Сполучливи имитации на маркови парфюми - 12

• 109 496
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Dontcare, ЕDP и EDT в оригинал имат разлика в аромата. Аз също ползвам EDP. Преди време се сдобих с известно количество от имитацията на Рефан. EDT версията в оригинал тествах само веднъж и бих казала, че рефанската имитация не е лоша. Писано е и преди. Виж дали няма да излезе нещо с търсачката.  Peace

# 601
  • София
Dontcare, ЕDP и EDT в оригинал имат разлика в аромата. Аз също ползвам EDP. Преди време се сдобих с известно количество от имитацията на Рефан. EDT версията в оригинал тествах само веднъж и бих казала, че рефанската имитация не е лоша. Писано е и преди. Виж дали няма да излезе нещо с търсачката.  Peace
Много ти благодаря, Magicjo, да, имаше мнения преди време като излезе рефанската версия, но повече ме интересуваше приликата между едт и едп.
Мерси, пак!!!

# 602
  • Бургас
Dontcare, ЕDP и EDT в оригинал имат разлика в аромата. Аз също ползвам EDP. Преди време се сдобих с известно количество от имитацията на Рефан. EDT версията в оригинал тествах само веднъж и бих казала, че рефанската имитация не е лоша. Писано е и преди. Виж дали няма да излезе нещо с търсачката.  Peace
Много ти благодаря, Magicjo, да, имаше мнения преди време като излезе рефанската версия, но повече ме интересуваше приликата между едт и едп.
Мерси, пак!!!
Рефанската версия е добра имитация на ЕДТ за мен.  Бях писала преди. Peace
И при мен Нилските градини са с добра трайност, Средиземноморските - също.
Tuscan Leather- Tom Ford на Парфен е много силен и много траен. Имам и версията на Джодекс, но според мен двете са различават доста. Този на Парфен е по-сладък и към средата избива една нотка, която ме дразни. Другият пък на Джодекс е адски остър и като че ли няма развитие. Като цяло не съм критерий, защото не познавам оригинала и нямам представа кой се доближава повече.  Laughing
Брайт, относно новата Отрова на Диор - харесва ми, даже доста, но не е нищо особено. Ако го бяха пуснали преди три-четири години, щях да съм впечатлена, защото обичам такива сладости, но сега..... Rolling Eyes Да не говорим, че феновете на Диорските Отрови най-вероятно очакват нещо по-интересно, а не нов братовчед на Черния Опиум и цялата му рода /Животът е хубав, Среднощния трезор, Си, Червения Дизел Loverdose и т.н. и т.н./  Wink

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 21:25 от KDS

# 603
  • BG-DE
allforone, solar  bouquet, точно се бях кротнала с Уоманитито и тези описания на Слона на Кензо, за които шапка ви свалям  omm, пак ме хвърлиха в джаза. Още утре ще се понеса да го пробвам, макар че преди години имах оригинала и никак не ме вдъхновяваше (мисля, че кардамона беше това, което страшно ме дразнеше в него) но с времето вкусовете се променят и може да пробвам пак да му дам шанс  Simple Smile

# 604
Уф, и аз имах оригинала на слона на Кензо, и листото - то ми беше някак по-носимо. Не ми беше силен, но не можех да го търпя върху себе си.
Аз пак нещо съм изпуснала, коя новата диорска отрова?

# 605
# 606
  • Бургас
Хаха,KDS/цялата рода вика/ hahaha аз не харесах тая отрова и не бих си я купила,нищо различно,но всеки с вкуса си,според мен ще се хареса обаче.Виктория,новата отрова на Диор- Poison Girl.Съгласна съм с многото мнения за нея и сравненията с Черния Опиум.

# 607
Тази ще да е някаква нова, не съм я виждала досега, но пък и скоро не съм припарила до парфюмерия. Щом е от родата на изброените от KDS,  сигурно ще я харесам  Grinning ако излезе и хубава имитация, добре, че Диорите струват майка си и баща си..

# 608
Мерси, пак!!!
Рефанската версия е добра имитация на ЕДТ за мен.  Бях писала преди. Peace
И при мен Нилските градини са с добра трайност, Средиземноморските - също.
Tuscan Leather- Tom Ford на Парфен е много силен и много траен. Имам и версията на Джодекс, но според мен двете са различават доста. Този на Парфен е по-сладък и към средата избива една нотка, която ме дразни. Другият пък на Джодекс е адски остър и като че ли няма развитие. Като цяло не съм критерий, защото не познавам оригинала и нямам представа кой се доближава повече.  Laughing
Брайт, относно новата Отрова на Диор - харесва ми, даже доста, но не е нищо особено. Ако го бяха пуснали преди три-четири години, щях да съм впечатлена, защото обичам такива сладости, но сега..... Rolling Eyes Да не говорим, че феновете на Диорските Отрови най-вероятно очакват нещо по-интересно, а не нов братовчед на Черния Опиум и цялата му рода /Животът е хубав, Среднощния трезор, Си, Червения Дизел Loverdose и т.н. и т.н./  Wink

Съгласна съм с теб, че двете версии на Tuscan Leather- Парфенската и на Jodex се различават. Аз съм написала, че версията на Парфен ми припомни другата, която също много ми харесваше. Тази на Парфен наистина е с по-голямо развитие и по-наситена от на Jodex.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 23:37 от allforone

# 609
  • Стара Загора
Ужасни сте значи с тоя Слон. Ще ме карате да ходя и аз да го търся. ooooh!
Дано само не се окаже като оная Кобра мракобесница, че да се гътна бърже бърже.... Mr. Green

А това отровно момиче, ако е като La vie est belle, хич не искам да го видя. Едва изпръсках 20-30 мл от оригинала. Мъка, мъка.... ooooh!

# 610
Момичета, искам да Ви споделя за една моя нова/стара парфюмна любов, за която се каня да пиша повече от месец, а тя ще вземе вече да ми свърши.

Става дума за Aromatic Elixir- Clinique на Рефан.

Първо да поясня, че в София го има само в магазина на ул. Тунджа 18. В магазина на Мария Луиза не го предлагат вече, защото нямало търсене.

Този парфюм е една златна класика и предполагам че по-големите съфорумки като мен (макар че аз подозирам, че съм най-голямата) го помнят.

Ползвала съм го многократно през годините. Преди години, когато живеехме в Щатите, имах винаги от него. Бях позабравила в последно време.

Реших към края на миналата година да си взема Рефанската имитация. Изключително, ама изключително доволна съм!!! Бях скептична, но този път Рефанци ме изненадаха особено приятно. И този парфюм като качество нареждам до другите ми Рефански фаворите Escape- Calvin Klain и Jungle- Kenzo.

Ароматът е много специфичен, доста остър, силен, класически шипров аромат. Има подчертан винтидж момент при него, но не е най-ретро.

Близостта до оригинала е много голяма. Рефанската версия е малко по-остра и се развива малко по-различно. Първо ще започна с това, че е изключително наситен, прави огромен шлейф и при това съм го носила досега само в студено време. Има много голямо развитие, което е супер, защото повечето Рефански аромати не се развиват, както знаем. И се развива много хубаво и интересно (и малко по-различно от оригинала). А трайността- и тя е изключителна! Отчетливо се усеща 8 часа (колкото и Jungle), но след това започва едно бавно и много хубаво затихване, което трае около още 3-4 часа. На практика е малко по-траен дори от Jungle...Усещам си го и след душ...А върху дрехите стои не са дни, а повече...Слагах си един шал към средата на декември, когато се пръсках с него и след това не съм го слагала отново, беше прибран в едно от чекмеджетата ми за шалове, отварям онзи  ден...шалът мирише все едно е туко що напръскан. Нямам думи!!!

Препоръчвам, ако някой го харесва или смята, че ще му хареса. Рядко пиша такива суперлативи за парфюм, но тази версия на Рефан си ги заслужи.  Simple Smile

Eто го във Фрагрантика...

http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-Elixir-371.html

# 611
Ужасни сте значи с тоя Слон. Ще ме карате да ходя и аз да го търся. ooooh!
Дано само не се окаже като оная Кобра мракобесница, че да се гътна бърже бърже.... Mr. Green

А това отровно момиче, ако е като La vie est belle, хич не искам да го видя. Едва изпръсках 20-30 мл от оригинала. Мъка, мъка.... ooooh!

Съветвам те да си вземеш първо десет мл за проба, защото имам опасения, че може да не ти хареса...но пробвай...и ни сподели.  Simple Smile

# 612
  • Стара Загора
Така и ще направя. Стига да го харесам в магазина... Laughing

Ароматния Елексир не е ли спрян в оригинал, че по едно време като следях парфюмната доста хора го харесваха. newsm78 Заинтригува ме и с него, но в нашия град дали ще има не знам. Ще проверя. bowuu

# 613

Ароматния Елексир не е ли спрян в оригинал, че по едно време като следях парфюмната доста хора го харесваха. newsm78 Заинтригува ме и с него, но в нашия град дали ще има не знам. Ще проверя. bowuu

От доста години вече се намира трудно в оригинал, макар че през последните месеци го имаше в Ензо.

# 614
  • Бургас

От доста години вече се намира трудно в оригинал, макар че през последните месеци го имаше в Ензо.
Allforone, мерси за инфото! Ароматиксът е класика, да. И аз съм чувала, че версията на Рефан е добра, но никога не съм я пробвала....както и оригинала  Rolling Eyes Разглеждала съм пирамидата и все ми се струва, че няма да ми допадне изобщо, но знае ли човек  Thinking В нашия Рефан мисля, че го зареждат, защото се търсел доста от рускините  Simple Smile Ще го потърся.
Ивче, според мен Слонът на Кензо по-скоро няма да ти хареса, но пробвай и да споделиш!  Peace
Poison Girl не е като La vie est belle, по-скоро напомня на Черния Опиум, но не е съвсем и като него. Имах в предвид, че за мен са в една категория. Отровата също е сладка, с много ванилия и тонка, но няма пачули, за сметка на това - много мек и приятен бадем.  Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 23:38 от KDS

Общи условия

Активация на акаунт