладки. Гледайки пирамидата на Венецията обаче се изкушавам.  Може ли да се причисли към ориенталските или е по-скоро плодова?
не, не е плодова, а си е Ориент отвсякъде... Wink Аз я обожавам. Мощен аромат. Самодостатъчен. Абсолютно женствен, но не момичешки...Не бих казала, че прилича на Пойзън на Диор, освен по мощта си...За мен това е шедьовър...С теб, ayaska имаме сходни вкусове, /е, сигурно имаме и различия/, но непременно го пробвай този парфюм и то във версията на Рефан с двойни капки....Тествай и после кажи как е?
П.П. И Венецията е сладка, не е да не е, но е като еликсир - смес от много компоненти, които се усещат в рефанската версия...Уникален парфюм е това! Горещо ти го препоръчвам.  Peace

# 399
Съжалявам,че така нахлувам в темата,но имам въпрос.
Някой пазарувал ли е от този сайт? http://parfumite.info/
Доволни ли сте,парфюмите добри ли са?
Благодаря предварително. bouquet

# 400
  • BG-DE
Брайт, по въпроса с Венецията и аз мисля, че няма да ти допадне  Simple Smile лично аз не го усещам като унисекс в никакъв случай но си е силно дървесен със сладка сливова нотка и определено ретро нюанс, а иначе, като човек ползвал доста време (макар и преди много време  Simple Smile) оригинала мога само да се възхитя от творението на Рефан, още с първото помирисване ме пренесе назад във времето  Simple Smile сравних го и с останали капки от оригинала и действително приликата е удивителна, а и трайността е супер, в концентрация 1:1 се усеща осезаемо едно поне 6 часа (за моята кожа това е уникален рекорд)   Laughing

P.S. + 1 за всичко споделено от Солар  Peace

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 21:01 от Menerva

# 401
  • Варна
Като видиш цените веднага ще разбереш, че става въпрос за ментета!

# 402
  • София
Не си давай парите на вятъра. За тези цени освен ментета, нищо друго не може да са. Peace
А, Нел е отговорила вече. Simple Smile

# 403
  • Бургас
Ayaska, и аз мисля, че на теб ще ти хареса Венецията. В никакъв случай не може да се каже, че е плодова, най-малкото няма нищо общо с днешните плодово-цветни. Има силна сливова нотка, сладък е, но е и доста дървесен, както писах по-горе. Общо взето наистина е многокомпонентен аромат. Сега като го душа пак, не ми се струва унисекс, като че ли няма мъжки нотки, но не знам откъде ми навява такава асоциация. Не си спомням оригинала, но се радвам, че се включихте с толкова отзиви за прилика. Значи извода - определено си заслужава.  Grinning По-късно ще пиша за трайността при мен, allforone. Засега е много присъствен на китката ми, но и предния път ми се стори така, а после като че ли изчезна, но все пак не съм го носила много, че да кажа със сигурност.
Брайт, и да не е унисекс, продължавам да си мисля, че ти няма да го харесаш  Rolling Eyes В нашите Рефани в Бургас, май не го зареждат. Аз го поръчах от сайта, имаше го само в 100 мл.
Относно парфюмите на Бритни - не съм им много голям фен, не заради това, че са нейни, просто не ми допадат особено. Миднайт фентъзи изобщо не ми харесва, пробвала съм и Фентъзи, а иначе това, което имам и ползвам е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Britney-Spears/Fantasy-The-Na … -Remix-22959.html - пак е много сладък, но не е така плодов и сиропиран, има доста ирис и шоколад, много е приятен за зимата, освен това е и много траен.  Peace
Брайт, не е по темата, тъй като не са имитации, но бих ти предложила да пробваш тези две неща:
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Woman-645.html и
http://www.fragrantica.com/perfume/Cerruti/1881-327.html
. Мисля, че първият би ти допаднал повече, но и двата са много женствени и подходящи за пролетта.  Peace
Сега съм си поръчала и чакам:
http://www.fragrantica.com/perfume/Aquolina/Pink-Sugar-Sensual-6893.html - пишат, че много прилича на Фентъзи с малки разлики. Аз съм голям почитател на няколко неща от марката, но все още не съм пробвала този. Купувала съм си Pink Sugar Aquolina, Gold Sugar Aquolina /този ми е абсолютен фаворит/ и Black Sugar Aquolina /този е малко по-странен, не би се харесал на всеки/. Досега не са ме разочаровали. Не са нещо нечувано, но за любителите на много сладки ванилии са страхотни, трайността им също много добра. Препоръчвам ги на всички, които обичат захаросано сладичко.  Peace
Момичета, искам да ви похваля още две бюджетни попадения, въпреки, че не са имитации на нищо. Първото е ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/5th-Avenue-NY … emiere-30156.html
Честно казано, не съм фен на повечето от ароматите на Елизабет Арден. Имам няколко, които харесвам, но доста от другите ми миришат много синтетично. Това издание на Пето авеню, обаче, за мен е голям разкош. От няколко дни го нося и му се радвам. Абсолютно удобен, мек, ориенталски парфюм. Ако харесвате Диор Адикт и Армани Код, задължително го пробвайте! Струва си отвсякъде - дълготраен е, излъчва се добре /поне при мен/. Цената му е около 40 лв. за 125 мл. /32-35 лв. за 75 мл./, но предполагам, че по-нататък ще падне, защото  е от 2015 г.
Друг голям любимец от Елизабет Арден ми е ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/Untold-Absolu-25919.html - много приятен, "златен", топъл и мек аромат. Брайт, мисля, че с него може да се спогодиш.  Peace
Втората ми придобивка от скоро е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempic … Masculin-458.html - взех го за мъжа ми, но със сигурност ще го нося и аз. Парфюмът е много, много добър, просто от класиките на Лолите Лемпика. Чела съм много пъти за него, но едва сега го пробвах. Общо взето си е мъжки, но не знам защо така ми харесва и върху мен /по принцип рядко нося мъжки аромати/. Силно се усещат сладък корен, ванилия, анасон, пралини и ром. Солар, препоръчвам ти го, ако не си го пробвала досега!  Peace
Мисля, че прекалих с обясненията за бюджетни аромати, които не са имитации, дано да не съм ви досадила  Embarassed
Последно да ви кажа, че чакам и няколко неща на Jeanne Arthes. Те са евтина френска марка, чиито аромати в голямата си част наподобяват известни дизайнерски. Тук по магазините съм виждала само един Кобра, който май е имитация на Диор Пойзън. Он-лайн имат доста голямо разнообразие. Като изпробвам, ще споделя!  Peace

# 404
Момичета, аз по мнения във Фрагрантика и на други места се запалих за един за Елизабет Арден, който не съм мирисала...От старите ѝ е. Става въпрос за Red door.

Ще се радвам, ако сте запознати с аромата да споделите впечатленията си, както и на кой друг Ви напомня, ако Ви напомня, защото прочетох много разнопосочни мнения.

Общи условия

Активация на акаунт